Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğrencilerinden "Mutlak Not" Protestosu - Son Dakika
Yerel

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğrencilerinden "Mutlak Not" Protestosu

Hukuk Fakültesi öğrencileri, sınıf not ortalamasının düşük olduğu derslerde öğretim üyelerinin mutlak not sistemi uygulamasına tepki gösterdi.

17.06.2013 18:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri, Genel Ağırlıklı Not Ortalaması'nda (GANO)  sınıf not ortalamasının düşük olduğu derslerde bağıl sistemin devreye girmesini isteyerek, uygulanan mutlak not sistemini protesto etti.

Hukuk Fakültesinde öğrenim gören bir grup öğrenci fakülte binası önünde toplandı. GANO uygulamasında 70 olarak belirlenen ders geçme notunun yüksek olduğunu savunan öğrenciler, rektörlük binasına yürümek istedi. Özel güvenlik görevlileri, öğrencilerin yürüyüşüne izin vermedi. Grup adına basın açıklamasını okuyan Hukuk Fakültesi ikinci sınıf öğrencisi Yasemin Bozkurt, sınıf ortalamasının 70'in altında kaldığı derslerde, otomatik olarak bağıl sisteminin devreye girmesini talep ettiklerini söyledi.

Sistemin öğrencileri hem psikolojik hem de ekonomik etkilediğini vurgulayan Bozkurt, şöyle konuştu:

"Mağduriyetimiz, sınıf ortalamasının düşük olduğu derslerde hocalarımızın 70 geçme notu barajı koymasıdır. Ortalama diplerde seyrederken öğretim üyelerine böyle bir baraj koyma iradesi verilmesi, öğrencinin kazanılmış haklarına müdehaledir. Sınav yönetmenliğine göre sınıf ortalaması 40'ın altında olma durumunda otomatikman bağıl sistem devreye girmekte, 70'in üzerinde olması durumunda ise otomatik olarak mutlak sistem devreye girmektedir. Bu, yönetmelik koyucunun ilke olarak öğrenci lehine değerlendirme metodunu hedeflediğini gösteririr. Yönetmeliğin lafzından ve ruhundan anlaşılan budur. Ancak 40 ve 70 arasında hangi değerlendirme sisteminin seçileceğini öğretim üyeleri belirlediği için sınıf ortalaması 41 olduğunda öğretim üyelerinin tercihi, mutlak değerlendirme olmakta, yönetmeliğe sirayet eden öğrenci lehine değerlendirim amacına aykırı düşmekte ve yönetmeliği ölü bir metin haline getirmektedir. Buna çözüm olarak sınıf ortalamasının 70'in altında kaldığı derslerden otomatikman bağıl sisteminin devreye girmesini talep ediyoruz."

Bozkurt, sistem nedeniyle çok sayıda öğrencinin mağdur olduğunu ifade etti. Grup daha sonra olaysız dağıldı.

Akdeniz Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkan Vekili Altuğ Erkan da AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin taleplerini ele alacak bir komisyon kurduklarını, komisyonun talepleri çok yönlü değerlendireceğini bildirdi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğrencilerinden 'Mutlak Not' Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement