Akneleri Yok Ediyor, Cildi Beyazlatıyormuş! - Son Dakika
Kadın

Akneleri Yok Ediyor, Cildi Beyazlatıyormuş!

Akneleri Yok Ediyor, Cildi Beyazlatıyormuş!

Doğal bir anti-bakteriyel olan zerdeçalı hem sivilceler için hem de cildinizi parlak ve sağlıklı tutmak için kullanabilirsiniz. Zerdeçal maskesi akneli cilt tedavisinde en çok kullanılan doğal yöntemlerden bir tanesidir. Zerdeçal maskesinin nasıl yapıldığını henüz bilmiyorsanız aşağıda vermiş olduğumuz zerdeçal maskesi tarifine göz atabilirsiniz.

13.09.2018 19:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zerdeçal maskesi içerisinde yer alan C vitamini sayesinde cildin kolajen üretimini destekler. Aynı zamanda zerdeçal maskesi cilt elastikiyetinin artmasına yardımcı olmaktadır.  Zerdeçal maskesi cildin arınmasını sağlayarak cilt tonunun açılmasına da yardımcı olur.  Zerdeçalın içerisinde yer alan zengin potasyum cildin hızlı bir şekilde nemlenmesine de yardımcı olmaktadır. Zerdeçal maskesi hazırlamak istiyorsanız size vereceğimiz zerdeçal maskesi tarifine göz atabilirsiniz.

Zerdeçal maskesi nasıl yapılır?

Zerdeçal maskesinin içeriğini cilt tipinize göre çeşitlendirebilirsiniz. Yağlı bir cilde sahipseniz zerdeçal maskesine aloe vera jeli ekleyebilir, yağlı bir cilde sahipseniz de zerdeçal maskesine zeytinyağı karıştırabilirsiniz. Zerdeçal maskesinin nasıl hazırlandığını bilmiyorsanız aşağıda vermiş olduğumuz tarife göz atabilirsiniz.

Zerdeçal maskesi için gerekli malzemeler;

Organik elma sirkesi

1/2 çay kaşığı zerdeçal tozu

1 yemek kaşığı organik bal

Süt

Pamuk

Nasıl uygulanır?

Elma sirkesini pamuğa dökün ve cildinize sürün. Maskeyi uygulamadan önce 5 dakika kadar bekleyin.

Zerdeçal tozunu bal ile karıştırın. Gözlerinizden sakınarak maskeyi yüzünüze sürün.

15-20 dakika kadar bekledikten sonra ılık suyla durulayın. Eğer zerdeçal tozu cildinizde sarımsı bir iz bırakırsa sütlü pamukla bunları temizleyebilirsiniz. Haftada 2 kez uygulayın.

Zerdeçal maskesinin cilde ne gibi faydaları vardır?

Zerdeçal maskesi içerisinde yer alan zengin potasyum minerali sayesinde cildinizin nemlenmesine yardımcı olmaktadır.

Zerdeçal maskesi aynı zamanda yüksek c vitamini içeriği sayesinde kolajen üretimini arttırır.

Zerdeçal içerisinde bulunan antioksidanlar sayesinde sivilce ve akne oluşumunun önüne geçer.

Aynı zamanda zerdeçal zengin E vitamini içeriği sayesinde gözaltı morluklarının gelişmesini engeller, tedavi edilmesini sağlar.

Zerdeçalla yaşlanma karşıtı maske oluşturulması oldukça basittir.

Kaynak: Pembenar

Son Dakika Kadın Akneleri Yok Ediyor, Cildi Beyazlatıyormuş! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne'de jandarma ekipleri aile içi şiddetle mücadele ve KADES hakkında bilgilendirme çalışması yaptı
    16:14 Edirne'de jandarma ekipleri aile içi şiddetle mücadele ve KADES hakkında bilgilendirme çalışması yaptı

    Edirne'de İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği ekipleri, aile içi şiddetin önlenmesi konusunda bilgilendirme çalışması gerçekleştirdi. Ekipler, Uzunköprü ilçesine bağlı köylerde KADES'in amaçları ve kullanımı hakkında bilgi verdi ve broşür dağıttı. Ayrıca, Enez ilçesinde sivrisinekle mücadele çalışmaları kapsamında sulak alanlar ve bataklıklar ilaçlandı. Havsa Belediye Başkanı Hüseyin Özden de ziyaretlerle görevinde başarı diledi.

  • Adıyaman Belediye Başkanı 'Altın İğne' projesinin açılışını gerçekleştirdi
    15:46 Adıyaman Belediye Başkanı 'Altın İğne' projesinin açılışını gerçekleştirdi

    Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, kadınların tekstil sektöründe istihdam edilmesini sağlayacak olan 'Altın İğne' projesinin açılışını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı olarak ilk açılışını gerçekleştiren Tutdere, 'Adıyaman Belediyesi olarak projelerimizle kadınlarımızın yanında olacağız' dedi.

  • İZGİM, kadın girişimcilerden büyük rağbet görüyor
    12:43 İZGİM, kadın girişimcilerden büyük rağbet görüyor

    İzmit Belediyesi Kadın Girişimciler Merkezi'nde (İZGİM) kadınlar yaptıkları ürünleri kolay pazarlama yöntemleri ile satarak ev ekonomisine katkı sağlıyor. Ayrıca merkezde stres atmak için de bir araya geliyorlar.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye'de Kadına Yönelik Şiddet Araştırması'nın Üçüncüsünü Gerçekleştirecek
    11:54 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye'de Kadına Yönelik Şiddet Araştırması'nın Üçüncüsünü Gerçekleştirecek

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2008 ve 2014 yıllarında yapılan Türkiye'de Kadına Yönelik Şiddet Araştırması'nın üçüncüsünü gerçekleştireceğini duyurdu. TÜBİTAK iş birliğiyle hazırlanacak proje kapsamında, kadına yönelik şiddetin mevcut durumu sosyodemografik özelliklere göre incelenecek ve veri ambarı oluşturulacak. Ayrıca, psikososyal ihtiyaçların tespiti için nitel görüşmeler yapılacak ve mağdurlara psikososyal destek sunulacak.

  • Kadın girişimci evinin önünde kurduğu serada mantar yetiştiriyor
    11:24 Kadın girişimci evinin önünde kurduğu serada mantar yetiştiriyor

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, evinin önünde kurduğu serada mantar yetiştiren kadın girişimci Saadet Seray, yoğun talep ve siparişlere yetişemiyor. Saadet Seray, eşinin desteğiyle başladığı mantar yetiştiriciliğini ilçe tarımın desteğiyle büyüterek çevre il ve ilçelere mantar satışı yapmaktadır. İşlerini daha da büyütmek isteyen Seray, destek ve imkanlar sağlandığı takdirde üretim kapasitesini artırmayı hedeflemektedir.

  • Şanlıurfa'da Siverekli kadın girişimci mantar yetiştiriyor
    10:57 Şanlıurfa'da Siverekli kadın girişimci mantar yetiştiriyor

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, evinin önünde kurduğu serada mantar yetiştiren kadın girişimci Saadet Seray, yoğun talep ve siparişlere yetişemiyor. Saadet Seray, İlçe tarımın desteğiyle kurduğu 3 büyük çadır sera içinde işini büyüterek ilçe merkezi dahil, çevre il ve ilçelere mantar satışı yapıyor. Seray, daha fazla destek alarak işini daha da büyütmek istediğini belirtti.

  • Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi, Petek Aksak için adalet talep ediyor
    17:15 Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi, Petek Aksak için adalet talep ediyor

    Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi, boşanma aşamasındaki kocası tarafından öldürülen Petek Aksak için açıklama yaptı. Adaletin sağlanması için mücadele eden meclis, toplumsal farkındalığın arttırılması ve eğitimin yaygınlaştırılmasının önemine vurgu yaptı.

  • Oyuncu İpek Tenolcay'dan evlilik itirafı: Boşanacağımızı anlayınca hamle yapıp hamile kaldım
    15:43 Oyuncu İpek Tenolcay'dan evlilik itirafı: Boşanacağımızı anlayınca hamle yapıp hamile kaldım

    Haberler.com'un YouTube kanalında yayınlanan Haber Bahane programına konuk olan oyuncu İpek Tenolcay, eşinden boşanacağını anladığı an yaptığı hamleyle hamile kaldığını itiraf etti.

  • Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi, Petek Aksak'ın öldürülmesine tepki gösterdi
    14:31 Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi, Petek Aksak'ın öldürülmesine tepki gösterdi

    Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi, boşanma aşamasındaki kocası tarafından silahla vurulduğu ileri sürülen Petek Aksak'ın öldürülmesine tepki gösterdi. Kadına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu belirten meclis, kadınların yaşam haklarının korunması ve şiddete maruz kalmaması için önlemlerin alınmasını talep etti. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı da böyle bir olayın bir daha yaşanmaması için tüm kurumların işbirliği yapacağını ifade etti.


Advertisement