Akıncı Üssü'nün Şifreleri Deşifre Oldu - Son Dakika
Güncel

Akıncı Üssü'nün Şifreleri Deşifre Oldu

Akıncı Üssü\'nün Şifreleri Deşifre Oldu

Gazeteci-yazar Aslan Değirmenci tarafından kaleme alınan, Kopernik tarafından yayımlanan “Akıncı Üssü’nün Şifreleri-Darbenin Perde Arkası” isimli kitap yayımlandı.

23.06.2017 10:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazeteci-yazar Aslan Değirmenci tarafından kaleme alınan, Kopernik tarafından yayımlanan " Akıncı Üssü'nün Şifreleri-Darbenin Perde Arkası" isimli kitap yayımlandı.

Önsözünü emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi'nin yazdığı, gazeteci-yazar Aslan Değirmenci tarafından kaleme alınan "Akıncı Üssü'nün Şifreleri- Darbenin Perde Arkası" isimli kitap çıktı. 15 Temmuz hain darbe girişiminin merkezi konumundaki Akıncı Üssü'nün şifrelerinin deşifre edildiği; Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Prof. Dr. Şenol Durgun, emekli askerler Kerim Sürel, Mustafa Hacımustafaoğlu ve Haluk Yıldırım'ın analizlerine yer verilen kitapta, gazeteci Nil Gülsüm Gül ile Yasemin Asan'ın gerçekleştirdiği çarpıcı röportajlar da yer alıyor.

Kitapta FETÖ/PDY terör örgütünün Hava Kuvvetleri Komutanlığı imamı olduğu ortaya çıkan Adil Öksüz'e Pensilvanya'dan gelen kriptolu mesajın yanı sıra, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine sızmayı başaran örgüt elemanlarıyla gerçekleştirilen darbe toplantılarına ayrıntılarıyla yer veriliyor.

Öksüz'ün FETÖ'cü generallere ettirdiği yemin

Örgüt üyelerinin hücresel bağlantılarından iletişim ağlarına kadar deşifre edilen kitapta, Öksüz başkanlığında gerçekleştirilen darbe toplantılarında alınan kararlar da var. Kitapta en çarpıcı bölüm ise, Adil Öksüz'ün etrafına topladığı askerlere ettirdiği yemin. Söz konusu yemin ise şu şekilde:

"Bilumum karar listesindeki esaslara riayette bulunacağıma, Fethullah Gülen Hocaefendimiz ve hizmet adına uhdeme aldığım vazifeleri veya kararla bana tahmil edilen mükellefiyetleri, 'itirazsız' yerine getirmeye çalışacağıma, münferit hareket edip bu kararlara muhalif davrandığım an, ihtiyarımla bu kadrodan kendimi ıskat edeceğime, Vallah-Billah kasemleriyle yemin ediyor ve bu yeminin 'La Yen Kati' olmasına, 'Cenab-ı Hakk'ı istişhadda' bulunuyorum."

"Kontrollü Darbe" iddiaları boşa çıkartılıyor

"Kontrollü Darbe" iddialarını da boşa çıkartan kitapta, Akıncı Üssü'nde darbe girişimi sırasında yaşananlar dakika dakika tüm detayları ile anlatılıyor. Ankara Konutkent'de gerçekleştirilen darbe toplantısına katılan FETÖ'cülerin isim isim deşifre edildiği kitapta, toplantı esnasında Öksüz'ün sık sık yan odaya geçerek, Fetullah Gülen ile gerçekleştirdiği telefon görüşmelerine yer veriliyor. Adil Öksüz'ün bir toplantı esnasında şunları anlattığı belirtiliyor:

"Arkadaşlar biraz önce içerideki odada büyüğümüzle (terör örgütü lideri Fetullah Gülen) görüştüm, sizlere selamı var. Arkadaşlar, ben cumartesi veya pazar İstanbul'da olacağım, oradan yurt dışına uçacağım, bir aksilik olmazsa salı günü büyüğümüzle görüşüp çarşamba veya perşembe döneceğim."

Söz konusu toplantıların tarihine kadar yer verilen kitapta, tedirginliklerini dile getiren FETÖ'cülere Öksüz'ün verdiği cevaplar da yer alıyor.

Akıncı Üssü'nde gerçekleştirilen son darbe girişimi toplantısının da yer aldığı kitapta, darbeye hazırlık faaliyetleri kapsamında verilen talimatlar, havada yaşanan hareketlilik, MİT'e gelen ilk ihbar, ihbar sonrası Hakan Fidan'dan gelen ilk değerlendirme, karargahın işgal edilişi, komutanlara yapılan müdahale, İncirlik Üssü'nde yaşananlar, ihanet uçuşları, uçaklara girilen koordinatlar, darbeye destek veren üsler, harekat özel defterine düşülen notlar, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda yaşananlar, sözde sıkıyönetim atamaları, komandolarla denenen işgal girişimi, Dalaman'da yaşanan hareketli saatler ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı denenen suikast girişimi çarpıcı detaylarla anlatılıyor.

Merak edilen sorulara cevap veriliyor

Gazeteci-yazar Aslan Değirmenci tarafından kaleme alınan, Kopernik tarafından yayımlanan "Akıncı Üssü'nün Şifreleri- Darbenin Perde Arkası" isimli kitapta, "Darbeciler talimatları kimden aldılar?", "Akıncı Üssü'nde neler yaşandı?", "Katliama katılan uçakları kim, nasıl yönlendirdi?", "Pensilvanya'dan gelen talimatları Adil Öksüz nasıl yerine getirdi?", "Hangi toplantılarda hangi kararlar alındı?" ve "Kararları eyleme geçirme metotları nelerdi?" gibi onlarca soruya cevap veriliyor, kanlı girişimin dış bağlantılarına mercek tutuluyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Akıncı Üssü'nün Şifreleri Deşifre Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.


Advertisement