Akıllı Su Yönetimi Sempozyumu Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Akıllı Su Yönetimi Sempozyumu Devam Ediyor

Akıllı Su Yönetimi Sempozyumu Devam Ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği Akıllı Su Sistemi Sempozyumu sürüyor.

11.03.2015 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği Akıllı Su Sistemi Sempozyumu sürüyor. Sempozyumda konuşan İSU Genel Müdürü İlhan Bayram 3 bin 505 kilometre kare alanda 1 milyon 700 bin kişiye hizmet verme sorumluluğunun bilincinde olarak Kocaeli'ye yakışır hizmetleri hayata geçirdiklerini belirtti. Bayram, Türkiye'de ilk olarak uyguladıkları projeleri sürekli teknolojik yeniliklere açık olarak Kocaeli'ye sunacaklarının altını çizdi.

İSU Genel Müdürü İlhan Bayram 1995 yılında Saraybahçe ve Bekirpaşa Belediyelerinden sorumlu bir kuruluş olarak kurulan İSU Genel Müdürlüğü'nün 2004 yılında 5216 Sayılı Kanunun kabulü ile de tüm Kocaeli sınırlarında yer alan belediye ve köylerin su ve kanalizasyon hizmetlerinde sorumlu hale geldiğini kaydetti. Bayram Türkiye'ye model olan projelerden genel olarak bahsederek" İlk yola çıktığımız zamanki Kocaeli ile şu anki kenti kıyaslamamız imkansız. Şu anda Kocaeli'de susuzluk sorunumuz yok. Körfez yunus balıklarının yaşadığı bir hale geldi. Arıtılmış atık su oranımız yüzde yüze yakın. Bu doğrultuda halkımıza hizmet vermeye devam edeceğiz" dedi. Genel Müdür Bayram'ın ardından konuşan İSU Arıtma Tesisleri Daire Başkanı Ünal Bostan Geri Dönüşüm Projesi hakkında bilgi verdi. Gebze, Kullar, Cebeci, Plajyolu, Kandıra ve Körfez arıtma tesislerinde günlük 70 bin metre küp arıtılmış atık suyun sanayiye verilebilecek durumda olduğunun altını çizen Bostan, Evsel Atıksu Arıtma Tesislerimizde arıtılmış deşarj suyunun, ikincil bir arıtıma tabii tutulmasıyla elde edilen geri kazanım suyunun yeşil alan sulaması, proseste kullanım veya rekreasyon amaçlı kullanılmasını bir hedef olarak belirlediklerini ifade etti.

Sunumların ardından Kullar'da bulunan ve sanayiye su verilen atık su arıtma tesisindeki geri kazanım projesini yerinde inceleyen 30 büyükşehir belediyesi su ve kanalizasyon idaresi üs düzey yöneticileri ardından atıksu arıtma tesisleri, kanalizasyon ve yağmursuyu kollektör hatları ile terfi merkezleri ve büyük sanayi kuruluşlarının atıksularının uzaktan takip edilen sistem olan SCADA Sisteminin tanıtımı, İSU Genel Müdürlüğü Hizmet Binası'nda yapıldı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akıllı Su Yönetimi Sempozyumu Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement