Akkök Holding'in "Kadın Enerjisi" Projesi İlk Yılında Bin 500 Kişiye Ulaştı - Son Dakika
Finans

Akkök Holding'in "Kadın Enerjisi" Projesi İlk Yılında Bin 500 Kişiye Ulaştı

Akkök Holding\'in "Kadın Enerjisi" Projesi İlk Yılında Bin 500 Kişiye Ulaştı

Türkiye’nin köklü sanayi kuruluşlarından Akkök Holding’in “Kadın Enerjisi” projesinin liderliğini üstlenen Akkök Holding Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyesi Özlem Ataünal, “Enerji sektöründe kadın istihdamı ve kadın yönetici sayısını artırma hedefiyle başladığımız projemizi, Türkiye genelinde de yaygınlaştırmak için kolları sıvadık” dedi.

06.04.2023 11:50  Güncelleme: 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin köklü sanayi kuruluşlarından Akkök Holding'in "Kadın Enerjisi" projesinin liderliğini üstlenen Akkök Holding Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyesi Özlem Ataünal, "Enerji sektöründe kadın istihdamı ve kadın yönetici sayısını artırma hedefiyle başladığımız projemizi, Türkiye genelinde de yaygınlaştırmak için kolları sıvadık" dedi.

Akkök Holding iştiraklerinden Akenerji, SEDAŞ ve Sepaş Enerji tarafından hayata geçirilen "Kadın Enerjisi" projesi, birinci yılında bin 500 kişiye ulaştı. Holdingin enerji grubu şirketlerinin ortaklaşa yürüttükleri "Kadın Enerjisi" projesi kapsamında, Akenerji "Kadın Enerjisi - Kampüste", SEDAŞ "Kadın Enerjisi - Next" ve SEPAŞ "Kadın Enerjisi - Bi'şey Olmalı" programlarını organize ediyor. Projeler kapsamında, üniversite öğrencileri, çalışanların ortaokul, lise ve üniversitede eğitim gören kız çocukları ile grup şirketlerindeki kadınların, kariyer yolculuklarını desteklemek amacıyla bir çok farklı çalışma hayata geçirildi. Akkök Holding Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyesi Özlem Ataünal, projenin detaylarını paylaştı.

"KADIN ENERJİSİ'Nİ TÜRKİYE'YE YAYIYORUZ"

Ataünal, kadınların sosyoekonomik olarak güçlenmesi ve enerji sektörünün karar mekanizmalarında daha fazla yer almaları gerektiğinin altını çizerek şu ifadeleri kullandı:

"Gelecekte hem ülkemizde hem de dünyada sürdürülebilir kalkınma için kadınların ekonomiye katılımı olmazsa olmaz. Bu proje ile iş yaşamında kadınların önüne konan engelleri yok etmeye ve onları cesaretlendirmeye çalışıyoruz. "Kadın Enerjisi" projemizin 1'inci yılında toplumsal cinsiyet ve fırsat eşitliği konusunda somut adımlar atarak daha fazla kadına ulaştığımız için çok mutluyuz."

Üniversite öğrencileri, enerji grubu şirketlerinin kadın çalışanları ve çalışanların ortaokul, lise ve üniversitede eğitim gören kız çocuklarının eş zamanlı olarak projeden faydalandığının altını çizen Ataünal, "Projemizin birinci yılında bin 500 kişiye doğrudan fayda sağladık. Bu sayıyı Türkiye genelinde artırmak üzere projemizin kapsamını genişletmek için kolları sıvadık" dedi.

AKENERJİ, KAMPÜSTE PROJESİYLE 110 ÖĞRENCİYE ULAŞTI

Akenerji'nin "Kadın Enerjisi - Kampüste" projesi, enerji sektöründe kadın istihdamıyla beraber kadın lider sayısını artırmayı ve cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyor. Türkiye İşverenler Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ile Yenibirlider Derneği'nin birlikte yürüttüğü Genç Kadın Liderler Programı ve Bahçeşehir Üniversitesi ile UNITAR'ın (Birleşmiş Milletler Eğitim ve Araştırma Enstitüsü) Yönetici ve Liderler için Uluslararası Eğitim Merkezi CIFAL İstanbul ortaklığında hayata geçirilen Kampüste projesi kapsamında düzenlenen eğitimlerle toplamda 110 öğrenciye ulaşıldı.

Aldıkları eğitim sonrasında jüriye projelerini sunan öğrencilerden 30'u staj ve mentorluğa hak kazandı. Bu öğrencilerin staj ve mentorluk süreçleri devam ederken, eğitimlere katılan ve projesi seçilen bir öğrenci ise, Erzin Doğalgaz Çevirim Santrali'nde mühendis olarak işe başladı.

SEDAŞ'IN NEXT PROJESİNİN HEDEFİ KIZLAR

SEDAŞ'ın yürüttüğü "Kadın Enerjisi - Next" projesi ise, kız çocuklarının lise ve üniversite eğitimlerinde elektrik bölümlerini seçmelerini teşvik ediyor. İstatistiklere göre her yıl üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olan kız öğrencilerin oranı yüzde 18, liselerden mezun olanlar ise yüzde 16 seviyesinde. Next projesi ile bu oranların yükseltilmesi hedefleniyor.

Birinci yılında 5 öğrenciye burs imkanı sağlayan projede, her geçen yıl sayının artırılması planlanıyor. "Next Öğrenci Buluşmaları" ile toplamda 103 öğrenciye ulaşılan projede saha gezileri, uygulamalı teknik eğitimler ve mentorluk yoluyla gelişim hedefleniyor. Programı tamamlayanlara, Akkök Holding'in enerji grubu şirketlerinde işe alımlarda öncelik tanınacak.

Bİ'ŞEY OLMALI İLE BİN 200'Ü AŞKIN ÇALIŞANLA BİR ARAYA GELİNDİ

Sepaş Enerji'nin liderliğinde Akkök Holding Enerji Grubunda görev yapan başta kadın çalışanlar olmak üzere tüm çalışanlara dokunan "Kadın Enerjisi - Bi'şey Olmalı" projesinde, 202 kadınla birebir temas kuruldu.

Proje kapsamında çevrimiçi ve fiziksel olmak üzere "Bi'şey Olmalı Atölye" adı altında atölye çalışmaları düzenlendi. Katılımın gönüllülük esasına dayalı olduğu atölyelerde uzman psikologlar eşliğinde; iş hayatında kadınların maruz kaldığı cam tavan sendromu, ebeveynlik, duygular ve kişinin hayattaki rolleri ile farkındalık geliştirmesine yönelik çalışmalar yapıldı. Yıl boyunca süren atölyelerden Akenerji, SEDAŞ ve Sepaş Enerji'de görev yapan her iki kadın çalışandan biri yararlandı.

"Bi'şey Olmalı Buluşmaları" adı altında Özlem Ataünal'ın ev sahipliği yaptığı kahvaltı etkinliklerinde bir araya gelen kadın çalışanlar, kadının iş hayatındaki rolü hakkında sohbet etme fırsatı yakaladı.

"Bi'şey Olmalı Talks" etkinlikleriyle, alanında uzman isimlerin konuşmalarını dinlemek isteyen kadın ve erkek çalışanlar çevrimiçi platformlar üzerinden bir araya gelerek, iş hayatını başka perspektiflerden görme fırsatını buldu. Bugüne dek Murat Yeşildere, Evrim Kuran, Özlem Çakır ve Zümra Atalay'ın konukluğuyla gerçekleşen Talks etkinlikleri yaklaşık bin 200 çalışan tarafından takip edildi. Proje kapsamında planlanan mentorluk projesi ise bu yılın ikinci yarısında hayata geçecek.

ADVERTORIAL YAYIN

Kaynak: ANKA

Son Dakika Finans Akkök Holding'in 'Kadın Enerjisi' Projesi İlk Yılında Bin 500 Kişiye Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Lokanta ve kafelerde KDV zammı iddialarına Bakan Şimşek'ten yalanlama
    20:40 Lokanta ve kafelerde KDV zammı iddialarına Bakan Şimşek'ten yalanlama

    Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, gıdadaki KDV istismarını önlemek için başlattığı çalışma, sosyal medyada ''Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam geldi'' şeklinde yorumlandı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaptığı açıklamada ''KDV oranlarında artış yapmadık! Suistimalleri engellemeye yönelik tedbir alıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyon yılın ikinci yarısından itibaren düşüşe geçecek
    19:59 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyon yılın ikinci yarısından itibaren düşüşe geçecek

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, enflasyonla mücadeleye yönelik mesajlar vererek, yıllık enflasyonun senenin ikinci yarısından itibaren düşüşe geçeceğini söyledi. Ayrıca, enflasyonun ücretli kesimlerde yol açtığı sıkıntıları bildiklerini ve popülist adımlardan uzak duracaklarını belirtti.

  • Bakanlık tebliğ yayınladı! Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam
    17:41 Bakanlık tebliğ yayınladı! Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam

    Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı, lokanta ve kafelerde vergi artışına ilişkin bir tebliğ yayınladı. Tebliğe göre kahvehane, kafeterya, pastane, hazır yemek şirketleri dahil lokantalarda KDV yüzde 8'den yüzde 10'a, alkollü içecekler için uygulanan yüzde 18 KDV ise yüzde 20'ye çıkıyor.

  • Özel'den Merkez'in açıkladığı rekor zarara tepki: Parayı emekliye değil bir avuç zengine verenlere yazıklar olsun
    14:28 Özel'den Merkez'in açıkladığı rekor zarara tepki: Parayı emekliye değil bir avuç zengine verenlere yazıklar olsun

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Merkez Bankası'nın 818,2 milyar TL zarar etmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özel, "Merkez 2013'ten 2023 yılına kadar 320 milyar TL kar etmiştir. 1 yıllık zarar 10 yıllık kararın 2,5 katıdır. Merkez Bankası 25 yıllık karını 1 yılda bir avuç zengine verdi. Bu para 'En düşük emekli maaşını 17 bin TL yapalım' dediğimde 'Yapamayız, para yok' dedikleri paranın tam 2 katıdır. Yazıklar olsun" dedi.

  • Azerbaycan'da Insurtech Zirvesi düzenlendi
    12:49 Azerbaycan'da Insurtech Zirvesi düzenlendi

    Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Azerbaycanlı ve Türk sigortacıların katılımıyla düzenlenen Insurtech Zirvesi'ne Azerbaycan Dijital Kalkınma ve Ulaştırma Bakanı Reşat Nebiyev, Azerbaycan Merkez Bankası Başkanı Taleh Kazımov ve iki ülkenin sigorta şirketlerinin yetkilileri katıldı. Etkinlikte, finans ve sigorta sektörlerinde dijital transformasyonun önemi vurgulandı ve Türkiye'nin sigorta sektöründeki tecrübesinin Azerbaycan'a katkı sağlayacağı belirtildi.

  • İletişim Başkanlığı: Erdoğan ile Şimşek arasında seçim öncesi kriz yaşandığı iddiası doğru değil
    11:44 İletişim Başkanlığı: Erdoğan ile Şimşek arasında seçim öncesi kriz yaşandığı iddiası doğru değil

    31 Mart seçimleri öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasında iplerin kopma noktasına geldiği ve ikili arasındaki ilişkinin ''küresel'' güçlerin devreye girmesiyle düzeldiği iddiası kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Bazı basın yayın organlarında yer alan haberleri yalanlayan İletişim Başkanlığı, ''Ülkemiz ekonomisinde yol haritasını belirleyen Orta Vadeli Program ve 12'nci Kalkınma Planı bundan sonra da kararlılıkla sürdürülecektir'' açıklamasında bulundu.


Advertisement