Aksaray'da 391 kadın polis için mezuniyet töreni düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Aksaray'da 391 kadın polis için mezuniyet töreni düzenlendi

Aksaray'da 391 kadın polis için mezuniyet töreni düzenlendi Aksaray Şehit Önder Güzel Polis Meslek Eğitim Merkezi tarafından gerçekleştirilen mezuniyet töreniyle 391 kadın polis yemin ederek, mezuniyet keplerini göğe fırlattı.

20.06.2021 16:28  Güncelleme: 18:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aksaray'da 391 kadın polis için mezuniyet töreni düzenlendi

AKSARAY - Aksaray Şehit Önder Güzel Polis Meslek Eğitim Merkezi tarafından gerçekleştirilen mezuniyet töreniyle 391 kadın polis yemin ederek, mezuniyet keplerini göğe fırlattı.

Aksaray Şehit Önder Güzel Polis Meslek Eğitim Merkezi 1995 yılında başlayan serüvenine 391 kadın polisi daha mezun ederek yenisini ekledi. Şehit Önder Güzel Polis Meslek Eğitim Merkezi Yerleşkesinde başlayan tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İstiklal Marşı'nın akabinde 26. Dönemi dereceye girerek okul birincisi olarak tamamlayan yeni polis memuru Betül Coşkun Çelebi kürsüye çıkarak silah arkadaşlarına ve konuklara hitap etti. Pandemi kuralları çerçevesinde ailelerin katılamadığı törende POMEM Müdürü Niyazi Turgay, eğitimler hakkından bilgi verdi. 271 bin metrekare merkez yerleşkesi ve 138 bin metrekare atış alanında 8 ay boyunca eğitim alan 391 kadın öğrenci 6 Ekim 2020'de girdikleri okullarına veda etti. İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ve Vali Hamza Aydoğdu'nun katılım sağladığı mezuniyet töreninde POMEM 26. Dönem öğrencilerinin yemin kürsüsünde bulunan Türk bayrağı, temel silahları ve Türk Ceza Kanunu kitabının üzerine el koyarak yemin etti. Törende yapılan selamlama yürüyüşünün ardından 391 öğrenci keplerini gökyüzüne fırlatarak mezuniyetlerini kutladı. Birbirlerine sarılarak gözyaşı döken yeni polis memurları duygu dolu anlar yaşadı.

26.Dönem POMEM Birincisi Betül Coşkun Çelebi, "Farklı şehirlerden aynı hayallerle geldiğimiz bu yuvada, Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda aile, millet ve vatan sevgisi ile dolu polisler olarak yetiştirildik. İyi ile kötünün bitmeyecek mücadelesinde iyilerin safına, Türk Polis Teşkilatına, Türkiye Cumhuriyeti kanunları doğrultusunda tüm yüreğimizle yeni neferler olarak dahil oluyoruz" dedi.

"1995 yılından bugüne kadar 13 bine yakın öğrenci Polis Teşkilatına kazandırıldı"

1995 yılından bugüne kadar 13 bine yakın öğrencinin Polis Teşkilatına kazandırıldığını vurgulayan POMEM Müdürü Niyazi Turgay, "6 Ekim 2020 tarihinden bu yana okulumuzda eğitim gören ve bugün başarıyla eğitimlerini tamamlayarak, onurlu bir mesleğe intizam etmek üzere yemin edecek olan 391 kadın polis memuru adayını teşkilat saflarına kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Polis Akademisi Başkanlığına bağlı olarak müdürlüğümüz 271 bin metrekare merkez yerleşkesi ve 138 bin metrekare atış alanıyla birlikte 1995 tarihinden bugüne kadar toplam 12 bin 747 polis memurunu teşkilata kazandıran bir okul olarak faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz" diye konuştu.

"Bu meslek sizlere onurlu bir gelecek ve şerefli bir hazine verecek"

"Sizler artık sadece kendi anne ve babalarınız değil, devlet ana ve devlet babanın da kahraman birer evlatlarısınız" diyerek mezun olan polislere seslenen Vali Hamza Aydoğdu, "Bugünden itibaren Anadolu'nun dört bir köşesinde, hilalin dalgalandığı her yerde bizlerin huzur ve güveni için gecenizi gündüzünüze katacaksınız. Anadolu insanı vefalıdır. Sizleri de öz evlatları bilip bağrına basacaktır. Buna emin olun. Şerefinizle giyeceğiniz ay-yıldızlı üniformalarınızın her yerde saygı gördüğünü göreceksiniz ve buna şahit olacaksınız. Başlamak üzere olduğunuz bu kutsal meslek size kolaylıklar ya da zenginlikler getirmeyecek. Yorulacaksınız, üşüyeceksiniz, uykusuz kalacaksınız. Hatta kendi çocuklarınızın büyüdüğünü bile fark edemeyeceksiniz. Ancak bu meslek sizlere onurlu bir gelecek ve şerefli bir hazine verecek. Gaffar Okkan, Fethi Sekin, Önder Güzel'lerin formalarını giyeceksiniz. Bu büyük şeref ve onur milletimizin duasıyla birlikte güç kuvvet ve cesaret verecektir" dedi.

"Hayatta kalabilmek kolay bir iş değildir"

Bütün dünyanın gözünün üzerinde olduğu, emellerinin ve planlarının hiç bitmediği bir coğrafyadayız diyen İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, "Anadolu'ya adım attığımız 1071 yılından bu yana hep var olma, tehdit ve tehlikelere karşı uyanık olma mücadelesi verdik. Burada devlet olmak, burada millet olmak, bu toprakları vatan tutmak binlerce yıldır hayatta kalabilmek kolay bir iş değildir. Fedakarlık ister, özgüven ister, mücadele ister, azim ister" dedi.

Polis annenin polis kızı mutluluğunu tel örgünün arkasındaki ailesi ile yaşadı

Polis memuru olan anne Ayşegül Değerli ise, "Ben de bir polis annesi olarak, polis memuruyum. Devletime emanet ettim onu, önce Allah'a... Çok gururluyum, çok sevinçliyim. Bugün de diyecek hiçbir kelime bulamıyorum. Allah vatana millete zeval vermesin" diye konuştu.

Annesinin açıklamalarına karşı konuşan kızı yeni polis Elifsu Değerli, "Disiplini seven, disipline aşık biriydim her zaman. Polis olmayı ilk önce annemi örnek alarak hedefledim. Daha sonra da bu yolda her zaman ilerledim. Amacıma ulaştım. Bugün çok şükür mezun olduk. Devletimize, milletimize hayırlı polisler olarak en kısa zamanda görev yerlerimize gideceğiz" diye konuştu.

Polis annesi Selma Er de, "Çok mutluyum yani tarif edemiyorum. Bir annenin en büyük hayali herhalde" dedi.

Yeni polis memuru Tuğba Er Yüksek ise, annesinin açıklamasına cevaben, "Şu an çok heyecanlıyım. Ailemin burada olması bana gurur veriyor. Bugünümde ailemi görmek beni onurlandırdı" şeklinde konuştu.

Yeni polisin heyecanına ortak olan kız kardeşi Tuğçe Er de, "O çok uzun zamandır istiyordu. Hayaliydi diyebilirim. Çok şükür oldu. Çok mutluyuz, çok gururluyuz" dedi.

Aksaray\'da 391 kadın polis için mezuniyet töreni düzenlendi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aksaray'da 391 kadın polis için mezuniyet töreni düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizli'de Teknik Tekstil Semineri Gerçekleştirildi
    15:25 Denizli'de Teknik Tekstil Semineri Gerçekleştirildi

    Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve TMMOB Tekstil Mühendisleri Odası Denizli Şubesi işbirliğiyle teknik tekstil alanında bir seminer düzenlendi. Seminerde, Spinteks firmasının Genel Müdürü Yalın Aydın, carbon fiber ve kompozit tekstillerin Denizli'deki serüvenini anlattı.

  • Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı: 'AK Parti belediyeciliği, gerçek belediyeciliktir'
    15:25 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı: 'AK Parti belediyeciliği, gerçek belediyeciliktir'

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu'da yaptığı konuşmada, AK Parti belediyeciliğinin gerçek belediyecilik olduğunu belirterek, Kastamonu'nun tüm ilçelerinin doğal gaza kavuşması için süreci takip edeceğini söyledi. Yumaklı, yerel seçimler için çalışmalara başladıklarını ve Kastamonu'nun 19 ilçesinin ve merkez ilçenin AK Parti adayları tarafından kazanılmasının önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca, Yumaklı hükümetin vatandaşın duasına ihtiyacı olduğunu ifade ederek, duaların en büyük destek olduğunu belirtti.

  • İstanbul Su ve Doğa Spor Kulübü Yüzücüsü Masal Özgü Koyuncu Türkiye Şampiyonası'nda birinci oldu
    15:24 İstanbul Su ve Doğa Spor Kulübü Yüzücüsü Masal Özgü Koyuncu Türkiye Şampiyonası'nda birinci oldu

    İstanbul Su ve Doğa Spor Kulübü yüzücüsü Masal Özgü Koyuncu, Sakarya'da düzenlenen Paletli Yüzme Gençler Türkiye Şampiyonası'nda 50 metre ve 100 metre çiftpalet branşında birinci oldu. 14-17 Mart 2024 tarihlerinde gerçekleşen şampiyonada Koyuncu, 100 metre mesafesinde Türkiye rekorunu kırdı ve milli takım barajını geçti.

  • Edirne Belediyesi ve Pazarcılar Odası arasında pazar yerleri işletme protokolü imzalandı
    15:23 Edirne Belediyesi ve Pazarcılar Odası arasında pazar yerleri işletme protokolü imzalandı

    Edirne Belediyesi ile Edirne Pazarcılar Odası arasında kentteki pazar yerlerinin işletilmesine ilişkin protokol imzalandı. Belediye Başkanı Recep Gürkan, yeni protokolün hazırlandığını ve tüm sebze meyve pazarlarının düzeninden odanın sorumlu olacağını belirtti. Protokolün hayırlı olmasını dileyen Gürkan, açılışı geciken Cumartesi Pazarı hakkında da bilgi verdi. Edirne Pazarcılar Odası Başkanı Şeref Hasır ise Gürkan'a teşekkür etti. Ayrıca, Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Geleceğin Yazarları Projesi Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

  • Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Balıkesir'de Sporcu Gençlerle Buluştu
    15:20 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Balıkesir'de Sporcu Gençlerle Buluştu

    Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu, Balıkesir'i ziyaret ederek sporcu gençlerle bir araya geldi. Edremit Gençlik Merkezi'nde gönüllü gençler, sporcular ve öğrencilerle buluşan Bakan Yardımcısı, gençlerin görüş ve taleplerini dinledi. Bakan Yardımcısı ayrıca İvrindi ilçesinde yapılan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu İnşaatı ve Gökçeyazı futbol sahasında çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi aldı.

  • İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın anma töreni düzenlendi
    15:19 İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın anma töreni düzenlendi

    İstanbul Adalet Sarayı'nda terör örgütü DHKP-C üyeleri tarafından şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz, düzenlenen törenle anıldı. Törende konuşan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, Kiraz'ın adalet mirasını layıkıyla ifa etmek gerektiğini vurguladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da törene katılarak Kiraz'ın makam odasına karanfil bıraktı.

  • Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik'te Vatandaşlarla Buluştu
    15:19 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik'te Vatandaşlarla Buluştu

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen gece döneri sahur programında vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Aktaş, Bursa'nın her köşesinde gülümsediklerini ve bu şehirde yaşamaktan mutlu olduklarını belirtti.

  • Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 20 İlçede Sağlık Merkezleri Açacak
    15:18 Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 20 İlçede Sağlık Merkezleri Açacak

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 20 ilçenin tamamında tam teşekküllü sağlık merkezleri açacak. Sağlık merkezlerinde ayakta muayene, teşhis ve tedavi, tahlil, enjeksiyon/pansuman, ağız ve diş sağlığı, psikolojik danışmanlık, aile danışmanlığı, diyetisyen ve evde bakım hizmetleri verilecek.


Advertisement