Akdeniz Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği'nden Atama Tepkisi - Son Dakika
Yerel

Akdeniz Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği'nden Atama Tepkisi

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Ertan Yılmaz'ın, 3 ay süreli geçici görevle Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Mediko-Sosyal Merkezi'ne atanması, Akdeniz Üniversitesi Öğretim...

13.02.2013 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ertan Yılmaz'ın, 3 ay süreli geçici görevle Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Mediko-Sosyal Merkezi'ne atanması, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği tarafından protesto edildi.

Akdeniz Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği Başkanı Hilmi Uysal, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi önünde yaptığı basın açıklamasında, Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ertan Yılmaz'ın 29 Ocak'tan itibaren, üniversitenin Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Mediko-Sosyal Merkezi'nde 3 ay süreyle görevlendirildiği bildirdi.

Ertan Yılmaz'ın atama kararından bilgisi ve onayı da bulunmadığını savunan Uysal, görevlendirmeyi "mantıklı" bulmadıklarını ifade etti. Hilmi Uysal, şunları kaydetti:

"Yöneticilerin niyetlerini ve neyi amaçladıklarını bilmiyoruz. Üniversitemiz, fakültemiz için bunun nedenini sormak ve öğrenmek, yapılan yanlışlığı kendilerine anlatabilmek için dekanlığımızla görüşmek istiyoruz. Yöneticilerimizin sesimize kulak vermesini diliyorum. Böylesi görevlendirme ve atamaların fakülte ve hastane içindeki güven ve huzur ortamını zedelemektedir. Ertan Yılmaz'ın bulunduğu yüzlerce öğretim üyesi ve kurucu hocalar didinerek çalıştığı binbir çaba ve emekle oluşturulan fakültemizi, hastahanemizi ve hastalarımızı kaybedecek. Bunun sorumluluğu altından kalkılamayacaktır."

Dernek üyeleri, basın açıklamasının ardından Ertan Yılmaz'ı ziyaret etti.

Muhabir: Volkan Poliçe

Yayıncı: Güç Gönel - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Akdeniz Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği'nden Atama Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement