Akil İnsanlar Heyeti Stk'larla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Akil İnsanlar Heyeti Stk'larla Bir Araya Geldi

Akil İnsanlar Heyeti Stk\'larla Bir Araya Geldi

Akil İnsanlar Marmara Bölge Heyeti, Bursa'daki sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

17.05.2013 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akil İnsanlar Marmara Bölge Heyeti, Bursa'daki sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Heyet Başkanı Deniz Ülke Arıboğan, "Silahın yerini sözün gücünün almasını istiyoruz" dedi.

Akil İnsanlar Marmara Bölge Heyeti Başkanı Deniz Ülke Arıboğan, sekreter Levent Korkut ve üyeler Mustafa Armağan, Hayrettin Karaman, Hülya Koçyiğit, Mithat Sancar ve Ali Bayramoğlu, Bursa'daki sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Akil İnsanlar Heyeti Marmara Grubu Başkanı Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, "Silahın gücünün yerini sözün gücünün almasını istiyoruz. Bu ülkenin geleneğinde de söz söyleme sanatının kadim geleneğinde de bunun var olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Sivil toplum örgütlerinin düşüncelerini, sesini, endişelerini, kaygılarını siyasetin katmanlarına doğru şekilde iletmek için çalıştıklarını ifade eden Arıboğan, sürece ilk başta endişe ile yaklaşan kitlelerin artık kendi aralarında son derece verimli tartışmalar yapmaya başladığını anlattı.

Toplumun tabanından yukarıya doğru her konuda bir baskı oluşturabilecek imkanlar için çalıştıklarını dile getiren Arıboğan, "Her şey aslında insana dair olmasına rağmen, siyaset elin hamuru haline geldiği zaman bambaşka bir kek çıkıyor ortaya. Siyaset insani sorunları bile kendisine benzetiyor" diye konuştu.

Arıboğan, burada sivil toplum örgütleri ile fikir alışverişinde bulunacaklarını ancak siyasete doğru da çok sert rüzgarlar estirebildiklerini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunu Başbakan Erdoğan ile yaptığımız toplantıda da gördük. Tam yedi saat boyunca bütün bölgelerden gelen fikirler, kanaatler aktarıldı. Çoğunlukla eleştiriler aktarılıyor çünkü bir yandan barışa destek var, çoğunluk destekliyor, kalanların endişeleri, kaygıları var. İnsanlar esas olarak neye karşılar? Bunları anlatmakla geçiyor. Bölgelerin kendine özgü kaygıları olduğu gibi, bütün bölgelerde ortak olan birtakım hassasiyetler var, bunlar çok net olarak ortaya çıkıyor. Bunların her birini de bizler raporlarımıza yansıtacağız. Kamuoyu ile de paylaşacağız."

Ardından heyet toplantıya basını kapalı olarak devam etti. Bu durum birçok STK üyesi tarafından tepkiyle karşılandı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Akil İnsanlar Heyeti Stk'larla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement