Akdeniz Belediyesinden 479 Bin Liralık Tasarruf - Son Dakika
Güncel

Akdeniz Belediyesinden 479 Bin Liralık Tasarruf

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mersin'in Akdeniz Belediyesi, bünyesinde bulundurduğu araçların tamir ve bakımlarını kendi atölyelerinde gerçekleştirerek 7 ayda 479 bin 419 lira tasarruf sağladı.

10.08.2017 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mersin'in Akdeniz Belediyesi, bünyesinde bulundurduğu araçların tamir ve bakımlarını kendi atölyelerinde gerçekleştirerek 7 ayda 479 bin 419 lira tasarruf sağladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, araç ve teçhizat tamir bakım ile onarımları, Teknik İşler Binası'nda bulunan marangozhane, kaynak atölyesi ve araç tamirhanesinde yapılmaya başlandı.

Ulaşım araçları dışında iş makinelerini ile araç ve gereçlerin de tamir işlemlerinin daha kapsamlı yapılabilmesi için onarımı destekleyici teçhizatlar alınarak makine parkı zenginleştirildi.

Makine parkında atıl durumda bulunan araçlar da bakımı yapılarak hizmete sunulurken, ekonomik ömrünü tamamlamış araçlar da hurdaya ayrıldı.

Akdeniz Belediye Başkan Vekili Kaymakam Muhittin Pamuk, konuyla ilgili açıklamasında, tamirhane sayesinde hem araçların verimli çalıştığını hem de ciddi oranda tasarrufun gerçekleştirildiğini belirterek, "Kendi araçlarımızı kendi imkanlarımızla onararak, belediye giderlerinde önemli bir israfın önüne geçiyoruz. Tasarrufla elde ettiğimiz kaynaklar da vatandaşlarımıza daha fazla hizmet olarak geri dönüyor." ifadesini kullandı.

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri ve Makine İkmal Müdürlüğü teçhizat giderlerinin, 2016 yılı ocak-ağustos ayları arasında 1 milyon 114 bin lirayken, 2017'nin aynı döneminde 634 bin 837 lira olduğunun tespit edildiğini aktaran Pamuk, açıklamasında şunları kaydetti:

"Çalışmayla 7 ayda 479 bin 419 lira tasarruf sağladık. Belediyemizde tasarrufu, hizmete daha çok kaynak oluşturmanın ilk adımı olarak görüyoruz. Tespit ettiğimiz gereksiz harcamaları önledik. Çünkü israf haramdır ve harcanan vatandaşımızın parasıdır. Her kuruşu kıymetlidir. Bu anlayışın tüm birimlerimize hakim olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bunun için gereksiz harcamalara, ihtiyaç olmayan harcamalara kesinlikle müsaade etmiyoruz. Yine kendi araçlarımızı kendi imkanlarımızla tamir de bu anlayışımız doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz tasarrufun bir parçası. Tasarruftan elde ettiğimiz bu maddi kaynaklarla da vatandaşlarımıza daha fazla hizmet imkanı sağlıyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Akdeniz Belediyesinden 479 Bin Liralık Tasarruf - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement