Akdağ, Japonya Sağlık, Çalışma ve Refah Bakanı Kato ile Görüştü - Son Dakika
Güncel

Akdağ, Japonya Sağlık, Çalışma ve Refah Bakanı Kato ile Görüştü

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Japonya Sağlık, Çalışma ve Refah Bakanı Katsunobu Kato ile bir araya geldi.

05.04.2018 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Japonya Sağlık, Çalışma ve Refah Bakanı Katsunobu Kato ile bir araya geldi.

Akdağ, Japonya'nın başkenti Tokyo'daki temasları kapsamında görüştüğü Kato ile afetle mücadele ve acil yardım konularında iş birliği konularını ele alarak bu alanlardaki tecrübelerin karşılıklı olarak paylaşılmasının önemine vurgu yaptı.

Japonya ile ilgili konularda iş birliğini kapsayan 5 yıllık bir eylem planı yapılması konusunun gündeme geldiği görüşmede, afetle mücadele alanında üçüncü ülkelerde de ortak operasyonlar yapılabileceğine işaret edildi.

Başbakan Yardımcısı Akdağ, Kato ile görüşmesinde ayrıca nüfusunun yaklaşık beşte biri 65 yaş ve üzeri olan Japonya'ya Türkiye'nin yetişmiş insan gücü olarak da destek sağlayabileceğine değinerek Japonya'nın bu alanda Türkleri istihdam edebileceğinin altını çizdi.

Kato da iki ülke arasında süregelen derin dostluk ilişkisine işaret ederek Türkiye ile mevcut iyi ilişkileri daha da ileriye taşımak istediklerini dile getirdi.

Japon bakan ile yaptığı görüşmede Akdağ'a AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi Hasan Murat Mercan ile Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu eşlik etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Akdağ, Japonya Sağlık, Çalışma ve Refah Bakanı Kato ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement