Akp'li Çelik: Hepsine Sıra Gelecek - Son Dakika
Güncel

Akp'li Çelik: Hepsine Sıra Gelecek

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, 12 Eylül iddianamesinin hazırlanarak kabul edildiğini anımsatarak, "28 Şubat süreci bir gestapo dönemiydi AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, 12 Eylül iddianamesinin hazırlanarak kabul edildiğini anımsatarak, "28 Şubat süreci bir gestapo dönemiydi.

12.01.2012 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, 12 Eylül iddianamesinin hazırlanarak kabul edildiğini anımsatarak, "28 Şubat süreci bir gestapo dönemiydi AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, 12 Eylül iddianamesinin hazırlanarak kabul edildiğini anımsatarak, "28 Şubat süreci bir gestapo dönemiydi. Manevi işkencelerin yapıldığı bir dönemdi. 28 Şubatta kimseye silahlar doğrulmadı ancak Sincan'da yürütülen tanklar milletin iradesinin üzerinden yürütüldü. Bunlar unutmaya terk edilmemelidir. 27 Nisan bildirisi de buna dahildir" dedi. Çelik, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un Yüce Divan'da değil, şu anda yargılandığı mahkemede yargılanması gerektiğini söyledi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Çelik, AKP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendirerek ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi 12 Eylül darbesine ilişkin hazırlanan iddianameyi kabul ettiğini anımsatan Çelik, referandum sürecinde tüm darbecilerin yargılanacağını söylediklerini belirtti. Çelik, sözlerine şöyle devam etti:

"Başta darbenin lideri olan Sayın Kenan Evren olmak üzere 12 Eylülcülerin yargılanması süreci başladı. Yassıada duruşmaları bizim tarihimizdeki utanç sayfalarından birisidir. 60 darbesini halk yargıladı. Halkın vicdan mahkemesi o darbeyi yapan insanları da mahküm etti ve onlar hala lanetlenen insanlardır. Başta Cemal Gürsel olmak üzere darbenin faillerinin hepsinin tüm kamu kurumlarından ve yer isimlerinden adlarının silinmesi gerekiyor. Bu da Türkiye'nin darbelerle hesaplaşmasının aslında bir gereğidir. Bu da zaman içerisinde yapılacaktır. 12 Eylülcüler için de aynı şey söz konusu olmalıdır, 12 Mart muhtırasını verenler içind e bu böyle olmalıdır, 28 Şubat post modern darbesini yapanlar için de, 27 Nisan e-muhtırasının failleriyle ilgili bu böyle olmalıdır."

-BÜTÜN PİNOCHET'LER HESAP VERMELİ-

Son dönemde darbecilik-teröristlik tartışmalarının yapıldığını kaydeden Çelik, "Sanki darbecilik teröristlikten çok daha şerefli bir şeymiş gibi sanki bu daha asil bir suçmuş gibi bir tartışılıyor. Bunu da ibretle ve hayretle izliyoruz" dedi. Teröristlerin cebir ve şiddet kullanarak anayasal düzenini değiştirme amacı güttüğünü, bunu da karanlık güçlerden temin edilen silahla gerçekleştirdiklerini belirten Çelik, darbecilerin de ülkenin yönetimine halkın vergilerinden alınan silahla el koyduklarını belirtti. Çelik şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye'deki bütün darbecilerde teşebbüs edenlerde bir şekilde darbenin alt yapısını hazırlamaya çalışanlarda ölüm döşeğinde olsalar bile yargılanmalıdırlar ibreti alem için bu böyle olmalı. Bizim kimseyle kan kin davamız yoktur şahıslarla bir derdimiz yoktur prensipler çerçevesinde meseleye bakıyoruz. Darbe söylentisi muhtıralar andıçlar biçim dünyamızdan hafızamızdan çıkmalıdır. Yassıada işkencehanelerinin hesabı sorulacaktır. Bütün Pinochet'ler hesap vermelidir. Bu 28 Şubat içinde yapılmalıdır. Bir gestapo dönemiydi, manevi işkencelerin yapıldığı bir dönemdi. 28 Şubatta kimseye silahlar doğrulmadı ancak Sincan'da yürütülen tankları milletin iradesinin üzerinden yürütüldü. Bunlar unutmaya terk edilmemelidir. 27 Nisan bildirisi de buna dahildir"

-GÜNÜN BİRİNDE DE BUNLARIN DA HESABI SORULACAKTIR-

"Kılıçdaroğlu'nun Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın yargılanmamasına yaptığı eleştiriyi de anımsatan Çelik, hükümetlerin yargılama makamı olmadığını, kimseyi yargıladıklarını ifade ederek, "İnanıyorum ki günün birinde de bunların da hesabı sorulacaktır. 28 Şubat sürecinde Türkiye'de bir rezillik sergilendi. Telekızların uyuşturucu baronların zamparaların irticanın bir aleti olarak ortaya sunulduğu bir dönemdi. Medya bu işlerin aleti oldu. Bütün bunlar hala kayıtlarımızda mevcuttur, hafızamızda tazeliğini muhafaza etmektedir. Herkes bu konuyla ilgili kafasını netleştirmelidir. Yargılamaları biz sıraya koymadık bu ülkenin adaleti var" değerlendirmesinde bulundu. CHP'lilerin Meclis Başkanlığı'na dokunulmazlık dilekçesi sunmasını ölen Kuzey Kore liderinin cenaze törenine benzeten ve fezlekenin fazla abartıldığını savunan Çelik, Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığı döneminde ilk kez fezleke hazırlanmadığını kaydetti. Başbakan Erdoğan, İdris Naim Şahin, Ömer Dinçer, İsmet Yılmaz hakkında da fezleke hazırlandığını belirten Çelik, Kılıçdaroğlu'na karşı CHP içinde yoğun muhalefet olduğunu ve bu fezleke ile mağdur rollerini oynadığını iddia etti. Çelik "O duymuş ki insanlar cezaevine girince dönüp başbakan oluyor. Sayın Kılıçdaroğlu herkes cezaevine girince başbakan olmuyor" dedi.

-ŞU ANDA YARGILANDIĞI YERDE YARGILANMALI-

Çelik, gazetecilerin eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un tutuklanmasına ilişkin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin "Başbuğ'un tutuklanmasıyla ilgili davaya parti olarak siz de dahilsiniz. Sizce Başbuğ Yüce Divan'da mı yoksa özel yetkili mahkemede mi yargılanmalı?" yönündeki sorusuna Çelik, Başbuğ'un işlediği suçun askeri bir suç olmadığını bu nedenle Yüce Divan'da yargılanmasının doğru olmayacağını dile getirdi. Çelik, sözlerine şöyle devam etti:

"Andıç hazırlamak 42 adet internet sitesi oluşturup kirli propaganda yapmak ve yaptırmak bu haberlerle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı parti kapatma davası açacak. Mesleki suç diyeceksiniz. Darbeye teşebbüs etmek zemin hazırlamak meşru hükümeti iskat ve ilga ile ortadan kaldırmaya çalışmak bunun neresi askeri suç mesleki suç. Mesleki suçla ilgili Yüce Divana gidersiniz bu bir askeri suç değil. Sivil mahkemelerde yargılanırsınız doğru olan budur. Bu konuyla ilgili dosya hazırlayan savcılar sizden bizden daha fazla vakıftır. Tutuklu mu tutuksuz mu yargılansın. Yüce Divan mı özel yetkili mahkemede yargılanmalıdır. Bunu hakimler savcılar daha iyi bilir. Takım tutar gibi olunca işin içinden çıkamıyoruz. Adil yargılanma hakkıdır. Ben Bağbuğ'un Yüce Divanda değil şu anda yargılandığı yerde yargılanması gerektiğini düşünüyorum.

-CUMHURBAŞKANLIĞI SÜRESİNDE KRİZ ÇIKMAZ-

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresine ilişkin yasa değişikliğinin CHP tarafından Anayasa Mahkemesi'ne götürüldüğünde 2007 yılındakine benzer kriz çıkarmı sorusuna Çelik, "Cumhurbaşkanı görev süresini hukuk fakültesi 1. sınıf öğrencilerine sorarsanız size çok net şeyler söyler. Ben burada böyle bir kriz beklemiyorum. Düzenlemenin aleyhinde karar verebileceği kanaatinde değilim. Milletvekillerinin oylarıyla 7 yıllığına seçilmiştir. Bana kalırsa böyle bir düzenlemeye gerek yok. 2 -3 yıl boyunca tartışma konusu olacağı için muhalefetteki beyefendileri tatmin etmek için yürüyen bir süreçtir. Anayasa Mahkemesi'nin böyle bir karar vereceği kanaatinde değilim. Bunu kaşımaktan sevdasından muhalefet vazgeçmiyor" şeklinde yanıt verdi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Akp'li Çelik: Hepsine Sıra Gelecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement