Aksaray'da Bağımlılık Konferansı - Son Dakika
Güncel

Aksaray'da Bağımlılık Konferansı

Aksaray\'da Bağımlılık Konferansı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, tütün ve alkol başta olmak üzere tüm bağımlılıkların, kişilerin hayat standartlarını düşüren unsurlar olduğunu belirtti.

09.03.2017 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, tütün ve alkol başta olmak üzere tüm bağımlılıkların, kişilerin hayat standartlarını düşüren unsurlar olduğunu belirtti.

ASÜ Yeşilay Topluluğu'nun düzenlediği bağımlılık konferansına katılan rektör Şahin, öz denetimin önemli olduğunu ve kişilerin kendilerini iyi tanıması gerektiğini söyledi.

Tütün, alkol ve madde bağımlılıklarının gerek sağlık açısından, gerek sosyal yaşam, gerekse ekonomik olarak ne denli tehlikeli sonuçlar doğurduğunun bilindiğini ifade eden Şahin, şunları anlattı:

"Çağın en önemli bağımlılıklarından birisi de teknoloji bağımlılığı. Kişiler bazen bir bilgisayar oyunu için saatlerini harcayabiliyor. Teknoloji bağımlılığı günümüzün en tehlikeli bağımlılıklarından birisidir. Kişilerin kendi öz denetimini iyi sağlaması kurtuluş için önemli bir ayrıntı olabilir. Bir diğer mücadele yöntemi ise dış müdahale, dış yardım olabilir. Hayat ağır bir ders, vermeden önce bağımlılıkla alakalı yaşanılan sorunları aşmaya gayret etmeliyiz."

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) Formatörü Gülşen Çelebi ise bağımlılık yapan maddelerin vücut sistemini çökerttiğini ve işlemez hale getirdiğini ifade ederek, bu konuda Yeşilay Derneğinin insanları bilinçlendirmek için önemli çalışmalar içerisinde olduğunu kaydetti.

Konferansın sonunda rektör Şahin, TBM Formatörü Çelebi'ye teşekkür beratı takdim etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aksaray'da Bağımlılık Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement