Akdeniz Üniversitesi Öğrencileri Bozyazı'da İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Akdeniz Üniversitesi Öğrencileri Bozyazı'da İncelemelerde Bulundu

Akdeniz Üniversitesi Öğrencileri Bozyazı\'da İncelemelerde Bulundu

Akdeniz Üniversitesi Organik Tarım Bölümü öğrencileri, Mersin'in Bozyazı ilçesine gelerek muz seraları ve sarartma tesislerini gezerek, incelemelerde bulundu.

26.10.2013 10:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Üniversitesi Organik Tarım Bölümü öğrencileri, Mersin'in Bozyazı ilçesine gelerek muz seraları ve sarartma tesislerini gezerek, incelemelerde bulundu.

Mersin Organik Muz Üreticileri Birliği tarafından davet edilen Akdeniz Üniversitesi Organik Tarım Bölümü öğretim görevlileri ve öğrenciler, Bozyazı'ya gelerek iki gün boyunca muz seraları, muz sarartma ve paketleme tesislerini gezerek incelemelerde bulundu. İki günlük gezi ve incelemeleri süresince öğretim görevlileri ile öğrencilere, Organik Muz Üreticileri Birliği Başkanı İsmet Oktan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bozyazı ilçe Müdürü Savaş Çelik eşlik ederek organik muz üretimi, sarartma ve paketlenmesi konusunda öğretim görevlisi ve öğrencilere bilgiler verdiler. Akdeniz Üniversitesi Organik Tarım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nilda Ersan başkanlığında gezi ve incelemeye katılan Yardımcı Doç. İnci Tolay, Yardımcı Doç. Servet Aslan, Dr. Nuri Çağlayan, öğretim görevlisi Cumhur Ersoy ve öğrenciler gezi ve incelemelerin yararlı olduğunu söylediler.

Organik tarım programının Akdeniz Üniversitesi'nde iki yıllık geçmişi bulunduğunu ve oldukça başarılı bir program olduğunu ifade eden Organik Tarım Bölüm Başkanı Doç Dr. Nilda Ersan, "İkinci sınıf öğrencilerimizin yoğunlukta olduğu Bozyazı'daki gezi ve incelemelerimiz çok yararlı oldu. Gezideki amacımız öğrencilerimizin bilgisini artırmak, uygulama alanlarını görmelerini sağlamak ve muz sarartma, paketleme tesislerini görerek incelemeleri amacımızdı bunu gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz açısından çok yararlı oldu. Bize bu imkanı sağlayan Bozyazı Kaymakamı Sayın Mustafa Erkayıran ve Organik Muz Üreticileri Birliği Başkanı İsmet Oktan'a, gezimiz boyunca bizleri ve öğrencileri bilgilendiren Tarım İlçe Müdürü Savaş Çelik ile tesislerini gezmelerimize müsaade eden tesis sahiplerine teşekkür ederiz" dedi.

Ersan, Akdeniz Üniversitesi olarak Bozyazı'da ileriye dönük çalışmalar yapmayı düşündüklerini, bu anlamda Üniversite Rektörünün de kendilerine destek verdiğini, gezi ve inceleme sonuçlarını Rektöre aktaracaklarını söyledi. Ersan, "Akdeniz Üniversitesi olarak Bozyazı'da ileride inşallah güzel projelere imza atacağız. Bozyazı'ya Muz Enstitüsü kurulması anlamında girişimlerimiz olacak. Eko turizm ile ilgili çalışmalarımız olacak. Elimizden gelen çalışmaları Bozyazı için yapacağız" diye konuştu.

Bozyazı Kaymakamı Mustafa Erkayıran'ıda ziyaret eden heyet, Kaymakam Erkayıran'a yaptıkları gezi ve incelemeler hakkında bilgi vererek, kendilerine gösterdikleri sıcak ilgiden dolayı teşekkür ettiler. Kaymakam Erkayıran da öğretim görevlileri ve öğrenci temsilcileri ile bir süre sohbet etti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akdeniz Üniversitesi Öğrencileri Bozyazı'da İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement