Akdağ: Allah da Affetmez - Son Dakika
Güncel

Akdağ: Allah da Affetmez

Akdağ: Allah da Affetmez

AK Parti'li Abdurrahim Akdağ, çözüm sürecine olumsuz etki edecekleri uyardı.

21.02.2013 11:15  Güncelleme: 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Coşkun Ergül - AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, Türkiye'nin bugüne kadar terör konusunda büyük bedeller ödediğini belirterek, "Bu işe olumsuz etki edecek olanları, halk da tarih de Allah da affetmeyecek" dedi.

Akdağ, terörün sona erdirilmesi için sürdürülen çabaları ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mardin gezisini AA muhabirine değerlendirdi.

Başbakan Erdoğan'ın geçen hafta Mardin'e gelişini, "cumartesi ve pazar günü Türkiye'nin kalbi Mardin'de attı" şeklinde özetleyebileceğini belirten Akdağ, halkın Erdoğan'a olan güvenini, inancını ve çözüm iradesine verdiği desteği meydanda bulunarak, sloganlarıyla, pankartlarıyla deklare ettiğini kaydetti.

Akdağ, halkın Kızıltepe İlçesi'nde, "Biji aşiti, biji Erdoğan" yani

"yaşasın barış, yaşasın Erdoğan" pankartı açarak çözüm yönündeki iradelerini ortaya koyduğunu söyleyerek, halkın Erdoğan'a güvendiğini, inandığını ve bunu da açıkça ilan ettiğini kaydetti.

-"33 yıl sonra bir Başbakan Kızıltepe'ye geldi"-

33 yıl sonra bir Başbakan'ın Kızıltepe'ye geldiğini ve miting düzenlediğini ifade eden Akdağ, "Başbakan orada halkla buluştu, kucaklaştı. STK'lar, sendikalar, dernek ve vakıf başkanlarıyla toplantı yaptı. Bu da büyük bir memnuniyete neden oldu, bunu gözlemledim" dedi.

Akdağ, "Kürt milletvekilisiniz, bu sorun bu sefer çözülecek mi-" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Biz bugüne kadar Türkiye olarak büyük bir bedel ödedik. Bu savaş bizim savaşımız değil. Birileri; canımız, kanımız, gözyaşı üzerinden kendi emellerini gerçekleştirmek istiyor. Ama Türkiye'de AK Parti ile birlikte, Sayın Başbakan'ın önderliğinde red, inkar ve asimilasyon politikalarına son verildi. Halk bu çabayı, iradeyi, Başbakan'ın risk almasını gördü.

Biz bütün bölgeleriyle birlikte Türkiye'yiz. Bundan sonra bir tabutun gelmesini hiç kimse izah edemez. Biz 76 milyon kardeşiz, daha başka söylenecek kutlu, anlamlı bir kelime olmadığı için bu kelimeyi söylüyorum. Bunun bir kazananı olmadığını, 28 yıldır yaşayarak öğrendik. Başbakan gibi bir dünya liderinin dirayeti olmasaydı, bunun üzerine bu şekilde kararlılıkla gitmek mümkün olmayacaktı. Bu; Türkiye, Türkler, Kürtler ve ülkede yaşayan etnik gruplar için bir şanstır."

-"BDP'nin başka seçeneği yok"-

Akdağ, BDP'nin bu ülkenin realitesi olduğunu ifade ederek, BDP'nin bu sürece katkı vermekten başka seçeneği olmadığını söyledi. Akdağ, "Zira, halk herkesten çözüm noktasında katkı istiyor. Bu işe olumsuz etki edecek olanları halk da affetmeyecek, tarih de affetmeyecek, Allah da affetmeyecek" dedi.

Batıdaki anne-babanın oğlunu güle oynaya askere gönderdiğini, doğu ve güneydoğudaki anne-babanın ise sabah kalktığında oğlunun yatağında olmadığını gördüğünü kaydeden Akdağ, "Biz bir ülke ile savaşta ve çatışma içinde değiliz. Çanakkale'de bu ülke için şehit olan dedelerin torunları, bugün Gabar'da, Cudi'de birbirini öldürmek için konuşlanmış. Başbakan bu oyunu bozacak Allah'ın izniyle" diye konuştu.

Yayıncı: Ali Eyvaz - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Akdağ: Allah da Affetmez - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement