Aksaray Belediyesinin sosyal mağaza otobüsü yola çıktı - Son Dakika
Yaşam

Aksaray Belediyesinin sosyal mağaza otobüsü yola çıktı

Aksaray Belediyesinin sosyal mağaza otobüsü yola çıktı

Aksaray Belediyesi, dar gelirli vatandaşların kıyafet ve ayakkabı gibi ihtiyaçlarının karşılanması için mağazaya dönüştürdüğü otobüs ile gönüllere dokunuyor.

09.06.2021 16:28  Güncelleme: 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aksaray Belediyesi, dar gelirli vatandaşların kıyafet ve ayakkabı gibi ihtiyaçlarının karşılanması için mağazaya dönüştürdüğü otobüs ile gönüllere dokunuyor.

Sosyal belediyecilik anlayışı ile hizmet eden Aksaray Belediyesi sosyal mağazadan sonra hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Dar gelirli vatandaşların kıyafet ihtiyaçlarını karşılayacak sosyal mağaza otobüsü hizmete girdi. Aksaray Belediyesine bağlı Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri tespit ettikleri ihtiyaç sahibi ailelerin yaşadıkları mahallelere sosyal mağaza otobüsü ile giderek otobüsün içerisindeki çeşitli ürünleri seçme imkanı veriyor. Dar gelirli ailelerden hiçbir ücret alınmadan ihtiyaçları karşılanıyor.

Yapılan sosyal belediyecilik hizmetleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Evren Dinçer gönüllere dokunmanın en büyük mutluluk olduğunu belirterek, "Dar gelirli ailelerimize yönelik birçok çalışma yapıyoruz. İstiyoruz ki hiçbir vatandaşımız giyinme ve barınma gibi temel ihtiyaçları noktasında sorun yaşamasın. Bu sebeple geçtiğimiz günlerde sosyal mağazamızı hizmete açtık. Geldiğimiz süreç içerisinde de sosyal mağaza otobüsü ile birbirinden farklı renkte ve modeldeki kıyafeti vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Ekiplerimiz daha önceden tespit ettikleri vatandaşların ikamet ettikleri mahallelere giderek otobüsten vatandaşların istedikleri ürünü seçme imkanı tanıyorlar. Gönül belediyeciliği anlayışı ile vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Aksaray Belediyesinin sosyal mağaza otobüsü yola çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya'da Emekli Öğretmen Karavanda Ölü Bulundu
    18:42 Antalya'da Emekli Öğretmen Karavanda Ölü Bulundu

    Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yaşayan emekli bir öğretmen, park halinde bekleyen dolmuştan çevirme karavanda ölü olarak bulundu. Arkadaşı tarafından hareketsiz şekilde bulunan öğretmenin cansız bedeni, inceleme için Antalya Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

  • Diyarbakır'da 7 aracın karıştığı zincirleme kazada 4 kişi yaralandı
    18:34 Diyarbakır'da 7 aracın karıştığı zincirleme kazada 4 kişi yaralandı

    Diyarbakır-Şanlıurfa kara yolunda meydana gelen zincirleme trafik kazasında 7 araç birbirine çarptı ve 4 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Samsun'da Trafik Bilgilendirme Faaliyetleri Gerçekleştirildi
    18:29 Samsun'da Trafik Bilgilendirme Faaliyetleri Gerçekleştirildi

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, trafik kazalarının önlenmesi ve yaya önceliği bilincinin artırılması amacıyla il merkezinde bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. 204 araç sürücüsü ve 281 yayaya el broşürleri dağıtılarak trafik kuralları ve yayalara öncelik tanınması konusunda bilgilendirme yapıldı. Yaya ve sürücülerin bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerinin yıl boyunca devam edeceği belirtildi.

  • Siirt'te dolu tüplerin bulunduğu kamyonet devrildi, 2 kişi yaralandı
    18:22 Siirt'te dolu tüplerin bulunduğu kamyonet devrildi, 2 kişi yaralandı

    Siirt-Şirvan karayolunda meydana gelen kazada, dolu tüplerin içinde olduğu kamyonet şarampole yuvarlandı. Kazada sürücü ve bir kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sürücü kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Gaz dolu tüplerin patlamaması faciayı önledi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement