Akdeniz'in Adrenalin ve Tatil Cenneti Yenilendi - Son Dakika
Ekonomi

Akdeniz'in Adrenalin ve Tatil Cenneti Yenilendi

Akdeniz\'in Adrenalin ve Tatil Cenneti Yenilendi

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde Akdeniz Bölgesi'nin en büyük su parkına sahip, bung jump ve catapult atlayışlarının gerçekleştiği Water Planet Deluxe Otel ve Aquapark, kapılarını yaz sezonuna yeni yüzüyle açtı.

26.05.2012 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde Akdeniz Bölgesi'nin en büyük su parkına sahip, bung jump ve catapult atlayışlarının gerçekleştiği Water Planet Deluxe Otel ve Aquapark, kapılarını yaz sezonuna yeni yüzüyle açtı. Water Planet Deluxe ve Aquapark Genel Müdürü Sami Okan Soylu, yenilenen oteli stil ve konsept sahibi bir merkez haline getirdiklerini söyledi.

Alanya'nın Okurcalar Beldesi'nde 2000 yılında su parkı olarak açılan Water Planet, 2002 yılında 5 yıldızlı 321 yataklı tatil köyü ilavesiyle dev bir tesise dönüştü. Bu sezon öncesinde baştan sona yenilenen tasarımıyla müşterilerini ağırlamaya başlayan tesiste hayat 24 saat yaşanıyor.

Yerli ve yabancı tatilcilerin tercih ettiği dev eğlence kompleksi, 12 sıra dışı havuzu ile 'su cenneti' olarak anılıyor. 3 tarafı denizle çevrili otelin çatısında, içine girildiğinde bir ucu ufka kadar uzanıyormuş hissi veren 'sonsuzluk havuzu' bulunuyor. Mimarisinden dolayı sonu olmayan bir havuz izlenimi veren sonsuzluk havuzu tatilcilere farklı bir dinlenme ortamı sunuyor. İstanbul'dan tatil için Alanya'ya gelen Gizem Yalpay ile Alper Balaban da, sonsuzluk havuzunda kokteyllerini yudumlarken, körfez manzarasının da keyfini çıkarttı. Otel seviyesinden aşağıda bulunan plaja inmek için ise asansörden yararlanılıyor. Tesisteki 3 katlı yapay plajda ise Uzakdoğu'dan getirilen özel kum kullanıldı.

DALGALAR ARASINDA RAFTİNG

Yamaç kaydırağı ve yapay rafting yapılabilen eğlence kompleksinde 27 kaydırak ve havuz yer alıyor. 62 dönümlük arazinin 50 dönümünde bulunan su parkında uzunluğu 300 metre olan yapay dalgalar arasında rafting heyecanının yaşandığı 3 gözlü özel dalga havuzu, sakin vakit geçirmek ve rahatlamak isteyenlere mini golf, özel oyuncaklarla süslenmiş çocuk animasyon havuzu yer alıyor.

ADRENALİN TUTKUNLARINA

Aynı zamanda bung jump ve catapult atlayışlarının yapıldığı özel bölge adrenalin tutkunlarına ev sahipliği yapıyor.Tesiste, 75 metrelik kuleden bung jump atlayışı yapılıyor. 'Catapult' ise lastikli halatlarla bağlanan adrenalin tutkunlarını yerden saniyede 130 kilometre hızla 85 metre yükseğe fırlatıyor. Gündüzleri havuz kenarında ve plajda zaman geçiren tatilciler, geceleri de animasyon ve şov ekiplerinin gösterisiyle eğlenceyi yaşıyor.

Arkadaş grubu ile birlikte İstanbul'dan tatile gelen demir- çelik sektörünün ileri gelen şirketlerinden İş Metal sahibi Handan Bocal, otele ve su parkına hayran kaldığını söyledi. "İnanılmaz ve muhteşem bir coğrafya içine konumlandırılmış hayal gibi bir yer" diyen Bocal, şunları söyledi:

"Deniz harika. Orman içinde su kaydırakları var. Hem yerli, hem de yabancı turistlerin çok rahat edebileceğini düşünüyorum. Ormanın içindeki dev su parkını görünce çok şaşırdım. Aynı zamanda bung jump ve catapult yapılabiliyormuş. Tatilim bitmeden bir kez de olsa bung jump yapmak istiyorum. İlk kez atlayacağım, cesaret toplamaya çalışıyorum."

ULTRA MODERN ÇİZGİDE

Oteli bölge turizminde stil ve konsept sahibi bir merkez haline getirdiklerini belirten Water Planet Deluxe ve Aquapark Genel Müdürü Sami Okan Soylu, 2000 yılında hizmete açılan tesiste gelişen turizm ile birlikte değişime ayak uydurmak istediklerini ve bu sezon öncesinde yeni bir soluk getirmek amacıyla yenilenmeye gittiklerini anlattı. Mesleği olan mimarlığını da projeye dahil edip tecrübelerini yapılan çalışmalara kattığını kaydeden Soylu, "Otelimizi dünya turizminde trend halinde olan belirli stil ve konsept sahibi otellerden biri haline getirdik. Ultra modern kabul edilen çizgide bir otel yaptık. Tüm çizgilerimiz tamamen yenilendi. Halan Akdeniz'in en büyük aquaparkı ünvanını koruyoruz. Şimdi ise aquaparkımızın yanındaki yenilenmiş otelimizle birlikte müşterilerimize hizmet vermekten memnunuz" diye konuştu.

ŞAHİN TEPE'DE KOKTEYL

Yenilenmiş otelin kutlamasını aile dostları ve yakın arkadaşları ile birlikte Aquapark'ın içerisinde bulunan 'Şahin Tepe'de düzenlenen kokteyl ve akşam yemeği ile yapan Sami Okan Soylu'ya, Oyun Su Turizm Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı olan babası Alişan Soylu da eşlik etti. Bir arada yeni sezona yeni yüzleriyle merhaba demenin mutluluğunu yaşayan baba ve oğul, başarılarını arkadaşlarıyla birlikte sohbet ederek taçlandırdı. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Akdeniz'in Adrenalin ve Tatil Cenneti Yenilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement