Akenerji Ayyıldız Rüzgâr Santrali'nde Kapasite Artırıyor - Son Dakika
Güncel

Akenerji Ayyıldız Rüzgâr Santrali'nde Kapasite Artırıyor

Akenerji, ilk yenilenebilir enerji üretim tesisi olarak 2009 yılında devreye aldığı Ayyıldız Rüzgar Santrali için kapasite artırımı gerçekleştirecek.

09.10.2015 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bandırma'da bulunan ve toplam kurulu gücü 15 MW olan Ayyıldız Rüzgar Santrali, EPDK'dan alınan izinler neticesinde 28 MW'a çıkarılacak. Sera Gazı Emisyon Azaltımı kapsamında "Gold Standard" kriterlerine göre tescil edilen santralin kapasite artırımı gerçekleştirildiğinde, yaklaşık 15.000 evin elektrik ihtiyacını karşılaması planlanıyor. Ayyıldız Rüzgar Santrali, Türkiye'de rüzgar enerjisine dayalı üretim tesisleri için büyük önem arz eden ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından başlatılan Rüzgar Gücü İzleme ve Tahmin Merkezi Projesi bünyesinde bulunma özelliği taşıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Akenerji Genel Müdürü Ahmet Ümit Danışman, "Akenerji olarak, bir yandan santrallerimizi piyasa fiyatlarına göre optimum şekilde işletmeye devam ederken, bir yandan da yenilenebilir kaynaklı üretim tarafında mevcut santrallerimizin muhtemel kapasite artırım imkanlarını değerlendiriyoruz. Ayyıldız Rüzgar Santrali'nin üretim kapasitesini artırmaya da buradan yola çıkarak karar verdik. Konuyla ilgili Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'ndan da gerekli izinleri alığımız için mutluyuz" dedi.

Elektrik üretiminin yanı sıra, toptan enerji ticareti alanında da faaliyet gösteren Akenerji'nin kurulu gücü 1292 MW seviyesindedir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Akenerji Ayyıldız Rüzgâr Santrali'nde Kapasite Artırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement