Akdağ: "Kirli İttifaktan Memlekete Hayır Gelmez" - Son Dakika
Güncel

Akdağ: "Kirli İttifaktan Memlekete Hayır Gelmez"

Eski Sağlık Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ, "Biz hiçbir zaman başka partilere oy veren kardeşlerimizi töhmet altına sokmuyoruz.

17.03.2019 21:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Sağlık Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ, "Biz hiçbir zaman başka partilere oy veren kardeşlerimizi töhmet altına sokmuyoruz. İnsanlar inandığı için oy verdiler ama açıkça ifade ediyorum, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve HDP'nin oluşturduğu kirli ittifaktan memlekete hayır gelmez." dedi.

Akdağ, AK Parti'den yeniden aday gösterilen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in Proje Tanıtım Programı'nda yaptığı konuşmada, AK Parti'nin sayısız projelere imza attığını söyledi.

Cumhur İttifakı'nın aslında 15 Temmuz'da kurulduğunu belirten Akdağ, "15 Temmuz gecesi Cumhur İttifakı'nı milletimiz kurmuştu. Hepimiz o gece sabaha kadar Erzurum'daydık. O meydana toplanan yüzlerce genç bir eliyle AK Parti'nin sembolü haline gelmiş Rabia, diğer eliyle MHP'nin kadim sembolü haline gelmiş bozkurt işareti yaptı. O gün gençler 'mesele vatanın bölünmez bütünlüğüyse, milletin birlikteliği, devletin bekası ise bayrağımız, ezanımız ise 82 milyon için gerisi teferruattır' dedi ve Cumhur İttifakı o geceden kuruldu." diye konuştu.

Akdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin beraber olmanın elzem olduğu günde bir araya gelip yol arkadaşlarıyla Cumhur İttifakı'nı kurduklarını aktardı.

Yerel seçimlerin memleketin geleceği bakımında önemli olduğunu ifade eden Akdağ, şunları kaydetti:

"CHP'nin İYİ Parti ile ortaya koyduğu ittifak, yanlarına birçok şehirde maalesef Saadet Partisi yönetimini de eklediler, bu ittifak bazı yerlerde açıkça, bazı yerlerde de gizleyerek HDP ile hareket ediyor. Öyle ki HDP'nin büyükşehirlerde adayları yok, CHP'nin adaylarını destekliyorlar. HDP'nin Şanlıurfa'da, Adıyaman'da adayı yok, Saadet Partisi'ni destekliyor. HDP'nin Adana'da adayı yok, CHP'yi destekliyorlar. Mersin'de ise İYİ Parti'yi destekliyorlar. Biz hiçbir zaman başka partilere oy veren kardeşlerimizi töhmet altına sokmuyoruz. İnsanlar inandığı için oy verdiler ama açıkça ifade ediyorum, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve HDP'nin oluşturduğu kirli ittifaktan memlekete hayır gelmez."

"Bizim ayağımızda çarık yokken hepinize birden, topunuza birden tamzara çaldırdık"

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de Erdoğan ve Bahçeli'nin her şeyi bir kenara bırakıp bir araya gelerek ülkedeki beka sorununu çözmek için Cumhur İttifakı'nı kurduklarını söyledi.

Türkiye'yi bölmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini vurgulayan Güllüce, şöyle konuştu:

"Bizim ayağımızda çarık yokken hepinize birden, topunuza birden tamzara çaldırdık. Biz 80 milyonuz, bize nasıl galip geleceksiniz, bizi nasıl böleceksiniz, bize nasıl gücünüz yetecek, topunuz gelin, topunuz. Biz Aziziye'de ayağımızda çarığımız yokken süngümüzle çekicimizle baltamızla sizlere tamzara çaldırdık, bütün dünyaya meydan okuduk. Siz şimdi 82 milyonun tankını, topunu yapan, uçağını yapan ve 'Bu bayrak benim' diyen bir ülkeyle başa çıkamazsınız."

Mehmet Sekmen de Cumhur İttifakı'nın adayı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye, ülkenin bekası söz konusu olunca birlik ve beraberlik içinde hareket ettikleri için teşekkürü borç bildiğini söyledi.

Sekmen'in konuşması sırasında, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın gönderdiği ve Sekmen'e desteğini dile getirdiği görüntüsü izletildi.

Sekmen, daha sonra katılımcılara 5 yıl içinde yapacakları projeleri anlattı.

Yakutiye Buz Hokeyi Salonu'ndaki toplantıya, AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, MHP İl Başkanı Naim Karataş, MHP ve AK Parti yöneticileri, ilçe belediye başkan adayları, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Akdağ: 'Kirli İttifaktan Memlekete Hayır Gelmez' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement