Akdeniz Bowling Şampiyonası'na Doğru - Son Dakika
Spor

Akdeniz Bowling Şampiyonası'na Doğru

Akdeniz Bowling Şampiyonası, 15-22 Nisan'da Ankara Rollhouse Bilkent'te düzenlenecek.

09.04.2018 19:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Bowling Şampiyonası, 15-22 Nisan'da Ankara Rollhouse Bilkent'te düzenlenecek.

Hırvatistan, Kıbrıs Rum Kesimi, İtalya, İspanya, Fransa, San Marino, Tunus, Slovenya, Yunanistan ve Malta'nın mücadele edeceği şampiyonada, Türkiye'yi ikişer erkek ve kadın sporcu temsil edecek.

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Ahmet Recep Tekcan, şampiyona öncesi Rollhouse Armada'da düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Akdeniz Şampiyonası'nın ev sahipliğini daha önce de gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, hedeflerinin şampiyonada madalya kazanmak olduğunu söyledi.

Dünyada bowlinge ilginin hızla yükseldiğini, uluslararası şampiyonalara Türkiye'den sonra katılan ülkelerin bile çok büyük dereceler elde etmeye başladığına dikkati çeken Tekcan, "Malezya ve Çin gibi ülkeler başarı elde etmeye başladı. Biz de Türkiye'deki tesis yokluğunu ve sporcu azlığını bir nebze olsun gidermek için çeşitli şampiyonalar almak istiyoruz. Kendi sporcumuzun şampiyona deneyimini geliştirerek öz güven aşılamamız lazım. Hedefimiz daha fazla şampiyonaya ev sahipliği yapmak." diye konuştu.

Rollhouse Spor ve Eğlence Merkezleri Genel Müdürü Sinem Aydın ise daha önce de Avrupa şampiyonasına ev sahipliği yaptıklarını aktararak, sporcuların ve yöneticilerin birbirlerini yakından tanıdıklarını vurguladı.

Milli takımın çok güçlü olduğunu ve madalya hedeflediğini aktaran Aydın, 10 sene evvel uluslararası müsabakalarda derecelerinin olmadığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Sporcularımızın uluslararası arenada tecrübeleri var. Bowling branşı çok hızlı bir şekilde gelişen bir spor dalı. Okullarımızda bunun eğitimini vermeye başladık. 20 yaşındaki bir kişi ile 60 yaşındaki bir kişinin beraber müsabaka edebileceği bir branş. Halkımızın da bu sporu yapabileceğini göstermek istiyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Akdeniz Bowling Şampiyonası'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement