Akçay Köprüsü Törenle Hizmete Girdi - Son Dakika
Yerel

Akçay Köprüsü Törenle Hizmete Girdi

Akçay Köprüsü Törenle Hizmete Girdi

Akçay köprüsünde yaşanan sıkıntılardan dolayı başlatılan çalışmalar neticesinde mevcut köprünün dar olması ve bu nedenle iki aracın yan yana geçemediği ve halk arasında dur geç köprüsü olarak bilinen köprünün hemen yanına yapılan ikinci ek köprü...

28.09.2013 10:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akçay köprüsünde yaşanan sıkıntılardan dolayı başlatılan çalışmalar neticesinde mevcut köprünün dar olması ve bu nedenle iki aracın yan yana geçemediği ve halk arasında dur geç köprüsü olarak bilinen köprünün hemen yanına yapılan ikinci ek köprü düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Fethiye Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 610.Bin TL'ye Çağan İnşaata ihale edilen 95 metre uzunluğunda, 5 metre genişliğinde ve 7 metre yüksekliğindeki köprünün açılışına yoğun bir katılım oldu.

Köprü açılışı için düzenlenen törene Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvcençer, Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Veli Çelik, Seydikemer İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Şenyiğit, Fethiye İlçe Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan, Ak Parti Seydikemer İlçe Başkanı Fatih Doğru, Kadıköy Belediye Başkanı Adem Ayat, Karadere Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Seydikemer Orman İşletme Müdürü Eşref Şen ve vatandaşlar katıldılar.

Törende Konuşan Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken "Kemer Adı Bir Köprüden dolayı alınan bir isimdir. Daha önce kemer'de görev yapmış bir nahiye müdürünün daha sonra vali olarak atanması dolayısı ile yaptırmış olduğu köprüden dolayı böyle bir isim almıştır. Köprü bu nedenle bölgemiz için önemli bir yere sahiptir. Yapılan bu köprü ile insanlarımız rahat bir nefes alacaklardır. Kışın geçmeye yazın içmeye yaramayan bu çay yapılan bu köprü ile vatandaşlarımız için faydalı hale gelecektir. Köprü iki tane oldu ama yolumuz tek. Burada görev vatandaşlarımıza ve muhtarlarımıza düşüyor. Artık bu yolumuzu da istimlak sorunlarını halledince genişletmek için çalışmalara başlamamız gerekmektedir. Buradaki köprüyü yapmak değerli büyüğümüz ağabeyimiz olan Fethiye Kaymakamımız Ekrem Çalık'a nasip oldu. İnşallah yolun genişletilmesi de bizlere nasip olur" dedi.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ise "Bu köprünün yapımına başlamadan önce Kadıköy Belediye Başkanı Adem Ayat ve yöredeki Muhtarlar ile bir araya geldik ve Bu köprünün yapılması ve Turizm yolu olan Saklıkent yolunun genişletilmesi için bir çalışma başlattık. Bu yol üzerinde bulunan mülk sahibi vatandaşların katkıda bulunması ile bu yolun genişletilmesi mümkün olacaktır. Mülkiyet sorunu olmadan projeyi hazırladığımızda Kültür ve Turizm Bakanlığı gerekli olan ödeneği aktaracak. Köprünün yapımı ise diğer yaptığımız köprünün yapımından artan 300 Bin TL, Sayın valimizin Afet Acil Fonundan verilen 300 Bin TL ve diğer ihalelerden artan paraların bir araya getirilmesi ile bu köprünün yapımı için gerekli olan parayı tamamladık. Ben Fethiye'de göreve başlayalı bir yıldan fazla oldu. Bu süre zarfında Fethiye Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak 45 adet yatırım projesi ihale ettik. Bu 45 Projenin bedeli 5 Milyon 100 Bin TL'dir. Bunlardan 32 tanesi tamamlandı. 13 tanesi şuanda devam ediyor ve bunlarda bir ay içerisinde tamamlanacaktır. Geçtiğimiz hafta 4 tane içme suyu ihalesini gerçekleştirdik. Bunlardan 3 tanesi Seydikemer ilçesine ait. Bu 45 projeden 15 tanesi içme suyu ve sulama suyu projesi. 12 tanesi yol, menfez, Parke taşı, 15 tane okul onarımı, 2 tane köprü bir tanede batık gemiden yakıt tahliyesidir. Burada yapılan bu köprünün Seydikemer halkına ve Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

KÖPRÜ GENİŞLEDİ AMA SIKINTILAR DEVAM EDİYOR

Köprünün yapılmasında büyük katkıları bulunan Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa ise "Akçay Köprüsünün bulunduğu bu bölgedeki sorunları ve sıkıntıları çocukluğumdan beri biliyorum. Buradaki mevcut köprü 30 yıl önce yapıldığı zaman aynı anda yan yana iki aracın geçeceği düşünülemiyordu, çünkü o zamanlarda araç sayısı yok denilecek kadar azdı ve bu nedenle yapılan bu köprü fazlasıyla yeterli geliyordu. Ancak o zaman bu köprü yapılırken bir metre daha geniş yapılmış olsaydı şimdi ikinci köprü yapma derdimiz olmazdı. Ama şimdi bizler yaptığımız hizmetlerle ile yıllar sonrasını düşünüyoruz. Ülkemizin ufkunu vizyonunu açmak için var gücümüz ile çalışıyoruz. Bu bölgeye yaptığımız ikinci köprü. Bu köprülerin yanı sıra kamuya ait olan arazilerde duble yollar yapılmaya devam ediyor. Ama maalesef Saklıkent yolu da dahil olmak üzere bir çok yerdeki yollarda sıkıntılarımız var. Yolların genişletilebilmesi için vatandaşlarımız 2 metre geriye çekilmeyi kabul etmiyorlar. Eğer 2 metre geriye çekilmeyi kabul etmezsek bu yol böyle devam eder ve köprünün genişlemesine rağmen bu güzergahtaki sorunlar devam eder. Vatandaşlarımız ile istimlak konusunda gerekli uzlaşı sağlandığı takdirde Saklıkent yolunun genişletilmesi için proje ve maddi kaynak elimizde hazır. Hemen genişletme çalışmalarına başlayabileceğiz" dedi.

Köprünün açılışı için düzenlenen törende son olarak konuşan Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise "bugün burada bu köprünün açılması ile vatandaşların sıkıntı yaşadığı köprü sorunu ortadan kalkmış olacak. Ama bunun akabinde yaşanan yol sıkıntısından dolayı da vatandaşlarımızın kaymakamımız ile birlikte el ele vererek bu yol sorununu da çözüme kavuşturacaklarına inanıyorum. Saklıkent ve Tlos Antik kentine ulaşımın sağlandığı bu yolun genişletilebilmesi için mali sorun çözüldü. Proje hazır. Geriye sadece istimlak sorunu kalıyor. Ben inanıyorum ki vatandaşlarımızın da desteği ile bölgemize yakışan bir yol yapılacaktır. Bu köprünün yapılması için Milletvekilimizin göstermiş olduğu gayretleri görmezden gelemeyiz. Milletvekilimizin sayesinde bugün Seydikemer İlçemiz bu yatırımı almış durumdadır. Bu gayretli çalışmalarından dolayı Muğla halkım adına Milletvekilimize teşekkürü bir borç biliyorum" dedi.

Fethiye İlçe Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu'nun yaptırdığı duanın ardından kurban kesilerek köprünün açılışı gerçekleştirildi. Köprünün açılış Kurdelesini ise Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ve Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken birlikte kestiler. Açılışın ardından Protokol yetkilileri ve Törene katılanlar yürüyerek köprüden geçtiler ve daha sonra köprü araç trafiğine açıldı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akçay Köprüsü Törenle Hizmete Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement