Akfa Holding'in FETÖ davası - Son Dakika
Güncel

Akfa Holding'in FETÖ davası

Akfa Holding\'in FETÖ davası

Kayyum atanan Akfa Holding ve alt şirketlerine yönelik yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması sonucunda açılan 5'i tutuklu 84 kişinin yargılandığı davada, tutuksuz sanıklar savunma yaptı.

01.10.2019 20:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayyum atanan Akfa Holding ve alt şirketlerine yönelik yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması sonucunda açılan 5'i tutuklu 84 kişinin yargılandığı davada, tutuksuz sanıklar savunma yaptı.

İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesince Bakırköy Adliyesi Konferans Salonu'ndaki duruşmada savunma yapan İlhan Altun, 35 yıl tekstil sektöründe faaliyet yürüttüğünü, 2000'li yılların başında inşaat işine girdiğini belirtti.

Altun, 11 ortakla kurdukları şirketin bir süre Akfa Holding çatısı altında faaliyet yürüttüğünü anlatarak, "Ömrüm boyunca hiçbir şiddet olayının içinde yer almadım. Şiddetin her türlüsüne karşı biri olarak bir terör örgütüyle anılmam söz konusu değildir. 2016 yılı Ağustos ayında kendimi tam ifade edemediğim için çıkarıldığım mahkemece tutuklandım. Ektin pişmanlıktan yararlanmak istedim. Tahliye edildim. 2 yıl defalarca yurt dışına çıktım." dedi.

Defalarca yurt dışına çıkmasına rağmen kaçma teşebbüsünde bulunmadığını ifade eden Altun, iddianamede hakkında belirtilen suçlarla alakası olmadığını söyledi.

Tutuksuz sanık Zekeriya Akbulut da savunmasında, inşaat sektörüne nasıl girdiğini anlatarak, Akfa Holding'in sahibine soru sormak istedi. Mahkeme Başkanı ise "Sen savunmanı yap." diyerek uyardı.

Akbulut, vatan hainliğiyle eşdeğer olarak terör örgütüne üyelikle suçlandığını belirterek, "FETÖ ile hiçbir finansal ilişkim yoktur. Eğitim kurumlarında bulunmadım. Banka hesaplarım yok. Aramalarda da hiçbir materyal bulunamadı. Beraatimi talep ediyorum." dedi.

Savunma yapan diğer tutuksuz sanıklar da haklarındaki suçlamaları reddederek tahliye talebinde bulundu.

Duruşmaya yarın devam edilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Akfa Holding'in FETÖ davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement