Aksaray'ın En Büyük Kermesi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Aksaray'ın En Büyük Kermesi Açıldı

Aksaray\'ın En Büyük Kermesi Açıldı

Aksaray’da Zafer Öğrenime Hizmet Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen Aksaray’ın en büyük kermesi, törenle hizmete açıldı.

25.05.2015 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aksaray'da Zafer Öğrenime Hizmet Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen Aksaray'ın en büyük kermesi, törenle hizmete açıldı.

Zafer Mahallesinde özel bir eğitim kurumunun bahçesinde düzenlenen kermesin açılış programına, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı yaptığı konuşmada, "Çok güzel bir kermes hazırlanmış. Burada hanımefendilerin el emekleri ile yaptıkları güzel işlemeler var. Onları da sergileyecekler. Ben bu kermesin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah yeni kazançlara ve daha güzel yatırımlara dönüşmesini ve değerli öğrencilerimizin vatanımıza, milletimize hayırlı evlatlar olarak yetiştirilmesini diliyorum" dedi.

Başkan Yazgı, ahlaki ve dini eğitimin önemine vurgu yaparak, "Matematik, fizik, kimya bunlar muhakkak öğretilecek. Öğrenilmesi de gerekiyor. Çünkü teknolojiyi ve ileri seviyede giden milletleri yakalamamız gerekiyor. Ama bununda ötesinde ahlaki eğitim, dini eğitim bu işin temelidir. Olması gereken bir şeydir. İşin esas ana temeli de bu olmalıdır. Bu kermesin düzenlenmesinde emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bizim üzerimize düşen bir görev varsa bunu seve seve yapacağımızı belirtmek istiyorum ve kermesin tekrar hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından minik öğrencilerin seslendirdiği şiirler ve mehter gösterileri program renk kattı. Başkan Yazgı, İstiklal Marşının 10 kıtasını büyük bir başarıyla ezbere okuyan 5 yaşındaki Işıl Saraç'ın elini öperek tebrik etti.

Daha sonra hanımlar tarafından yapılan bir tablo 3 bin TL'ye satılırken, müzayedenin en önemli kısmı olan 'Deli Yürek' adlı devenin satışı oldu. 15 bin liradan açık artırma ile satışa sunulan 'Deli Yürek', yapılan en son artırımla 26 bin TL'ye Süleyman Baysal'a satıldı. Böylece bu yılın Kermes Ağası Süleyman Baysal oldu.

Aksaray'ın en büyük kermesi daha sonra Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ve diğer davetliler tarafından kurdelesi kesilerek dualarla hizmete açıldı. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aksaray'ın En Büyük Kermesi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement