Akpm Türkiye Delegasyonu Başkanı Küçükcan Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Akpm Türkiye Delegasyonu Başkanı Küçükcan Açıklaması

Akpm Türkiye Delegasyonu Başkanı Küçükcan Açıklaması

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türkiye Delegasyonu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Talip Küçükcan Türkiye'nin demokrasiden ve terörle mücadeleden vazgeçmeyeceğini söyledi.

15.12.2016 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türkiye Delegasyonu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Talip Küçükcan Türkiye'nin demokrasiden ve terörle mücadeleden vazgeçmeyeceğini söyledi.

Küçükcan, yaptığı yazılı açıklamada AKPM İzleme Komitesi, Siyasi Komisyon ve Divan toplantılarına katılmak üzere Paris'e geldiğini belirterek bu toplantılarda Türkiye'nin tezlerini anlatacağını dile getirdi.

Talip Küçükcan açıklamasında Türkiye'nin terörle mücadelesinin meşru ve zaruri olduğunu belirterek, "Bütün dünya şunu bilmelidir ki Türkiye terörle mücadelesinden vazgeçmeyecektir. Avrupa'nın sokaklarında serbestçe faaliyet gösteren, haraç toplayan ve terör ağına militan devşiren PKK'ya resmen terör örgütü listesinde yer almasına karşın ses çıkarmayan ülkelerin Türkiye'ye yönelik demokrasiden uzaklaşma eleştirileri anlamsız ve inandırıcı değil. Zira 15 Temmuz gecesi açık ve net biçimde ispatlandığı üzere Türkiye'de demokrasinin ve demokratik kurumların hamisi ve bekçisinin bizatihi Türk halkı olduğunu bütün dünya gördü." ifadelerine yer verdi.

Küçükcan 7 Haziran 2015 seçimlerini takiben PKK'nın başlattığı hendek ve barikat terörüne karşı alınan önlemler, terörle mücadelede atılan adımlar ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ilan edilen olağanüstü hal döneminde alınan kararların AKPM gündemine sıklıkla getirildiğini ve Paris'teki toplantılarda Türkiye'nin ana gündem maddelerinden biri olduğunu kaydetti.

AKPM komisyon toplantılarındaki Türkiye'ye yönelik eleştirilerin "kabul edilemez" olduğunu vurgulayan Küçükcan şunları kaydetti:

"Türkiye, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına uyan, Venedik Komisyonu ile işbirliği yapan ve demokrasisini güçlendiren bir ülke. Ancak Türkiye'nin karşılaştığı terör saldırıları, darbe girişimi, PKK, DEAŞ ve FETÖ'nün güvenliğimize yönelik tehditleri ülkemizin olağanüstü hal ilan etmesini zaruri kılmıştır. Avrupa Konseyine üye ülkelerin çoğu Fransa'nın Kasım 2015 tarihinde ilan ettiği olağanüstü hali beşinci kez uzatmasına rağmen bu ülkeye eleştiri yöneltmiyorlar. PKK, DEAŞ ve FETÖ gibi üç tehlikeli örgütün saldırısına maruz kalan Türkiye'ye ise haksız ve sert eleştiriler yöneltiliyor." ifadelerini kullandı.

Küçükcan ayrıca olağanüstü hal ilanının anayasal bir hak olduğunu, benzer saldırılara maruz kalan diğer ülkelerin de bu mekanizmaya başvurduğunu ve bunun demokrasiden ve demokratik değerlerden uzaklaşma anlamına gelmediğini vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Akpm Türkiye Delegasyonu Başkanı Küçükcan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bursa'da İki Otomobil Yangında Alev Topuna Döndü
    11:33 Bursa'da İki Otomobil Yangında Alev Topuna Döndü

    Bursa'nın Yıldırım ve Gürsu ilçelerinde meydana gelen iki ayrı olayda, otomobiller çıkan yangında alev topuna döndü. İki araç da kullanılamaz hale gelirken, vatandaşlar yangını söndürmeye çalışan kişiyi zarar görmemesi için uzaklaştırdı. İtfaiye ekipleri olay yerine gelerek yangınları söndürdü, ancak araçlar kullanılamaz hale geldi.

  • Bilecik'te Uyuşturucu Operasyonunda Yakalanan Şüpheli Hakkında Yasal İşlem Başlatıldı
    11:30 Bilecik'te Uyuşturucu Operasyonunda Yakalanan Şüpheli Hakkında Yasal İşlem Başlatıldı

    Bilecik Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda, 13,62 gram sentetik kannabinoid (Bonzai) ve 2,56 gram metamfetamin ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 şüpheli hakkında 'Kullanmak İçin Uyuşturucu Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak' suçuyla ilgili yasal işlem başlatıldı.

  • Rize'de bir evin balkonunda bulunan sepete mermi isabet etmesiyle ilgili inceleme başlatıldı
    11:29 Rize'de bir evin balkonunda bulunan sepete mermi isabet etmesiyle ilgili inceleme başlatıldı

    Merkeze bağlı Yeniköy Mahallesi'ndeki bir apartmanın balkonunda bulunan sepete mermi isabet etmesi üzerine inceleme başlatıldı. Olayı fark eden ev sahibi, durumu polise bildirdi. Polis ekipleri olay yerine gelerek inceleme yaptı ve mermi çekirdeğini emniyete götürdü. Ev sahibi, balkonda oturamama korkusu yaşadığını ve insanları duyarlı olmaya çağırdı.

  • Kırıkkale'de Otomobil Dolandırıcılığı: Vatandaş 190 Bin Lirasını Kaptırmaktan Kurtuldu
    11:28 Kırıkkale'de Otomobil Dolandırıcılığı: Vatandaş 190 Bin Lirasını Kaptırmaktan Kurtuldu

    Kırıkkale'de internet üzerinden otomobil satın almak isteyen bir vatandaş, dolandırıcı tarafından sazan sarmalı yöntemiyle kandırılmaktan polis ve banka personelinin yardımıyla kurtuldu.

  • Kırıkkale'de Otomobil Dolandırıcılığı: 190 Bin Lira İade Edildi
    11:28 Kırıkkale'de Otomobil Dolandırıcılığı: 190 Bin Lira İade Edildi

    Kırıkkale'de otomobil almak isteyen bir kişi, sazan sarmalı olarak bilinen dolandırıcılık yöntemiyle 190 bin lira dolandırıldı. Ancak polis ve banka çalışanlarının çabaları sonucunda dolandırılan kişinin hesabına para iade edildi. Dolandırıcının yakalanması için çalışmalar sürüyor.

  • Afyonkarahisar Belediyesi, Zafer Müzesi'nin restorasyonu için adım attı
    11:28 Afyonkarahisar Belediyesi, Zafer Müzesi'nin restorasyonu için adım attı

    Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Zafer Müzesi'nin restorasyonu için başvuruda bulundu.

  • DHKP-C terör örgütü sorumlusu Fehmi Oral Meşe İstanbul Havalimanı'nda yakalandı
    11:25 DHKP-C terör örgütü sorumlusu Fehmi Oral Meşe İstanbul Havalimanı'nda yakalandı

    Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile İstanbul polisinin ortak operasyonuyla DHKP-C terör örgütü sorumlularından olduğu ileri sürülen Fehmi Oral Meşe, İstanbul Havalimanı'na iniş yapan uçakta yakalanarak gözaltına alındı. Meşe'nin hakkında 3 ayrı suçtan toplam 10 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunuyor. Ayrıca, örgüt üyesi Oğuz Meşe'nin ağabeyi olduğu belirlendi.

  • Kadın girişimci evinin önünde kurduğu serada mantar yetiştiriyor
    11:24 Kadın girişimci evinin önünde kurduğu serada mantar yetiştiriyor

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, evinin önünde kurduğu serada mantar yetiştiren kadın girişimci Saadet Seray, yoğun talep ve siparişlere yetişemiyor. Saadet Seray, eşinin desteğiyle başladığı mantar yetiştiriciliğini ilçe tarımın desteğiyle büyüterek çevre il ve ilçelere mantar satışı yapmaktadır. İşlerini daha da büyütmek isteyen Seray, destek ve imkanlar sağlandığı takdirde üretim kapasitesini artırmayı hedeflemektedir.

  • Melih Gökçek'in yaptığı yorum cenaze sahiplerini kızdırdı
    11:24 Melih Gökçek'in yaptığı yorum cenaze sahiplerini kızdırdı

    Antalya Elmalı Akçaeniş'in Türkmen Alevi Tahtacı Köyü'nde yapılan bir cenaze töreni sazlar eşliğinde oldu. Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yorumu ise cenaze yakınlarını kızdırdı.


Advertisement