Akhisar Çevre Yolunda Çalışmalar Hızla İlerliyor - Son Dakika
Güncel

Akhisar Çevre Yolunda Çalışmalar Hızla İlerliyor

Akhisar Çevre Yolunda Çalışmalar Hızla İlerliyor

TBMM KİT Komisyon Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Akhisar’da yapımı süren 8 kilometrelik çevre yolu çalışmaları hakkında bilgi alarak yerinde incelemeler yaptı.

14.09.2017 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM KİT Komisyon Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Akhisar'da yapımı süren 8 kilometrelik çevre yolu çalışmaları hakkında bilgi alarak yerinde incelemeler yaptı.

Milletvekili Uğur Aydemir ve beraberindeki ekip ilk olarak Gölmarmara çevre yolu üzerinde bulunan Karayolları Kontrol Şefliği alanı içerisinde bulunan Yüklenici Firma Uyum Yapı İnşaatın irtibat bürosunda son çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Toplam 8 kilometrelik Akhisar-Soma- Kırkağaç kavşağından Medar Mahallesi mevkiinden başlayan ve Galericiler sitesine kadar uzanan çevre yolu çalışmasının 2014 yılında ihalesinin yapıldığını ve 8 Ocak 2016'da yer teslimi yapıldığına işaret eden Karayolları 2. Bölge Müdürlüğüne bağlı kontrol şefi Mert Börekçi, işin şuanda finansal olarak yüzde 15'inin bittiğini ancak görsel olarak ise yüzde 20 seviyelerine ulaştıklarını belirterek, "Bu yolun devamı niteliğinde Gölmarmara çevre yolu 5 buçuk kilometresi daha önceki ihalelerle tamamlandı. Bu işimizin kapsamında da yaklaşık geriye kalan 8 kilometrelik yol var. Burada sanat yapıları, toprak işleri ve üst yapı işleri faaliyetlerimiz devam ediyor. Burada Gıdacılar sitesi, Medar kavşağı, Otobana geçen Dayıoğlu kavşağı, Zeytinliova kavşağı gibi kavşaklarımız var. 61 milyon TL'lik sözleşme fiyatlı bir iş, İhalesi 12.12. 2014 tarihinde yapılmış ve 8 Ocak 2016 tarihinde işyeri teslimi yapılarak işe başlanmıştır. 2016 yılında yaklaşık 4 milyon 780 Bin TL'lik bir harcama yapılmış ve şuan itibari ile de yaklaşık işin 13 milyon 530 Bin TL'lik harcama yapılarak imalatlar devam etmektedir. Fiziksel olarak yaklaşık yüzde 20 seviyesinde bir gelişme gösterdik. Burada bazı kamulaştırma alanı sorunlarımızın yanında sit alanı da çıktı. Dağdeviren höyüğü eteklerinde Arkeolojik kazılar tamamlandı 2 hafta sonra kurula gireceğiz, orada imalat yapabileceğimize dair cevap bekliyoruz. İhalenin normalde iş bitim tarihi 17.12.2019'dur. 8 kilometrelik yol üzerinde irili ufaklı 10 tane köprümüz mevcut olacak" dedi.

Bilgilendirmenin ardından KİT Komisyon Başkanı Uğur Aydemir, Kaymakam Kaan Peker, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı İsmail Akduman ve beraberindeki heyet yüklenici firma Uyum Yapı İnşaatı şirketi yetkilisi Barış Gökçenay ile birlikte yol üzerinde yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Öte yandan yolun gelecek yıl sonuna kadar trafiğe açılması beklenirken bu konuda yüklenici firma 2018 yılı sonuna kadar yolun bitimi için söz verdi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Akhisar Çevre Yolunda Çalışmalar Hızla İlerliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MSÜ Askeri Öğrenci Aday Tercih İşlemleri 10 Mayıs'ta Son Bulacak
    14:49 MSÜ Askeri Öğrenci Aday Tercih İşlemleri 10 Mayıs'ta Son Bulacak

    Milli Savunma Üniversitesi'nde (MSÜ) askeri öğrenci aday tercih işlemleri, 10 Mayıs 2024 tarihinde sona erecek. 3 Nisan 2024 tarihinde başlayan tercih işlemleri, Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda duyuruldu. Tercih işlemleri https://personeltemin.msb.gov.tr/ internet adresinden yapılacaktır.

  • Hayrat İnsani Yardım Derneği, Brezilya'da 5 Bin Kur'an-ı Kerim Dağıtıyor
    14:48 Hayrat İnsani Yardım Derneği, Brezilya'da 5 Bin Kur'an-ı Kerim Dağıtıyor

    Hayrat İnsani Yardım Derneği, 'Dünya Kur'an Okuyor' sloganıyla yürüttüğü faaliyet kapsamında, Brezilya'da 5 bin Kur'an-ı Kerim'i dağıtıyor. Dernek, bugüne kadar 41 ülkede 1 milyon 400 binden fazla Kur'an-ı Kerim dağıtırken, Brezilya'da 3 bin Kur'an-ı Kerim Müslümanlara ulaştırıldı ve 2 bin Kur'an-ı Kerim'in de farklı bölgelere dağıtılması planlanıyor. Dernek yetkilileri, Türk Hava Yolları'na destekleri için teşekkür ederek, faaliyetlerin hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

  • Dışişleri Bakanlığı, AB Zirvesi'nde alınan kararlara tepki gösterdi
    14:47 Dışişleri Bakanlığı, AB Zirvesi'nde alınan kararlara tepki gösterdi

    Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği (AB) Devlet ve Hükümet Başkanları Özel Zirvesi'nde Türkiye ile ilgili kabul edilen kararlara tepki gösterdi. Aday ülke Türkiye, AB üyeliği konusunda kararlılığını korurken, işbirliğinin seçici bir anlayışla sınırlanmasını reddettiğini belirtti. Türkiye-AB ilişkilerinde ilerleme sağlanmasıyla Kıbrıs sorununun ilintilendirilmesinin kabul görmeyeceği vurgulandı.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Wittenburg Konferansı kapsamında Hollanda'yı ziyaret edecek
    14:47 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Wittenburg Konferansı kapsamında Hollanda'yı ziyaret edecek

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 2008 yılında Türkiye-Hollanda arasında ikili ilişkilerin ve işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla tesis edilen Wittenburg Konferansı'nın onuncu toplantısı kapsamında yarın Hollanda'yı ziyaret edecek. Ziyaret çerçevesinde Hollanda Dışişleri Bakanı Hanke Bruins Slot ve Başbakan Mark Rutte ile görüşmeler yapılacak. Türkiye-AB ilişkileri, bölgesel gelişmeler ve terörle mücadele gibi konular ele alınacak.

  • Gemlik Belediyesi'nde 23 Nisan etkinlikleri gerçekleştirildi
    14:47 Gemlik Belediyesi'nde 23 Nisan etkinlikleri gerçekleştirildi

    Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makam temsili vekaletini öğrencilere devretti. Lunapark ve Kent Lokantası çalışmaları hakkında bilgi verildi.


Advertisement