Aksaray Saldırıda Öldürülen Avukat, Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Aksaray Saldırıda Öldürülen Avukat, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Saldırıda öldürülen avukat, son yolculuğuna uğurlandıAksaray'da boşanma davasındaki müvekkilinin eski eşi Abdurrahman Düzgün (46) tarafından ofisinde tabancayla vurularak öldürülen Avukat İbrahim Ergin (47), bugün son yolculuğuna uğurlandı.

30.04.2019 19:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saldırıda öldürülen avukat, son yolculuğuna uğurlandı

Aksaray'da boşanma davasındaki müvekkilinin eski eşi Abdurrahman Düzgün (46) tarafından ofisinde tabancayla vurularak öldürülen Avukat İbrahim Ergin (47), bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Yeşiltepe beldesinde oturan çiftçi Abdurrahman Düzgün (46), eşinin açtığı dava yaklaşık 6 ay önce sonuçlanıp boşandı Düzgün, dün eşinin boşanma davası avukatı İbrahim Ergin'in, ofisine giderek, Ergin'in hemşehrisi olduğunu söyleyip odasına girdi. Burada Ergin'e 5 el ateş eden Düzgün, odadan çıktıktan sonra aynı tabancayla başına ateş etti. Ergin olay yerinde, Düzgün de kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

CÜBBESİ TABUTUNUN ÜZERİNE BIRAKILDI

23 yıllık avukat olan 3 çocuk babası İbrahim Ergin, için bugün Aksaray Adliyesi önünde tören düzenlendi. Ergin'in cenazesi de morgdan alınıp tören alanına getirildi. Türk bayrağına sarılı tabutunun üzerine cübbesi örtüldü. İki genç meslektaşı da tabutunun başında nöbet tuttu. Törene Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu, Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül, Aksaray Baro Başkanı Erhan Toprak, meslektaşları, ailesi ve yakınları katıldı.

FEVZİOĞLU, SİYASETÇİLERE TEPKİ GÖSTERDİ

Törende konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu, siyasetçilere tepki gösterdi. Fevzioğlu, şunları söyledi Buradan Türkiye'yi yöneten, yönetmeye talip olan, yerelde ve genelde tüm siyasetçilere seslenmek istiyorum; siz oturduğunuz makamlarda, sizin gibi düşünmeyenleri hainlikle suçladığınızda içinde şiddeti barındıran başkaları, eline silah alıyor. Siz, birbirinize sövdüğünüzde başkaları birbirini öldürüyor. Anne ve babalar, evlatlarınızı şiddet eğilimli yetiştirdiğinizde, başkalarının canın alıyor.

'BABASINA, SANAYİDE ÇIKARLIK YAPIYORUM' DİYE KANDIRIP, LİSEYİ BİTİRMİŞ

Tepkisini sürdüren Fevzioğlu, öldürülen Ergin'in, liseyi babasından gizli okuyup bitirdiğini belirtti. Fevzioğlu, Acaba hepiniz biliyor musunuz; İbrahim Bey, liseyi babasından kaçak, sanayiye çıraklığa gidiyorum diye sabahleyin işçi tulumunu giyip evden çıkarak ve yolda okul formasını giyerek okulu bitirmiş. Biz iyi insan olma eğitimini nasıl vereceğimizi konuşmalıyız. Hukuk camiasının, Aksaray'ın, milletimizin başı sağ olsunö. diye konuştu.

BABASI İÇİN DUA İSTEDİ

Öldürülen İbrahim Ergin'in oğlu doktor Mehmet Emin Ergin de, babasının çok iyi bir baba, iyi bir avukat ve iyi bir eş olduğunu belirtti. Babasının vatanını, milletini seven bir kişi olduğunu ifade eden Ergin, Biz 3 kardeşiz. Babam vatanını, milletini çok severdi. Bu ülke için gerçekten gecesini, gündüzüne katarak gerek sosyal medyada, gerek diğer yerlerde hep fikirlerini paylaşırdı. Bu ülkeye bizim yararlı birer fert olmamız için elinden geleni yaptı. Ben doktor oldum. Küçük kardeşim diş hekimi, diğer kardeşim fizyoterapist oldu. Milletimize, milletimize devletimize hizmet etmek için elimizden geleni yapıyoruz. dedi.

Babasının başına gelen saldırının gerek avukatlık, gerekse başka mesleklerde olmaması gerektiğini belirten Ergin, törene katılanlardan babası için dua etmelerini istedi.

Törenin ardından Ergin, cenazesi meslektaşlarının omuzundan araca taşındı. Ardından da Somunca Baba Külliyesi'ne getirildi. Avukatlarda, Metin Fevzioğlu eşliğinde adliyeden, olayın gerçekleştiği Ergin'in ofisinin bulunduğu binaya kadar yürüyüş yaparak, saldırıya tepkilerini gösterdi. Ergin'in cenazesi ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Ervah Mezarlığı'nda toprağa verildi. Saldırgan Abdurrahman Düzgün'ün cenazesinin de Yeşiltepe Beldesi'nde toprağa verildi.

Aksaray Saldırıda Öldürülen Avukat, Son Yolculuğuna Uğurlandı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aksaray Saldırıda Öldürülen Avukat, Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 68 ilde 'Mercek-15' operasyonları düzenlendi
    08:45 68 ilde 'Mercek-15' operasyonları düzenlendi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, 68 ilde gerçekleştirilen 'Mercek-15' operasyonlarında 750 silah ele geçirildi. Operasyonlar sonucunda 878 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Bakan Yerlikaya, organize suç örgütlerinin ve silah temin edenlerin peşinde olduklarını belirtti ve operasyonların devam edeceğini vurguladı.

  • Erzincan'da çıkan örtü yangını itfaiye tarafından söndürüldü
    08:41 Erzincan'da çıkan örtü yangını itfaiye tarafından söndürüldü

    Erzincan'ın Çağlayan Beldesi Yamaçlı Mahallesi'nde çıkan örtü yangını, rüzgarın etkisiyle büyüyerek yayıldı. Vatandaşların haber vermesi üzerine Erzincan, Üzümlü ve Altınbaşak'tan itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi. İtfaiyenin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınarak soğutma çalışmaları yapıldı.

  • Mercek-15 Operasyonunda 750 Silah Ele Geçirildi
    08:39 Mercek-15 Operasyonunda 750 Silah Ele Geçirildi

    68 ilde gerçekleştirilen Mercek-15 operasyonlarında, 559 ruhsatsız tabanca, 58 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 14 uzun namlulu tüfek, 119 ruhsatsız av tüfeği olmak üzere toplamda 750 silah ele geçirildi. Operasyonlar sonucunda 878 şüpheli hakkında işlem yapıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, organize suç örgütlerine ve silah temin edenlere karşı kararlı olduklarını belirtti.

  • Uşak'ta Öğretmenler Sahura Davul ve Maniyle Uyandırdı
    05:49 Uşak'ta Öğretmenler Sahura Davul ve Maniyle Uyandırdı

    Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ritimde Öğretmenler Müzik ve Dans Topluluğu bünyesindeki 30 öğretmen, mani söyleyip davul, darbuka ve bendir çalarak vatandaşları sahura uyandırdı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde 2022 yılında kurulan topluluk üyesi 30 öğretmen, ramazan ayında sahurda davul çalınması ve mani okunması konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Uşak Belediyesi eski hizmet binası önünde toplandı.

  • Çorum'da Polis Aracıyla Motosiklet Çarpıştı: Motosiklet Sürücüsü Yaralandı
    05:45 Çorum'da Polis Aracıyla Motosiklet Çarpıştı: Motosiklet Sürücüsü Yaralandı

    Çorum'un Buharevler Mahallesi İlim Yayma Kavşağı'nda meydana gelen trafik kazasında, polis aracıyla motosiklet çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü yaralandı ve hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • Polis aracıyla çarpışan motosiklet sürücüsü yaralandı
    05:45 Polis aracıyla çarpışan motosiklet sürücüsü yaralandı

    Çorum'da polis aracıyla motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında motosiklet sürücüsü yaralandı. Kaza, Buharevler Mahallesi İlim Yayma Kavşağı'nda meydana geldi. Mehmet S. İdaresindeki 19 AB 259 plakalı motosiklet ile İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekip otosu çarpıştı. Yaralanan motosiklet sürücüsü ambulansla hastaneye kaldırıldı.


Advertisement