Akıncı Üssü davası - Son Dakika
Güncel

Akıncı Üssü davası

Akıncı Üssü davası

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlerle ilgili 475 kişinin yargılandığı davanın görülmesine, savcının esasa ilişkin mütalaasına karşı sanık savunmalarıyla devam edildi.

09.10.2019 20:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlerle ilgili 475 kişinin yargılandığı davanın görülmesine, savcının esasa ilişkin mütalaasına karşı sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmada, darbe girişiminin yaşandığı dönemde Eskişehir'deki Muharip Hava Kuvveti Komutanlığı Kurmay Başkanı olan sanık eski tümgeneral Suat Murat Semiz savunma yaptı.

Görev yerinin Eskişehir olduğunu, ancak darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'da Korgeneral Mehmet Şanver'in kızının düğününe katılmak üzere eşi, kızı, damadı ve torunuyla İstanbul'a özel aracıyla gittiğini anlatan Semiz, darbe girişiminin başladığı saatlerde de düğünde bulunduğunu ifade etti.

"Ben bu kalkışmanın hiçbir şekilde içinde olmadım. Karşısında oldum." diyen Semiz, bilinen tüm terör örgütlerine karşı fikren ve fiziken mücadele ettiğini, devletine, milletine, bayrağına, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı olarak görev yaptığını söyledi.

Semiz, "Hiçbir şekilde ilişiğimin olmadığı bir darbe girişimi nedeniyle 15 Temmuz gecesi neler yaptığım dikkate alınmaksızın hesap veriyor olmam haksız ve hukuksuzdur." ifadesini kullandı.

Sadece sözde atama listesinde isminin bulunması gerekçe gösterilerek tutuklandığını iddia eden Semiz, iddianame çıktığında hakkında zan, varsayım ve muhtemel yanlış yönlendirme sonucu isnat edilmiş gerçek olmayan suçlamalar gördüğünü beyan etti.

Semiz, 15 Temmuz'da Moda'daki düğün salonunda darbe girişimi öğrenildikten sonra dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal tarafından kendisiyle birlikte Korgeneral Nihat Kökmen, Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ve tuğgeneral Dursun Pak ile Eskişehir'de karşı harekat için görevlendirildiğini söyledi.

İçinde generaller bulunan özel aracıyla Eskişehir'deki Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi'ne (BHHM) geldiklerini belirten Semiz, yolda da darbe girişimine karşı emirler verdiklerini anlattı.

Semiz, BHHM'ye geldiklerinde de karşı harekatı sürdürmek için buradaki tuğgeneral Recep Ünal'dan komutanın devralındığını belirtti.

Sıkıyönetim mesajlarını öğrendiğinde de vekaleten yerine bakan personeline bu emirlerin dikkate alınmamasını, alanlar hakkında da kanuni işlem başlatacağını söylediğini öne süren Semiz, adının sözde atama listesinde 00.36'da arayan Korgeneral Yılmaz Özkaya'dan "Eskişehir sıkıyönetim komutanı" olarak geçtiğini öğrendiğinde de bunu bilmediğini söylediğini savundu.

Semiz, sözde atama olmasına rağmen darbe karşıtı duruşunu değiştirmediğini iddia etti.

Beraberindeki generallerle hareket ettiğinin, tanık generallerin ifadeleri ve cumhuriyet savcısının mütalaasında da doğrulandığını savunan Semiz, suçlamaları kabul etmedi.

Darbe girişimi öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otelin keşfinin yapıldığına yönelik emri verdiği iddiasının da doğru olmadığını söyleyen Semiz, aleyhindeki tanık ve sanık beyanlarını da kabul etmediğini bildirdi.

Örgüt üyesi olmadığını da savunan Semiz, tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Duruşmaya yarın devam edilmek üzere ara verildi

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Akıncı Üssü davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.

  • Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi
    23:11 Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi

    Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze, Müslüman diplomatlar ve siyasetçiler ile Tüm Gürcistan Müslümanlar İdaresi yetkililerine iftar verdi. Programda konuşan Kobakhidze, ülkesinde yaşayan Müslümanların, Gürcistan'ın gelişmesi ve kalkınmasına önemli katkı sağladıklarını ifade etti. Gürcistan'daki tüm Müslümanların kardeşlik ve barış içinde yaşadıklarını kaydeden Kobakhidze, devletin Müslüman toplumuna sağladığı desteklerin artacağını belirtti.

  • İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız
    23:05 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, seçimlerin huzur ve güven ortamında yapılması görevinin İçişleri Bakanlığı'na ait olduğunu belirterek, 600 bin mesai arkadaşıyla seçim sürecinde bu huzuru ve güveni sağlayacaklarına inandıklarını söyledi. Yerlikaya ayrıca, terör örgütleri ve organize suç örgütleriyle mücadelede elde ettikleri başarıları vurgulayarak, devletin ve milletin iradesinden daha büyük bir güç olmadığını ifade etti.

  • AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor
    23:02 AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor

    AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, İl Başkanı Raşit Ocak liderliğinde gerçekleştirdiği çalışmalarla seçmenleri etkilemeye devam ediyor. Örgütlü bir şekilde yapılan bilgilendirme ziyaretlerinde sorular samimiyetle cevaplanırken, sıkıntı yaşanan alanlarda çözümler üretiliyor. Kadınlar ve gençlerin talepleri ise öncelikli olarak değerlendiriliyor.

  • İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması
    22:55 İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştirerek, "O artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olmuştur.

  • ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı
    22:53 ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı

    ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Rusya'yı 22 Mart'ta düzenlenen terör saldırısı hakkında uyardıklarını belirterek, 7 Mart günü saat 11.15'te Rus güvenlik birimlerine yazılı uyarıda bulunduklarını açıkladı.


Advertisement