Akdeniz Belediyesi Okullarda Narenciye Dağıttı - Son Dakika
Yerel

Akdeniz Belediyesi Okullarda Narenciye Dağıttı

Akdeniz Belediyesi Okullarda Narenciye Dağıttı

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, Mersin Narenciye Festivali etkinlikleri kapsamında, ilkokul öğrencilerine narenciye dağıtımı yaptı, çocukları aileleriyle birlikte festivale davet etti.

14.11.2014 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, Mersin Narenciye Festivali etkinlikleri kapsamında, ilkokul öğrencilerine narenciye dağıtımı yaptı, çocukları aileleriyle birlikte festivale davet etti.

Her yıl kasım ayında gerçekleştirilen ve geleneksel hale gelen Mersin Narenciye Festivali ile ilgili etkinlikler sürüyor. Akdeniz Belediyesi'nin de destek verdiği festival öncesinde yapılan tanıtım çalışmaları çerçevesinde, ilçe sınırları içerisindeki ilkokullarda öğrencilere narenciye ürünleri dağıtıldı. Turgutreis Mahallesi'nde bulunan Saadettin Bey İlkokulu'nda yapılan dağıtıma, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu ve Eş Başkan Yardımcısı Sebahat Gençtarih Cebe de katıldı. Belediye yetkililerini konuk etmekten büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Okul Müdürü Mehmet Avcı, kentin uygun yeşil alanlarına narenciye gibi Akdeniz'e özgü ağaçların dikilmesi yönündeki dileğini iletti.

Okullara narenciye dağıtımına iştirak eden Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, sınıflarda öğrencilerle bir süre sohbet etti. Kendisinin de öğretmenlik mesleğinden emekli bir eğitimci olduğunu söyleyen Mutlu, "Bu nedenle okulları ziyaret edip öğrenci ve öğretmenlerle buluştuğum zaman oldukça heyecanlı ve mutlu oluyorum. Bu açıdan yüzümüz sizlere dönük oluyor ve okullarımızın sorunlarına belediye olarak çözüm üretmeye gayret ediyoruz. Bugün de okulumuza narenciye festivali ile ilgili kampanyamız doğrultusunda ziyarete geldik. Narenciye elbette çok önemli ve kentimizin simgesi haline gelen bir tarım ürünüdür. Portakal, limon bahçelerinin günbegün kesilerek yerlerine inşaat yapılması son derece üzücüdür. Eğitimcilerin de buna daha fazla dikkat çekmesi, çevre bilincini insanlara küçük yaşlardan itibaren aşılaması son derece önemlidir. Biz de Akdeniz Belediyesi olarak bir proje geliştirdik. Özellikle portakal ve limon başta olmak üzere narenciye ürünlerinin yetiştiği ağaçlarla kaplı park alanları yapacağız. Bu park ve bahçelere 'Meyve Parkları' adını koyacağız" dedi.

Konuşmaların ardından Mutlu ve Cebe, sınıfları tek tek dolaşarak öğrencilere mandalina dağıttı. Etkinlik kapsamında Saadettin Bey İlkokulu'nun yanı sıra Gündoğdu Mahallesi Kıbrıs İlkokulu, Çay Mahallesi Çay İlkokulu, Özgürlük Mahallesi Naciye Filizay İlkokulu ve Yenitaşkent Yusuf Bayık İlkokulu'nda da mandalina dağıtımı yapıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akdeniz Belediyesi Okullarda Narenciye Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement