Akçay: "Arakan Müslümanlarının Bu Bayram Günlerinde Yaşadıkları Katliamlar ve Zulümler Bizleri... - Son Dakika
Güncel

Akçay: "Arakan Müslümanlarının Bu Bayram Günlerinde Yaşadıkları Katliamlar ve Zulümler Bizleri...

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Arakan Müslümanlarının bayram günü maruz kaldığı zulümden büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

01.09.2017 22:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Arakan Müslümanlarının bayram günü maruz kaldığı zulümden büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

Akçay, MHP Manisa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma programında, Kuzey Irak'ta Barzani tarafından 25 Eylül tarihinde yapılacağı duyurulan bağımsızlık referandumuna ilişkin ve partisindeki yaşanan istifa iddialarına yönelik açıklamalarda bulundu.

GönülGönül yakınlığımız olan Arakan Müslümanlarının bu bayram günlerinde yaşadıkları katliamlar ve zulümler bizleri ziyadesiyle üzmektedirKurban Bayramını kutlayarak konuşmasına başlayan Akçay, Türk devletinin atacağı tokatın çok sert olacağını vurgulayarak şöyle konuştu, "Etrafımızda yaşanan hadiselere baktığımızda maalesef Müslüman'ın Müslüman'la problemli hale getirildiği ortamda bazı büyük güçlerin veya emperyalist devletlerin ne kadar arabozucu, fitne çıkarıcı faaliyetler içerisinde bulunduğunu da görüyoruz.zzz" dedi.

25 Eylül tarihinde Kuzey Irak'ta yapılacak olan referanduma tepki gösteren Akçay, şöyle konuştu:

"25 Eylül'de Barzani Peşmergesinin Kerkük'ü de dahil etmek suretiyle yapmak istediği referandum bu fitnenin yapı taşlarından birisini oluşturmaktadır. Bu bakımdan Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, Türk milleti olarak önümüzdeki yakın süreçte çok daha sıcak günlere hazır olmamız gerekmektedir. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu tutumu protesto ediyoruz. Kesinlikle Irak'ta bir referandumu, hele hele bir Türkmen kenti olan Kerkük'ü de içine alacak olan bir referandumu asla kabul etmemiz, değer vermemiz mümkün değildir. Buna ilişkin tedbirlerin de Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Milleti olarak alacaktır. Sayın Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi bu teşebbüste bulunanlar İngiltere'yi, ABD'yi bilirler ama Türk devletinin atacağı tokattan henüz daha haberleri olmamış olabilir. Ancak bu tokadı yedikten sonra iş işten geçer kendileri bakımından. Bir kez daha bunları ikaz ediyoruz."

"Ülkücülük Milliyetçi Hareket Partisi'nde yapılır"

Partisinde yaşanan istifa iddialarına ilişkin konuşan Akçay, partide 549 kişinin istifa ettiği söylendiğini ancak MHP İl Başkanlığına bir istifa dilekçesi dahi gelmediğini belirtti.

Akçay sözlerini şöyle sürdürdü:

"Daha parti kurulmuş değil, isim konusunda bile anlaşamadılar. Kendileri isim konusunda anlaşamamışken ritüellerle, işaretlerle anlaşamayacakları şimdiden bellidir. Bozkurt işareti ülkücülerin ve Milliyetçi Hareket Partisi'nindir. Ülkücülük Milliyetçi Hareket Partisi'nde yapılır. Zaten kendileri de ne diyorlar 'Biz merkez partisi olacağız' Biz Milliyetçi Hareket Partisi'yiz. Siz milliyetçi ve ülkücü olduğunuzu iddia ediyordunuz. Milliyetçi Hareket Partisi ile hukuki bağı kalmamışların bile aynı anda ülkücülüğü ve milliyetçiliği nasıl terk ettiklerini de çok ibretlik bir şekilde de görüyoruz. Fakat bu istifa eden bazı şahsiyetlere baktığımızda bu kişilerin istifası partimiz bakımından da oldukça hayırlı olmuştur kanaatindeyim. Ayrılanların da ne halde olduklarını Milliyetçi Hareket Partisi'nden ayrılıp da giden partilerin durumunu biliyorsunuz. Aydınlık Türkiye Partisi diye bir partinin olduğundan çoğu vatandaşımızın haberi bile yok. Büyük Birlik Partisi'nin durumunu hakeza biliyorsunuz. Bunların durumu onlardan da beter."

Akçağ, Ekim ayından sonra Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılmasıyla birlikte gündem hareketleneceğini kaydetti.

MHP Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk'ün ev sahipliğinde yapılan programa MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay ile çok sayıda partili katıldı.

Akçay: "Arakan Müslümanlarının Bu Bayram Günlerinde Yaşadıkları Katliamlar ve Zulümler Bizleri...
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Akçay: 'Arakan Müslümanlarının Bu Bayram Günlerinde Yaşadıkları Katliamlar ve Zulümler Bizleri... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement