Akçakale Pamuk Festivali düzenlenecek - Son Dakika
Güncel

Akçakale Pamuk Festivali düzenlenecek

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde düzenlenmesi planlanan pamuk festivaliyle ilgili danışma kurulu toplantısı yapıldı.

27.07.2019 10:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde düzenlenmesi planlanan pamuk festivaliyle ilgili danışma kurulu toplantısı yapıldı.

Vali Yardımcısı Ufuk Akıl başkanlığından gerçekleştirilen toplantıda yapılması planlanan festivalle ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu.

Akıl, toplantının ardından yaptığı konuşmada organizasyonun uluslararası seviyede gerçekleştirilmesi için hazırlıklar yaptıklarını söyledi.

Festivalin şehrin tanıtımına katkı sunacağına inandığını belirten Akıl, festivalin gelecek yılın hasat döneminde yapılacağını ve organizasyona Çin, Hindistan, Özbekistan gibi önemli pamuk üreticisi ülkelerinde ilgili kişilerin davet edileceğini ifade etti.

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya da pamuğun ekonomik getirisinin oldukça önemli olduğunu belirterek " Türkiye'nin zengin petrol kaynakları bulunmayabilir ancak yüce Allah ülkemize adeta iki önemli petrol kuyusu vermiştir. Bunların biri Fırat, diğeri Dicle nehridir. Biz bu iki su kaynağından yeterli derecede istifade edip GAP projesini tamamlayabilirsek Güneydoğu Anadolu Bölgesinden yılda 5 milyon ton pamuk elde edebiliriz. Bu da Türkiye'nin ekonomik anlamda kurtuluşu demektir. İşte pamuk bitkisi bu kadar değerli, bu kadar önemli bir ekonomik kaynak teşkil etmektedir." diye konuştu.

Toplantı kurum yetkililerin görüşlerini belirtmesinin ardından sona erdi.

Toplantıya Akçakale Kaymakamı Hamza Özer, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Çopur, Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyüpoğlu, İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Halil Şitil, GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdür Vekili Haluk Rastgeldi, Karacadağ Kalkınma Ajansı Koordinatörü Yunus Çolak ve Şanlıurfa Turizm A.Ş Müdürü Mehmet Uncu katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Akçakale Pamuk Festivali düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement