Akdeniz'den Ege'ye Yürüdüler - Son Dakika
Güncel

Akdeniz'den Ege'ye Yürüdüler

Akdeniz\'den Ege\'ye Yürüdüler

Muğla'nın Datça İlçesi'nde geleneksel olarak düzenlenen, 'Akdeniz'den Ege'ye Dostluk ve Doğa Yürüyüşü'nün 13 üncüsü bugün kalabalık bir katılımla yapıldı.

06.05.2012 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Datça İlçesi'nde geleneksel olarak düzenlenen, 'Akdeniz'den Ege'ye Dostluk ve Doğa Yürüyüşü'nün 13 üncüsü bugün kalabalık bir katılımla yapıldı.

Datça Çevre ve Turizm Derneği (DAÇEV) öncülüğünde, Datça Kaymakamlığı ve Datça Belediyesi ile Kızlan Köyü Muhtarlığı'nın desteğiyle düzenlenen 10 kilometrelik yürüyüşe, Kaymakam Hamdi Üncü, Belediye Başkanı CHP'li Şener Tokcan ve DAÇEV Kurucu Başkanı Turgay Sönmez ile yaşlısı genci yüzlerce doğasever katıldı. Datça ilçe merkezi İskele Mahallesi'nde, Akdeniz'deki Kumluk Plajı'ndan testilere doldurulan deniz suyuyla, sahil yolu ve Burgaz ören yeri üzerinden yel değirmenleri ve Kızlan Köyü'nü geçerek yapılan yürüyüşle, Ege Denizi Gereme Sahili'ne gelindi. Akdeniz'den alınan su, Ege Denizi'ne döküldü.

Akdeniz'den Ege'ye Dostluk ve Doğa Yürüyüşü'nün fikir babası DAÇEV Kurucu Başkanı Turgay Sönmez, 13 yıl önce bir grup doğaseverin bir karikatürden esinlenerek başlattığı yürüyüşün o günden buyana aralıksız olarak sürdürüldüğüne dikkat çekti. İki deniz arasında kalan ilçenin güzelliklerini ortaya çıkarmayı amaçladıklarını ifade eden Sönmez, "Bir denizden, diğer bir denize yürüyerek gidilebilen dünyada başka bir yer yok. Datça'nın doğal ve tarihi güzelliklerini ortaya koymak amacıyla başlattığımız bu yürüyüşü aynı zamanda dostluk ve barışa adadık" dedi.

HIDRELLEZ COŞKUYU ARTIRDI

İlçe Kaymakamı Hamdi Üncü de "Datça'nın sinema festivali, resim şenliği gibi etkinlikleri de var. Doğa, dostluk, kültür ve sanat adına çok önemli etkinlikler düzenliyoruz. Bugünkü yürüyüşün hıdrelleze denk gelmesi ayrı bir anlam taşıyor" diye konuştu. - Muğla/ Datça

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akdeniz'den Ege'ye Yürüdüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement