Aksa Göynük Termik Santrali Temel Atma Töreni - Son Dakika
Yerel

Aksa Göynük Termik Santrali Temel Atma Töreni

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Şu anda ürettiğimiz elektriğin yaklaşık 4'te 1'ini termik santrallerden karşılıyoruz."

13.07.2012 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Şu anda ürettiğimiz elektriğin yaklaşık 4'te 1'ini termik santrallerden karşılıyoruz. Hedefimiz üretimimizin en az yüzde 30'unu kömürden sağlamak" dedi.

Bakan Yıldız, Aksa Enerji tarafından Bolu'nun Göynük ilçesindeki kurulacak termik santralin temel atma törenine katıldı.

Törende konuşan Yıldız, gerek kamunun gerekse de özel sektörün yaptıkları çalışmaları yeterli görmemesi gerektiğini, Türkiye'nin daha da büyümesi için tüm kesimlerin yapacağı çok iş olduğunu söyledi.

Türkiye'nin kömür gibi yerli kaynaklarının ekonomiye kazandırılması için yoğun çaba harcadıklarını ve bunu çevreci bir anlayışı ön planda tutarak gerçekleştirdiklerini ifade eden Bakan Yıldız, şunları kaydetti

"Şu anda ürettiğimiz elektriğin yaklaşık 4'te 1'ini termik santrallerden karşılıyoruz. Hedefimiz üretimimizin en az yüzde 30'unu kömürden sağlamak. Bu santral de bu doğrultuda atılmış önemli bir adım. 580 milyon liralık bu büyük yatırımı hayata geçirecekleri için Aksa'yı kutluyorum."

"270 MW kapasiteye sahip olacak bu tesis Türkiye elektriğinin yüzde 1'ini üretecek" diyen Bakan Yıldız, bu yatırımların ayrı bir öneme sahip olduğunu, kurulan her bir yeni tesisin damlaya damlaya göl olacağını ifade etti.

-Kazancı: "Kömür yatırımları devam edecek"-

Aksa Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kazancı da bölgedeki kömürün 2 bin 400 kaloriye sahip olduğunu belirterek, yatırımı hayata geçirmek için 6 yıldır çalıştıklarını söyledi.

Bundan sonraki süreçte, HES ve rüzgar yatırımlarının yanında kömür yatırımlarına da devam edeceklerini bildiren Kazancı, "Yerli ve yenilenebilir kaynaklardan yararlanılması Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığının azaltılması oldukça önemli" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, tesisin temeli, Bakan Yıldız, Cemil Kazancı ve TKİ Genel Müdürü Mustafa Aktaş tarafından atıldı. Temel atılması sırasında, Bakan Yıldız'ın kızı Reyyan Habibe de babasının yanında yer aldı.

-Aksa Göynük Termik Santrali-

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu'ndan (TKİ) rödavans karşılığı işletiği kömür madenini kullanacak olan Aksa Enerji, santral için 580 milyon lira harcayacak. Yılda 1 milyon 800 bin ton kömürü santralde kullanmayı planlayan şirket, buna karşılık yıllık 2 milyar 25 milyon kWh elektrik üretmeyi hedefliyor.

Muhabir: Özcan Yıldırım

Yayıncı: Hamdi Ateş - BOLU

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aksa Göynük Termik Santrali Temel Atma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement