Aksaray'a 5 bin kişilik istihdam - Son Dakika
Ekonomi

Aksaray'a 5 bin kişilik istihdam

Aksaray\'a 5 bin kişilik istihdam

AKSARAY Organize Sanayi Bölgesi'nde tahsis edilen 522 bin metrekare üzerine kurulacak tekstil fabrikası, 5 bin kişiye iş kapsısı açacak.

03.09.2020 11:44  Güncelleme: 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AKSARAY Organize Sanayi Bölgesi'nde tahsis edilen 522 bin metrekare üzerine kurulacak tekstil fabrikası, 5 bin kişiye iş kapsısı açacak. Arsa tahsisinin protokol törenine katılan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, "2021 yılı başında temeller atılacak ve yaklaşık 5 bin kişi istihdam edilecek. Bu, çarpanları ve katma değerleriyle yaklaşık 30 bine yakın kişinin yüzünün gülmesi demektir" dedi.

LC Waikiki, Aksaray'da yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlayacak fabrika kuracak. 522 bin metrekareye yapılacak fabrikayla ilgili arsa tahsis sözleşmesi imzalandı. İmza törenine katılan Vali Aydoğdu, "Firmaya, Aksaray Organize Sanayi Bölgesi'nde 522 bin metrekare sanayi parseli tahsisi yaptık. 2021 yılı başında temeller atılacak ve yaklaşık 5 bin kişi istihdam edilecek. Bu rakamların açılımı şudur: Çarpanları ve katma değerleriyle yaklaşık 30 bine yakın kişinin yüzünün gülmesi demektir. Bu rakam, birçok ilçenin, toplam nüfusundan fazla" dedi.

LC Waikiki Yönetim Kurulu Üyesi Necip Özçer de şunları söyledi: "Altyapı çalışmalarının sonrasında bakanlık ve vilayet nezdinde bizi onurlandıran valimize ve diğer yöneticilerimize çok teşekkür ediyoruz. Bizim için de çok onur verici bir gün. Atatürk'ün de dediği gibi, 'Muasır medeniyet seviyesine ulaşmak' için diğer ülkeleri ekonomik ve sosyal olarak aşmak hep birlikte hepimizin en büyük dileğidir."


Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Aksaray'a 5 bin kişilik istihdam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor
    01:09 Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor

    Huawei yönetimi, Çin'de kapsamlı bir çip fabrikası daha kurmak için çalışmalara başladı. Şirket, çip sektörünün gelişeceğini öngörerek bu alana yapacağı yatırımları artıracak. Şanghay'da yapılacak olan fabrikanın, şirketin çip ihtiyacını karşılaması bekleniyor. Fabrikada üretilecek çiplerin ağırlıklı olarak akıllı telefonlar için kullanılacağı belirtiliyor. Huawei, böylece çip konusunda dışa bağımlılıktan kurtulmayı hedefliyor. Şirketin dev yatırımlarının ürün fiyatlarına etki edebileceği iddia ediliyor.

  • Gözler seçim sonrası ilk kabine toplantısında! İşte masadaki konu başlıkları
    22:04 Gözler seçim sonrası ilk kabine toplantısında! İşte masadaki konu başlıkları

    Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 31 Mart yerel seçimleri sonrası ilk toplantısını yapacak. Toplantıda İran-İsrail gerilimi, sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti ve enflasyonla mücadele başlıkları ele alınacak.


Advertisement