Aksakal'dan Türk-İş'e Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Aksakal'dan Türk-İş'e Ziyaret

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, "Ortada terörle mücadele hadisesi vardır.

25.01.2018 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, "Ortada terörle mücadele hadisesi vardır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, yaklaşık 40 yıllık tecrübesiyle bunun da üstesinden gelecektir." dedi.

Aksakal, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Aksakal, Türkiye'nin terörle mücadelede her şeyin üstesinden geleceğine inandıklarını belirterek "Savaşlar iki devlet arasında yaşanan olaylardır. Ortada terörle mücadele hadisesi vardır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti de yaklaşık 40 yıllık tecrübesiyle bunun üstesinden gelecektir. Devletimizin de, silahlı kuvvetlerimizin de arkasındayız." dedi.

Türkiye'de çok ciddi bir hukuksuzluk süreci yaşandığını ifade eden Aksakal, şöyle konuştu:

" Yüksek Seçim Kurulu'nun en son almış olduğu kararı kamuoyuyla paylaşacağız. Seçimlere katılma yeterliliğine sahip partileri belirlerken yasaların kendisine verdiği çizgilerin dışına da çıkarak, farklı yorumlar üreterek, ülkeyi iki partili bir sisteme ya da iki adaylı bir cumhurbaşkanlığı ortamına taşıma gayretlerini sezinliyoruz. Bunu da açık açık yapıyorlar. Yaptığımız itirazlar neticesinde bu yanlıştan da dönerler."

Yeterli sayıda il teşkilatı olmasına rağmen DSP'nin seçime katılacak partiler arasında olmadığını söyleyen Aksakal, "Bunu, bir kasıt ve niyeti aşan uygulama olarak görüyoruz. Bu konuda demokratik kitle örgütlerine, sendikalara çok büyük iş düşüyor." dedi.

Aksakal, 2002 öncesinde 47 bin geçici işçi olduğunu, bunların tamamını dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'in kadroya aldığını aktararak "İş güvenliği yasası, işçi sağlığı yasasının tamamı DSP'nin imzasıdır. Türkiye'de hiç kimsenin kadrosuz ve güvencesiz bir şekilde çalıştırılmasına taraftar da olamayız, destek de vermeyiz." değerlendirmesini yaptı.

"Biz de sıkılıyoruz söylerken"

Türk-İş Genel Başkanı Atalay da ziyaretten memnuniyeti dile getirerek DSP'nin kurucusu merhum Bülent Ecevit'in sendikalarla en iyi teması kuran siyasetçilerden biri olduğunu söyledi.

Türk-İş'in aidat aldığı 925 bin resmi üyesi olduğunu, kuruldukları günden beri Türkiye'nin ve temsil ettikleri insanların çıkarlarını düşündüklerini anlatan Atalay, şöyle devam etti:

"Her düşünceden, her görüşten insan var sendikamızda. Türkiye varsa sendika var, oda var, parti var. Şimdi savaşların, darbelerin, problemlerin olduğu bir dönemde sizin sıkıntılarınız üçüncü plana itiliyor. Ülke gündemi şu anda Afrin. O varmış, bu varmış kimse onları görmüyor. Her gün 5 işçi iş kazasına, cinayetine kurban gidiyor. Onları bizim görme imkanımız olmuyor. Biz söylesek de bir bölümü yer alıyor."

Taşeron sıkıntısının bir bölümünün çözüldüğünü ancak bir kısmının hala çözüm beklediğini öne süren Atalay, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Şu anda KİT'ler, bilgi işlem merkezleri var, bakanların aşçıları, şoförleri var. Bunlar kadroya girmeyen. Tabiri caizse asıl işi yapan, şu anda Güneydoğu'da kar yağıyor, elektrik direğinin tepesindeki işçi girmiyor kadroya ama balerin arkadaşlarımız kadroya giriyor. Tamam onlar da girsin, Elektrik'teki, PTT'deki, Şeker'deki adam da girsin. Bir bölümünü hallettik. Geçen hafta sayın Başbakan açıklama yaptı, KİT'leri de halledeceklerine yönelik. KİT'lerle de bitmiyor iş. Bir bölümü daha kalıyor."

Sıkıntıları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'na, Başbakan'a ileteceklerini kaydeden Atalay, "Biz de sıkılıyoruz söylerken. 'İnsanların şu, şu problemi var.' demekten imtina ediyorum. Asker bu ülke için can veriyor, savaş yapıyor, biz çıkalım sorunu anlatalım, bu olmuyor. Aynısı 15 Temmuz'da oldu. Biz bir sene konuşma imkanı bulamadık." diye konuştu.

Atalay, ziyarette Aksakal'a 15 Temmuz dolayısıyla İngilizce ve Türkçe olarak bastırdıkları "15 Temmuz Demokrasinin Zaferi: Emek" adlı kitabı hediye etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aksakal'dan Türk-İş'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement