Akdeniz'de Deniz Suyu Sıcaklığı Balık Tezgahlarını Şenlendirdi - Son Dakika
Ekonomi

Akdeniz'de Deniz Suyu Sıcaklığı Balık Tezgahlarını Şenlendirdi

Akdeniz'de deniz suyu sıcaklığının yüksek olması nedeniyle yaşanan balık bolluğu, tezgahlara yansıdı.

17.01.2016 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz'de deniz suyu sıcaklığının yüksek olması nedeniyle yaşanan balık bolluğu, tezgahlara yansıdı. Fiyatların düşüşe geçmesi, balık pazarlarına ilgiyi artırdı.

Çukurova bölgesinin önemli balık merkezlerinden Mersin'de, 18 dereceye kadar çıkan deniz suyu sıcaklığı, balıkçıların yüzünü güldürdü.

Akdeniz açıklarında ağlara doldurulan balıklar, indirimli fiyatlarıyla tezgahlardaki yerini alınca, balık pazarlarında yoğunluk yaşandığı görüldü.

En çok rağbet gören hamsi kilogramı 6 ile 7 liradan alıcı bulurken, sardalye 5, istavrit 5, kefal 7 ve gümüş kilogramı 10 liradan satılıyor. Barbun 15, mezgit 10, levrek 15, çupra 15, çinekop ise kilogramı 20 liradan satışa sunuluyor.

Mersin Balıkçılar Derneği Başkan Yardımcısı Adnan Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hemen her çeşit balığı tüketiciyle buluşturduklarını söyledi.

Balık bolluğu yaşadıklarını belirten Polat, "Tezgahlarda her bütçeye her keseye uygun balığımız var. Balığın küçüğü de büyüğü de aynı vitamini veriyor. Salgınlar var, balık bunlar için birebir bir ilaçtır. Vatandaşlar da bütçesine uyduğu için balığa ilgi gösteriyor" dedi.

Polat, hava koşullarının iyi gitmesiyle balıkların fiyatlarının daha da düşebileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Akdeniz'de Deniz Suyu Sıcaklığı Balık Tezgahlarını Şenlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement