Akdeniz Mutfağı Sunar'ın Lezzetini Konuşuyor - Son Dakika
Güncel

Akdeniz Mutfağı Sunar'ın Lezzetini Konuşuyor

Akdeniz Mutfağı Sunar\'ın Lezzetini Konuşuyor

Ürün yelpazesini sürekli çeşitlendirerek sektörün nabzını elinde tutan Sunar'ın ANFAŞ Food Product Fuarı'nda lezzeti konuşuldu.

16.02.2012 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünlü Şef Ali Selek'in kızgın yağ şovları fuara renk katarken Gurme Elif Korkmazel Sunar yağın lezzetini test ederek onaylandı . Türkiye'nin en büyük yiyecek-içecek fuarında tanıtılan Sunar Profesyonel, fuar kapsamı boyunca Türkiye'nin 5 yıldızlı otel şeflerinden ve tüm profesyonellerden tam not aldı.

Yağ sektöründeki başarısı ile günden güne büyüyen Sunar Grup, ürün gamını tamamlayarak ihracatta ve iç pazarda vazgeçilmez marka haline geldi. Bitkisel yağ ve ev dışı tüketime yönelik margarin sektörüne damgasını vuran Sunar Grup, Sunar Profesyonel ile özellikle turizm cenneti olan Akdeniz Bölgesi'nde de ünlü profesyonellerin mutfaklarının başköşesinde yerini aldı. Geçtiğimiz yıl ANFAŞ Gıda fuarında lansmanını yaptığı ve bir yıl gibi kısa bir sürede aranılan bir marka haline gelen Sunar, bu yıl da ANFAŞ Fuarında Türkiye'nin ünlü şefi Ali Selek şov ile adından söz ettirdi.

40 YILLIK DEV ÇINAR

1970'lerin ilk yarısında kurucusu Nuri Çomu'nun çırçır ve çeltik alanında yaptığı akılcı ve cesur yatırımlarla, başarısının temelleri atılan Sunar Grup, 1976 yılında Osmaniye'de un fabrikası olarak kurulan Sunar Özlem, 1997 yılında bünyesine yem üretim tesislerini ekledi. İzleyen yıllarda sırasıyla Adana'da kurulan Sunar Mısır, NÇS, Elita Gıda ve Sunar Pazarlama firmaları grup bünyesine katılmıştır. Bu işletmelerde Un ve yem, nişasta ve nişasta bazlı ürünler, bitkisel sıvı yağlar ile endüstriyel gıda ürünleri, taze meyve üretim ve satışı, üretilen tüm ürünlerin yurtdışı pazarlama faaliyetleri gerçekleştiren Sunar Grup bugün 650'yi aşkın çalışanı ve 40 yıla yaklaşan geçmişiyle Çukurova'nın yükselen değeri konumuna ulaştı. 4 kıtada, 60'tan fazla ülkeye lezzet ihraç eden Sunar Grup, tarıma dayalı sanayide sahip olduğu geniş bilgi birikimi ve tecrübe sayesinde; Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'nın en büyük gruplarından biri olma yolunda hızla ilerlemektedir.

SUNAR PROFESYONEL BAŞARISI KONUŞULUYOR

Türkiye'nin tarladan sofraya mısır yağı üretebilen tek entegre tesise sahip kuruluşu Sunar Grup, gerek perakende gerekse de dökme mısır yağı pazarında öncü bir konuma sahiptir. Sıvı yağ pazarında elde ettiği başarısının akabinde yaptığı bir dizi pazar araştırmaları sonrasında ev dışı tüketime yönelik endüstriyel margarin sektörüne de giren Sunar Grup; oteller, restoranlar, okul hastane kantinleri, tatlıcılar, pastaneler, catering şirketleri gibi ev dışı tüketime yönelik alanların yanı sıra bisküvi, dondurma, çikolata sanayi gibi sektörlerin de endüstriyel margarin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik ürünlerini piyasa sunmuştur. Sunar Profesyonel markalı ürünlerle, yıllık yılda 335 bin tonluk bir büyüklüğe ulaşan ev dışı tüketime yönelik margarin pazarında ve özellikle 100 bin ton margarinin kullanıldığı pastane sektöründe de, en çok aranılan markalar arasında yer almayı hedefliyor.

MUTFAKLARIN VAZGEÇİLMEZİ OLDU

Kısa sürede profesyoneller tarafından kabul gören ve margarin grubunda geniş ürün yelpazesi ile dikkat çeken Sunar Profesyonel, ürünlere kazandırdığı lezzet ve kullanım kolaylığı ile de usta aşçılardan tam not almayı başardı. Mayalı hamur çeşitlerinden tuzlu kurabiyelere; torba bisküvi üretimlerinden kek ve tart hamurlarına kadar bütün ürünlerde mükemmel sonuç sağlayan ve çok amaçlı kullanım için üretilen Sunar Profesyonel Pasta, esnek yapısı sayesinde kruvasan, volovan gibi milföy çeşitlerinde tur verme işleminde mükemmel sonuç sağlayan Sunar Profesyonel Börek, sıcak tüketilen milföy, kruvasan, kuru poğaça ve boyoz çeşitleri için üretilen Sunar Profesyonel Nesta, kremabör, un kurabiyesi, çikolata sosları gibi tüm krema ve bisküvi çeşitlerinde kullanılmak üzere üretilen Sunar Profesyonel Krema, baklava, kadayıf, şerbetli tatlı çeşitleri ve su böreği için üretilen tereyağı aromalı Sunar Profesyonel Baklavalık ve özel formülü sayesinde patates, kroket ve schnitzel gibi sıcak tüketilen ürünlerde verimli ve lezzetli kızartma işlemi sağlayan yüksek kaliteli Sunar Profesyonel Kızartmalık gibi ürünler, margarin grubu içerisindeki Şef aşçılar, baklavacılar, pastacılar gibi usta ellerin tercih ettiği ürünler arasında yer alıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Akdeniz Mutfağı Sunar'ın Lezzetini Konuşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement