Aksaray'da Veterinerlere Sağlıklı Hayvan, Güvenli Gıda Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Aksaray'da Veterinerlere Sağlıklı Hayvan, Güvenli Gıda Anlatıldı

Aksaray\'da Veterinerlere Sağlıklı Hayvan, Güvenli Gıda Anlatıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan "Hayvan Hastalıkları ile Mücadele ve Hayvan Hareketleri Kontrolü Programı" çerçevesinde Aksaray’da bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

17.02.2014 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan "Hayvan Hastalıkları ile Mücadele ve Hayvan Hareketleri Kontrolü Programı" çerçevesinde Aksaray'da bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

"Sağlıklı Hayvan, Güvenli Gıda, Sağlıklı İnsan" sloganıyla düzenlenen toplantıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Mustafa Özateş, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Muammer Akdoğan, İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Adem Gümüşsoy, ilçe müdürleri ile Serbest Veteriner Hekimler ve Veteriner Sağlık personeli katıldı.

Aksaray Ziraat Mühendisleri Odasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Mustafa Özateş, hayvan hastalıkları ile mücadelenin ülke ekonomisindeki önemine vurgu yaparak, sağlıklı gıda temininin ancak hayvan hastalıklarının önlenmesi ile mümkün olduğunu söyledi. İnsanlarda görülen hastalıkların büyük bir kısmının hayvanlardan geçtiği düşünüldüğünde insan sağlığının hayvan sağlığına bağlı olduğunu aktaran Özateş, "Sağlıklı gıda temini ancak hayvan hastalıklarının önlenebilmesi ile mümkündür. Bu mücadelede başarılı olmak için ise veteriner hekimlerimize büyük görevler düşmektedir" dedi.

Konuşmaların ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan "2014 Yılı Hayvan Hastalıkları ile Mücadele ve Hayvan Hareketleri Kontrolü Programı" hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı. Sunumun ardından geçilen soru cevap bölümü ile toplantı sona erdi. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aksaray'da Veterinerlere Sağlıklı Hayvan, Güvenli Gıda Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement