"Akif" Oyunu Sahnelendi - Son Dakika
Güncel

"Akif" Oyunu Sahnelendi

"Tiyatro Greyfurt" tarafından hazırlanan, Milli Mücadele döneminde yaşananları ve istiklal şairi Mehmet Akif Ersoy'un hayatını konu alan "Akif" oyununun galası yapıldı.

05.01.2013 22:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Tiyatro Greyfurt" tarafından hazırlanan, Milli Mücadele döneminde yaşananları ve istiklal şairi Mehmet Akif Ersoy'un hayatını konu alan "Akif" oyununun galası yapıldı.

Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen galaya, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, kızları Sümeyye Erdoğan ve Esra Albayrak ile eşi Berat Albayrak ve yazar İskender Pala'nın da aralarında bulunduğu pek çok davetli katıldı.

İzleyicilerin büyük beğenisini toplayan oyun, sık sık alkış aldı.

-"Akif" oyunu-

"Akif" oyunun metni ve rejisi, "Menan Cinleri" ve "Çanakkale Mahşeri" oyunlarının yazarı ve yönetmeni Mahmud Tahsin'e ait.

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un ölümüyle başlayan oyunda, Ersoy'un kızı Suat, babasının cenazesine gitmek için hazırlanırken, Akif'in yakın dostu Eşref Edip, ona babasından kalan bir mektup ve paket veriyor. Babasının kızına verilmesi için bıraktığı bu paketin içinde ne olduğunu ise kimse bilmiyor.

Mektubu açan Suat, babasının ağzından geçmişe, gizli kalmış hatıralara dönüyor, ama bu hatıralarda tanık oldukları onun bildiği gibi çıkmıyor. "Akif", bir kızın hatıralar arasındaki yolculuğunu gösterirken, Mehmet Akif'in çok bilinmeyen hayatını da sahneye taşıyor.

Oyunun müziklerinde müzisyen Can Atilla'nın, ışık tasarımında ise Enver Başar'ın imzası bulunuyor.

Muhabir: Sefa Mutlu/ Etem Geylan

Yayıncı: Zekeriya Gülün - İSTANBUL

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement