Akil İnsanlar Sanisa'da Üniversitelilerle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Akil İnsanlar Sanisa'da Üniversitelilerle Buluştu

Akil İnsanlar Sanisa\'da Üniversitelilerle Buluştu

Akil İnsanlar Ege Bölgesi Heyeti bugün Manisa'da, Celal Bayar Üniversitesi'nde (CBÜ) öğrenim gören 24 öğrenciye çözüm sürecini anlattı, öğrencilerin görüşlerini dinledi.

12.05.2013 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akil İnsanlar Ege Bölgesi Heyeti bugün Manisa'da, Celal Bayar Üniversitesi'nde (CBÜ) öğrenim gören 24 öğrenciye çözüm sürecini anlattı, öğrencilerin görüşlerini dinledi.

Rektörlük binasındaki Senato Salonu'nda yapılan toplantıya heyet üyelerinden Fehmi Koru, Fadime Özkan, Avni Özgürel, Baskın Oran, Hasan Karakaya ve Fuat Keyman katıldı. Türkiye'nin önemli bir dönemden geçtiğini belirten Avni Özgürel, demokrasilerin önündeki en büyük engelin şiddet olduğunu söyledi. Yapılacak ilk işin silahı, şiddeti, çatışmayı ortadan kaldırmak olduğunu belirten Özgürel "Bir problemin adını doğru olarak koymak lazım. Adına ne derseniz deyin, Güneydoğu sorunu deyin, Kürt sorunu deyin. 3-4 yıldır Türkiye'de çok önemli hamleler yapılıyor, adımlar atılıyor. Türkiye bölgesinde daha fazla büyüyecek" dedi.

"KAZAN KAZAN DÖNEMİ"

Muammer Çetin isimli öğrencinin " PKK'nın ülke dışına çıkması lazım. Ama 30 yıldır anaları ağlatan PKK bir şey almadan mı ülkeyi terk edecek" diye sordu. Soruyu yanıtlayan Fuat Keyman şunları söyledi:

"Her şehit ailesine gittiğimizde, Türk halkının makulünü takdir ediyorum. En fazla acıyı çekmelerine rağmen şehit annelerinden çok makul sözler duyuyoruz. 'Bu süreç daha önce başlasaydı, oğlum yaşardı' diyorlar. Bunu Güneydoğu'daki anneler de söylüyor. Sürecin birinci safhasında ateş duracak. Dört aydır şehit gelmiyor. İkincisinde de demokratik düzenlemeler olacak. Bir diyet yok. Bir kesim yukarı çıkarken diğeri aşağı inmiyor. Ortak noktamız silahın bırakılması. Yeni anayasanın girişinde de insan haklarına saygı olacak. Demokratikleşme ve eşit vatandaşlık olacak. Bu süreçte kendi ülkemizin içinde kenetlenme zamanı. Kazan kaybet mantığından, kazan kazan dönemine gireceğiz."

Fehmi Koru, Oslo sürecinin, TRT'nin Kürtçe yayın yapmasının, Kürtçenin seçmeli ders olarak kabul edilmesin, hükümetin Kürt kimliği konusunda olumlu davrandığını ortaya koyduğunu söyledi. Koru, "Başbakan 'Pazarlık etmem' diyor. İmralı 'Pazarlık yok' diyor" dedi.

Akil İnsanlar Ege Bölgesi Heyeti üyeleri, öğrencilerle buluşmalarının ardından kentten ayrıldı.

MHÖ(AÖ/ESM) - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akil İnsanlar Sanisa'da Üniversitelilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement