Akçakale'de Fıstığa Yöneliş Var - Son Dakika
Güncel

Akçakale'de Fıstığa Yöneliş Var

Türkiye'nin toplam fıstık üretiminin %57'sini karşılayan Şanlıurfa'da, Birecik ve Halfeti gibi ana üretim merkezlerinin yanı sıra Akçakale'de de fıstığa yöneliş başladı.

07.08.2017 09:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akçakale Ziraat Odası Başkanı Hamdi Yılmaz, yoğun olarak pamuk, buğday ve mısır üretiminin yapıldığı ilçede çiftçilerin son yıllarda başka alanlara da yöneldiğini ifade etti. Yılmaz, sağlanan teşviklerle 3 yıldan bu yana hayvancılığın önemli bir gelişim gösterdiği ilçede, fıstık üretimine de ilginin son dönemde giderek arttığını belirtti.

"FISTIK ÜRETİMİ KARLI BİR İŞ"

Son 2 yıldır daha çok kıraç arazilerde fıstığa yönelme olduğunu kaydeden Yılmaz, "Sulu tarımın yapılamadığı bu arazilerde sadece buğday ekimi yapılabiliyor. Buradan da dönüme 250-300 kilo kadar sınırlı verim alınıyor. Bu yüzden üreticilerimiz fıstığa yönelmeye başladı. Fıstık üretimi hem su istemiyor hem de karlı bir iş. Diktikten sonra 6-7 yıl bekliyorsunuz ama ondan sonra ciddi bir kazanç elde ediyorsunuz" dedi.

"FISTIK DESTEKLENİRSE DİKİM ARTAR"

Fıstığın desteklenmesi halinde üretimin daha da artacağını dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti:
"Biz bu konuyu Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımıza ilettik. Aynı fındık gibi fıstığa da destek verilmesini istedik. Bu konuda çalışmalar yapılacağı söylendi. Şimdilik bekliyoruz. Fıstık desteklenirse bölgemizde dikim daha da yaygınlaşır."

"FISTIKTAN ÇOK UMUTLUYUZ"

Akçakale'nin sulanabilir geniş arazilerinin yanı sıra ciddi oranda kıraç araziye de sahip olduğuna dikkat çeken Oda Başkanı Hamdi Yılmaz, "Bölgemizde yetişen fıstığın lezzeti çok güzel. İlerleyen yıllar için fıstıktan çok umutluyuz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Akçakale'de Fıstığa Yöneliş Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement