Akdeniz Oyunları'ndan Turizm Beklentisi - Son Dakika
Yerel

Akdeniz Oyunları'ndan Turizm Beklentisi

Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop, Akdeniz Oyunları ile Mersin'i ve Kızkalesi'ni dünyada konuşulan nadir yerlerden birisi haline getirmek istediklerini söyledi.

28.04.2013 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop, Akdeniz Oyunları ile Mersin'i ve Kızkalesi'ni dünyada konuşulan nadir yerlerden birisi haline getirmek istediklerini söyledi.

Roma, Bizans, Selçuklu, Ermeni, Fransız, Karamanlı ve Osmanlı hakimiyetinde kalan ve bugün Mersin'in önemli yerleşim bölgelerinden biri olarak gösterilen Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi beldesi, yerli ve yabacı turistlerin ilgisini çekiyor.

Ören yeri, kilisesi, sarnıcı su kemeri, kaya mezarları, lahitleri, taş döşemeli yolları bulunan Kızkalesi, gündüzleri sahili geceleri ise ışıklandırmasıyla büyülüyor.

Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kızkalesi'nin Mersin ve Erdemli turizminin sembolü haline geldiğini belirtti.

Kızkalesi'nin yerli ve yabancı turistlerin güvenle tatil yapabilecekleri bir yer haline geldiğini anımsatan Öztop, Türkiye'nin dünyada önemli turizm ülkesi olmasıyla Mersin turizminde de ciddi gelişmeler yaşandığını belirtti.

-"Oyunlardan beklentimiz çok büyük-"

Spor, ekonomi ve sağlık sektörlerinde büyüyen Mersin'in turizm alanında da hızlı bir gelişim sağlayacağını belirten Öztop, şunları kaydetti:

"Mersin'deki turizmcilerin özellikle 2013 Akdeniz Oyunları'nda beklentisi büyük. Oyunlar kapsamında ilimize gelen sporculara ve teknik heyete tarihi güzelliklerimizi sergilemek istiyoruz. Turistlerle Mersin arasında duygusal bir bağ oluşturup onların gönüllü turizm elçilerimiz yapmaya çalışacağız. Akdeniz Oyunları ile Mersin'i ve Kızkalesi'ni dünyada konuşulan nadir yerlerden birisi haline getirmek istiyoruz. Oyunlardan beklentimiz çok büyük. Şimdiden bir çok vatandaş otellerde rezervasyonlarını yaptırmaya başladı."

Kızkalesi'nin gündüzleri sahili ve deniziyle, geceleri ise ışıklandırmasıyla turistlerin vazgeçilmez bir mekanı haline geleceğini dile getiren Öztop, şunları kaydetti:

"Mersin Valiliği ve Çukurova Kalkınma Ajansının (ÇKA) katkısıyla 1 milyon 200 bin TL'ye mal edilen Kızkalesi'nin gece ışıklandırılması hem turizmciler hem de bölgeye tatile gelenler için bulunmaz bir fırsat oldu. Gündüz denize girmek için gelen turistler, geceleri de kaledeki ışık şovunu izlemek için sahili dolduruyor. Kızkalesi, tanıtım çalışmalarıyla Eyfel Kulesi, piramitler, Tac Mahal kadar bilinir hale gelecek." - MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Akdeniz Oyunları'ndan Turizm Beklentisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement