Akhisar Belediyesi Personel Anonim Şirketi Kuruldu - Son Dakika
Güncel

Akhisar Belediyesi Personel Anonim Şirketi Kuruldu

Akhisar Belediyesi Personel Anonim Şirketi Kuruldu

Akhisar Belediyesi 2018 yılı Şubat ayı olağan meclis toplantısı Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı başkanlığında meclis salonunda saat 17.00’de yapıldı.

08.02.2018 09:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akhisar Belediyesi 2018 yılı Şubat ayı olağan meclis toplantısı Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı başkanlığında meclis salonunda saat 17.00'de yapıldı. 6 gündem maddesinin yer aldığı toplantıya 27 meclis üyesi katıldı.

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, gündeme geçmeden önce yaptığı konuşmada, "Hepimizin bildiği gibi ordumuz Afrin harekatında bulunmaktadır. Buradaki Mehmetçiklerimize ve kahraman ordumuza her zaman söylediğimiz gibi başarılar diliyoruz. Allah inşallah onları muzaffer etsin orada. Bu arada şehitlerimiz ve gazilerimiz var, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz, gazilerimize acil şifalar diliyoruz. İnşallah bir an evvel buradan başarı ile sonuç alınır" dedi.

Gündemin ilk maddesinde Akhisar Belediyesine ait şirket kurulumu yer aldı. Mali Hizmet Müdürü Yusuf Girgin'in okuduğu madde de 696 sayılı olağan üstü hal kapsamında bazı düzenlemeler yapılması hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 126 maddesine istinaden kurulacak şirket hakkında bilgiler verdi. Personel çalıştırılmasına dayalı hizmetleri yürütmek ve bu kapsamda personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı yöntemi ile çalıştırılan personelin işçi statüsünde istihdam edilebilmelerini sağlamak için 100 bin TL sermayeli 'Akhisar Belediyesi Personel Anonim Şirketi'ne Akhisar Belediye Başkanlığının yüzde 100 hisse ile kurucu ortak üye olarak iştirak ettirilmesi oy birliği ile kabul edildi. Akhisar Belediyesinde çalışan 503 müteahhit personelinin kurulacak şirket bünyesine alınacağı bildirildi.

Gündemin ikinci maddesinde yer alan 1 Ocak ile 31 Aralık 2018 tarihlerinde uygulanan 2018 yılı Gelir Tarifesinin 41.maddesinde stadyum kira ücretlerinin yer alması için tarifelere eklenmesi oy birliği ile komisyona havalesi kabul edildi.

Komisyona havale edilmeden oy birliği ile kabul edildi

Üçüncü gündem maddesinde Efendi Mahallesi 280 sokak 18/a numarada faaliyet gösteren Gördesliler Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin 17 Ocak 2018 tarihli dilekçelerine istinaden Örnek Türk Kadını olan Milli Mücadele Kahramanı Gördesli Makbule Hanım'ın adının yaşatılması için Cumhuriyet Mahallesi 263 sokak Çağlak Yolu üzerinde bulunan parka isminin verilmesi komisyona havale edilmeden oy birliği ile kabul edildi.

Dördüncü gündem maddesinde Akhisar Belediyesine ait Paşa Mahallesi 10 sokak eski balık pazarı olarak bilinen binanın üst katının Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne tahsis edilmesi hususunda komisyona havale konusu tekrar komisyonda kalması oy birliği ile kabul edildi.

Beşinci gündem maddesinde Akhisar Belediyesine ait 957 ada, 10 parselde Hacı İshak Mahallesi 249/2 sokak 73 numarada bulunan Mahalle Konağının İcra Dairesi olarak kullanılmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına tahsis edilmesi oy birliği ile komisyona havale edildi. Son gündem maddesinde ise imar evrakları yer aldı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Akhisar Belediyesi Personel Anonim Şirketi Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.

  • Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor
    01:53 Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor

    Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Bulancak ilçesinde bir kuyumcunun soyulması olayına ilişkin soruşturma işlemlerinin hala devam ettiğini açıkladı. Olayın gerçekleştiği gün yakalanan 3 şüpheli tutuklandı ve suç aletleri ile gasbedilen ziynet eşyaları ele geçirildi. Soruşturma devam ederken, kamuoyuna gelişmeler hakkında bilgi verileceği belirtildi.

  • Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi
    01:40 Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi

    Denizli'nin Tavas ilçesinde 10 gün önce 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde, bugün yeni bir kaza meydana geldi. Otomobil ile kamyonetin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Kaza; Tavas ilçesi Güzelköy Mahallesi Dümberek mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 19 gün önce 4 ölümlü bir kazananın yaşandığı aynı mevkide karşı yönlerden gelen kamyonet ile otomobil çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle kamyonet yola devrilirken, otomobil ise yol kenarındaki yağmur suyu tahliye kanalını da aşarak tarlaya savruldu. Kazada, kamyonet sürücüsü İ.H.M. ile otomobilde bulunan Hakan İ. ve Levent C. yaralandı. Karahisar ve Tavas itfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları araçlardan kurtarılan yaralılar, sağlık ekiplerine teslim edildi. Ambulanslarla hastaneye sevk edilen yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Aynı bölgede 9 Nisan tarihinde meydana gelen kazada, Mehmet Fışkınlı (50) yönetimindeki 20 B 4012 plakalı otomobil ile Yusuf Yusmak (16) idaresindeki plakasız motosiklet ile çarpışmıştı. Kazada motosiklet sürücüsü Yusuf Yusmak ile motosiklette yolcu konumundaki Yavuz Yumaç (14) ve otomobil sürücüsü Mehmet Fışkınlı yaşamını yitirmişti.

  • Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi
    01:29 Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde hırsızlık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla aranan M.S., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. M.S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı
    01:28 İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen yağma ve kasten yaralama olayının şüphelisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şüpheli üzerinden bir adet pasaport, müştekiye ait kimlik ve 700 TL nakit para ele geçirildi.

  • Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı
    01:27 Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı

    Hatay Emniyet Müdürlüğü, Dörtyol ilçesinde bir iş yerinden çalınan 150 bin TL değerindeki ikinci el malzemelerin şüphelilerini yakaladı. Şüpheliler, adli işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

  • Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı
    01:27 Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 23 yıl 9 ay 20 gün hapis cezasıyla aranan şahıs, Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak cezaevine gönderildi. H.E.D. isimli şahıs, hırsızlık suçundan aranıyordu ve gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.


Advertisement