Akdeniz meyve sineğiyle mücadele eğitimleri başlıyor - Son Dakika
Güncel

Akdeniz meyve sineğiyle mücadele eğitimleri başlıyor

Akdeniz meyve sineğiyle mücadele eğitimleri başlıyor

Adıyaman Tarım ve Orman Müdürlüğünün, "Meyve Üretiminde İhracata Yönelik Biyolojik Mücadele ve Eğitim Hamlesi" projesi kapsamında çiftçiler bilgilendirilecek.

27.04.2020 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman Tarım ve Orman Müdürlüğünün, "Meyve Üretiminde İhracata Yönelik Biyolojik Mücadele ve Eğitim Hamlesi" projesi kapsamında çiftçiler bilgilendirilecek.

Adıyaman'da çiftçiler Akdeniz meyve sineğine karşı verilen eğitimlerle bilgilendirilecek. İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından bütçesi onaylanan proje kapsamında verilecek eğitimler öncesinde projesinde proje tanıtımı yapıldı.

Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen tanıtım toplantısına Tarım ve Orman İl Müdürü Adil Alan, İl Müdür Yardımcısı Nihat Yılmaz, İKA Adıyaman Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Onur Yıldız ve eğitmenler katıldı.

İl Müdürü Adil Alan, "Meyve Üretiminde İhracata Yönelik Biyolojik Mücadele ve Eğitim Hamlesi" adlı proje kapsamında, Akdeniz meyve sineği mücadelesi başta olmak üzere ihracat geliri sağlayan ürünlere ve bu ürünleri üreten çiftçilere eğitim verilmesinin, biyolojik mücadele ve ürünlerin katma değerlerinin artırılmasının amaçlandığını söyledi.

Adil Alan, "Böylelikle yurtiçi ve yurtdışı ihracat işlemlerinde geri dönüşün önüne geçilecektir. Toplamda 15 bin dekar olmak üzere Trabzon Hurması ve nar üretim sahalarında proje uygulanmaktadır. Meyve üretimi yapılan sahalarımızda birebir yetkili mühendislerimizce yerinde yapılan kontrol ve müdahaleler ile Akdeniz Meyve Sineği mücadelesini derinlemesine işleyerek, verilecek olan eğitimler, temin edilecek olan ilaç ve tuzaklar ile bölgemizden tamamen bu problemi kaldırmak amaçlanmaktadır. Bu zararlının verdiği tahribat ile ihraç edilecek olan ürünler dış ülkeler tarafından kabul edilmemekte ve bu sebeple ekonomik kayıplar yaşanmaktadır. Bu kayıpları en aza indirerek Milli Gelire katkıda bulunmak, ürünlerin katma değerini yükseltmek ve çiftçilerimizi bu gibi konularda bilinçlendirerek eğitmek projemizin özel amacıdır. Proje kapsamında 5 adet araç kiralanacak olup her araçta bilgisayar ve sinevizyon cihazları hazır bulunacak, yetkili mühendislerimiz üretim sahalarında çiftçilerimizle bir araya gelerek aktif olarak bu ekipmanlarla eğitim vereceklerdir. Ayrıca proje bütçesi kapsamında temin edilen 4 bin adet delta tipi feromon tuzağı ve 4 bin adet Akdeniz meyve sineği feromonu önemli biyolojik mücadele ekipmanları olarak projemiz içerisinde yer almaktadır. Projenin görünürlük faaliyetleri de proje bütçesi kapsamında ve kurumumuz tarafından karşılanmaktadır. Projemiz için İpekyolu Kalkınma Ajansı yüzde 90 oranında (239.940 TL) finansman kaynağı olarak hibe sunmuştur" ifadelerini kullandı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Akdeniz meyve sineğiyle mücadele eğitimleri başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kocaeli'deki bazı okullara Rekabet Kurulu'ndan ceza
    16:15 Kocaeli'deki bazı okullara Rekabet Kurulu'ndan ceza

    Rekabet Kurulu, Kocaeli'de faaliyet gösteren bazı okulların eğitim ve yemek ücretlerini birlikte belirlemek, öğretmen maaşlarını birlikte tespit etmek ve birbirlerinin öğretmenlerini istihdam etmemek suretiyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettikleri gerekçesiyle ceza verdi. My Kolej ve Nesibe Aydın okulları uzlaşma başvurularını kabul ederken, diğer okullarla uzlaşma süreçleri devam ediyor.

  • Bilecik'te firari hükümlü yakalandı
    16:15 Bilecik'te firari hükümlü yakalandı

    Bilecik'te kesinleşmiş 2 yıl hapis cezasıyla aranan firari hükümlü, polis ekipleri tarafından yakalanarak cezaevine teslim edildi.

  • AK Parti Siyaset Akademisi'nden 244 kadına sertifika
    16:11 AK Parti Siyaset Akademisi'nden 244 kadına sertifika

    Diyarbakır'da AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları tarafından düzenlenen 'AK Parti Siyaset Akademisi' programını tamamlayan 244 kadına sertifikaları takdim edildi. Programda konuşan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları İnsan Hakları Başkanı Oya Eronat, siyaset akademisinin kadınlar için yapıldığını belirterek, Cumhurbaşkanı'nın kadınlara verdiği değeri vurguladı. Sertifikalar, depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına da verildi.

  • Altun: 31 Mart 2024 yerel seçimleri Türkiye'nin demokrasi yolculuğunda önemli bir kilometre taşı
    16:08 Altun: 31 Mart 2024 yerel seçimleri Türkiye'nin demokrasi yolculuğunda önemli bir kilometre taşı

    Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yerel yönetimlerin belirlenmesi amacıyla pazar günü yapılacak seçimler dolayısıyla kaleme aldığı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) medyasında geniş yer bulan "Türkiye'de Mahalli İdareler Seçimleri" makalesinde, "31 Mart 2024...

  • Rize'de Mahkeme, Deterjana Dayanaklı Olmayan Mutfak Tezgahı İçin Ayıplı Mal Kararı Vermedi
    16:08 Rize'de Mahkeme, Deterjana Dayanaklı Olmayan Mutfak Tezgahı İçin Ayıplı Mal Kararı Vermedi

    Rize'de yaşayan bir vatandaşın deterjana dayanaklı olmayan mutfak tezgahı nedeniyle açtığı davada mahkeme, tezgahın ayıplı mal olmadığı kararını verdi. Mahkeme, tezgahta kullanılan mermerin sıradan deterjanlarda dahi yüzeyinin bozulabilecek taşlardan olduğunu ancak kullanım hatasından kaynaklı bu duruma geldiği tespitiyle davanın reddine hükmetti.

  • İzmir'de 31 Mart Seçimlerinde 16 Bin 277 Personel Görev Yapacak
    16:07 İzmir'de 31 Mart Seçimlerinde 16 Bin 277 Personel Görev Yapacak

    İzmir Valiliği, 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimi için 16 bin 277 personelin görev yapacağını duyurdu. Seçimde 10 bin 721 sandıkta 3 milyon 459 bin 970 seçmenin oy kullanabileceği belirtildi. İl genelinde seçimlerin huzur ve güven ortamında gerçekleşmesi için gerekli tedbirlerin alındığı açıklandı.

  • MARSU, Mardin Artuklu ilçesinde yeni sondaj kuyusu kazma çalışmalarını tamamladı
    16:07 MARSU, Mardin Artuklu ilçesinde yeni sondaj kuyusu kazma çalışmalarını tamamladı

    Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MARSU), Artuklu ilçesine bağlı Nur Mahallesi'nin bir kısmında yaşanan içme ve kullanma suyu sorununa çözüm sağlamak amacıyla başlattığı yeni sondaj kuyusu kazma çalışmalarını tamamladı. MARSU, Artuklu ilçesi Nur Mahallesi'nde bazı yerleşimlerin artan nüfus ve yapılaşmayla birlikte ihtiyaç duyulan içme suyu talebini karşılamak için başlattığı derin içme ve kullanma suyu amaçlı sondaj kuyusu kazı çalışması çalışmalarını bitirdi. Açılan sondaj kuyusunu mevcut şebeke hattına entegre etmek için ek olarak 300 metre uzunluğunda ek şebeke hattı döşeme işlemleri gerçekleştirildi.


Advertisement