Fabrikadaki iftar yemeğinden 106 işçi zehirlendi - Son Dakika
Güncel

Fabrikadaki iftar yemeğinden 106 işçi zehirlendi

Osmaniye'nin Toprakkale ilçesindeki bir tekstil fabrikasında akşam yemeği yedikten sonra fenalaşan 106 kişi, zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Aynı yemekten yiyen ancak rahatsızlanmayan diğer işçiler de tedbir amacıyla hastaneye getirildi. İftar yemeğini yaklaşık 300 kişinin yediği öğrenildi.

30.04.2021 22:07  Güncelleme: 00:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlçedeki organize sanayi bölgesinde bulunan bir tekstil fabrikasında çıkartılan akşam yemeğinden yiyen 106 kişi gıda zehirlenmesi yaşadı. İşçilerin karın ağrısı ve kusma şikayetleri ile hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

SAYI ARTABİLİR ENDİŞESİ

Fabrikaya çok sayıda sağlık ekibi sevk edilirken zehirlenen işçiler kentteki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Durumu iyi olan kişiler de özel araçlarla hastaneye getirildi. Şuana kadar 106 kişi hastanelere getirilirken çevre illerden sağlık ekiplerinin de Osmaniye'ye desteğe geldiği belirtildi.

OLAYLA İLGİLİ İNCELEME BAŞLATILDI

Akşam yemeğinde tavuk sote ve pilav olduğu öğrenilirken yemekten incelenmek üzere numune alındığı belirtildi.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ AÇIKLAMA YAPTI

Zehirlenme olayıyla ilgili gazetecilere açıklama yapılan İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, hastanelere toplam 106 hastanın bulantı ve kusma şikayetiyle getirildiğini, yapılan kontroller sonrasında bulantı ve kusma haricinde hayati tehlike arz eden bir hastanın olmadığını söyledi.

Zehirlenme şikayetiyle gelen hastaların tedavilerinin devam ettiğini ifade eden Öznavruz, "Bugün Organize Saniye Bölgesi'nde bir fabrikada 15.00 ila 23.00 vardiyasında çalışan 300 işçimizde yedikleri yemekten dolayı bulantı, kusma şikayetleri oluşmuştur. Bu nedenle 112 Acil Sağlık Hizmetleri yaklaşık 17 ekiple fabrikaya ulaşmış olup şuana kadar ilimizdeki hastanelere toplam 106 hasta getirilmiştir. Şu anda yapılan kontroller sonrasında bulantı ve kusma haricinde hayati tehlike arz eden bir hastamız yoktur. Yine her türlü tedbiri akmak kaydıyla fabrikada şuan 3 tane ambulans hazır halde bekletilmektedir. Şuan itibari ile Osmaniye'de ki bütün hastanelerimizde nöbetçi ekipler haricinde destek olan ekiplerimizde hastanemize getirilmiş olup hastalarımızı tedavileri devam etmektedir. Her şey kontrolümüz altındadır" diye konuştu.

Fabrikadaki iftar yemeğinden 106 işçi zehirlendi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fabrikadaki iftar yemeğinden 106 işçi zehirlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • Hayyam: AKP Türkiyesi 12 9 Yanıtla Mahmut: AKP kadar başınıza kocaman taş düşsün Bu kininiz niye 0 6
  • Ufuk: Yediniz yeme bile akp ye bu nasil bi hainlik bu nasil bi zihniniz var be 9 8 Yanıtla
  • Vatandaş: ALLAH belasını versin gariban işçiye bozuk gıdaları yedirenlerin 8 1 Yanıtla
  • Tam kapanan Vatandaş : Bu nasıl tam kapanma ki 1000 kişi bir arada yemek yiyiyor. Covidle böyle mücadele mi olur? Fabrika da olsa toplu olmamalı. Ciddi ve kararlı tedbirlerle kesin çözüme ulaşmak için istisnalar olmamalı. Yoksa bu pandemi uzaaaaar gider, esnafın ve dar gelirli vatandaşın da artık dayanacak gücü kalmadı. 6 1 Yanıtla Hasan Yardımcı: Ezbere konuşuyorsun 1000 kişi bir arada değil toplam 10 tane işletme var birbirinden uzak herbirinin yemekhanesi de ayrı. 0 0
  • hafizenur özpeker: iyi gıda alamayan insanlar sağlıklı olamaz ev üstüne ev araba üstüne araba almamalı taze gidalar yemeli can nboğazdan gelir taze gida temiz hava sağlık için 6 1 Yanıtla TUNÇ06: GÜZEL YORUM DA YANLIZ BU BELEŞ YA ONDAN .... 1 0
  • TUNÇ06: TAVUK VARMIŞ MENÜDE ...BELEŞ OLUNCA YUMULMUŞLAR GARİBANLAR NE YAPSINLAR ? İNŞ. DÜZELİRLER ... 4 1 Yanıtla
  • ADANA: TAVUK OLURSA İŞİN İÇİNDE NORMAL 3 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement