Akkuyu Nükleer Santrali inşaatındaki planlı patlamada evler ve seralar zarar gördü - Son Dakika
Güncel

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatındaki planlı patlamada evler ve seralar zarar gördü

Mersin'de yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Santrali inşaatında yapılan planlı patlatma çevredeki evlerde ve seralarda hasara yol açtı. Konuyla ilgili açıklama yapan Mersin Valiliği, zarar tespiti için çalışmaların sürdüğünü ve vatandaşların zararlarının tazmin edileceğinin altını çizdi.

19.01.2021 23:00  Güncelleme: 01:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akkuyu Güç Santrali bünyesinde çalışanlara konaklama tesisleri yapmak amamcıyla saat 18.00 sıralarında Büyükeceli mahallesinde planlı bir patlama gerçekleştirildi. Büyükeceli mahallesinde yer alan siteleri etkileyen şiddetli patlama nedeniyle evlerin camları kırılırken büyük korku ve panik yaşandı.

VALİLİK İNCELEME BAŞLATTI

Mersin Valiliği, Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaat çalışmaları sırasında planlı patlatma sonucunda bölgedeki bazı ev ve seralarda hasar oluştuğunu, konuyla ilgili inceleme başlatıldığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, Akkuyu NGS'de planlı patlatma yapıldığı belirtilerek şunlar kaydedildi: "Akkuyu Nükleer Güç Santrali bölgesinde bugün yapılan planlı patlatma sonucu patlamanın etkisiyle Büyükeceli bölgemizde ev ve seralarda meydana gelen zararların tespitine yönelik zarar tespit komisyonu kurulmuş olup gerekli çalışmalara başlanmıştır."

"SORUMLULAR HAKKINDA GEREKLİ İŞLEMLER YAPILACAK"

"Patlatmayla ilgili gerekli incelemeleri yapmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığından bir ekip görevlendirilmiştir. Konu her yönüyle incelenecek ve sorumlular hakkında gerekli işlemler yapılacaktır."

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatındaki planlı patlamada evler ve seralar zarar gördü

KAYMAKAM ZARAR GÖREN VATANDAŞLARI ZİYARET ETTİ

Gülnar Kaymakamı Yunus Emre Bayraklı, Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaat çalışmaları sırasında planlı patlatma sonucunda evlerinde ve seralarında hasar oluşan vatandaşları ziyaret etti. Vatandaşlara ekiplerin hasar tespit çalışmaları yaptığını anlatan Bayraklı, gereken desteğin sağlanacağını belirterek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatındaki planlı patlamada evler ve seralar zarar gördü

Son Dakika Güncel Akkuyu Nükleer Santrali inşaatındaki planlı patlamada evler ve seralar zarar gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • cero: evdeyken derken dışarda olsaydın kafa taş yağardı taş 1 0 Yanıtla

Advertisement