Aksaz'dan maske eleştirisi - Son Dakika
Politika

Aksaz'dan maske eleştirisi

Aksaz\'dan maske eleştirisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, halkın maske ihtiyacının bir an önce karşılanması gerektiğini ifade etti.

20.04.2020 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, halkın maske ihtiyacının bir an önce karşılanması gerektiğini ifade etti.

Hastalığın en önemli korunma yönteminin maske kullanımını olduğunu kaydeden Şahbaz, "Tüm dünyada büyük bir ölümcül Pandemi oluşturan Korona virüsü ülkemizde de her gün binlerce insanımızı enfekte etmekte ve resmi rakamlarla yüzün üzerinde insanımızın da canına mal olmaktadır. Bu büyük insani krizden aylar öncesinde Çin'de ortaya çıktığında tüm dünya haberdar edilirken, iktidar yeterli önlemleri almayarak, halkımızı tehlikeye atmıştır. Korunma için 'Evde kal' çağrılarına halkımız olumlu yanıt vermiştir ve olabildiğince sosyal mesafeyi koruyarak evde kalmaktadır. Hastalığın en önemli korunma yöntemi maske kullanımıdır. Zorunlu hallerde evden çıkan vatandaşlarımız daha önce karaborsa bile olsa maske edinebiliyordu. Satışı yasaklanan ve önce PTT daha sonra da eczaneler aracılığıyla ücretsiz dağıtılacağı söylenen maskeler bir türlü halkımıza ulaştırılmamıştır. Korona virüs pandemisi öncesi tanesi otuz kuruştan serbestçe satılan cerrahi maskeler neden yok olmuştur? Her gün milyonlarca maskenin üretildiği ülkemizde bu maskeler nereye gitmektedir? Kimler tarafından satın alınarak halka ulaşımı engellenmektedir? Halkının ihtiyacını karşılayamazken diğer ülkelere yardım adı altında maske gönderdiğini ifade eden AK Parti iktidarı halkımızı çok büyük bir hayati tehdit altında bırakmaktadır. Sağlığımız ve insanlarımızın hayatı birinci önceliğimizdir. Halkımızın maske ihtiyacı bir an önce karşılanmalıdır" diye konuştu. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Aksaz'dan maske eleştirisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İtalya'da gurbetçilerle buluştu
    13:37 Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İtalya'da gurbetçilerle buluştu

    Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İtalya'nın Venedik şehrindeki Eski Camii'nde düzenlenen 'Yatsı Namazı Buluşması' programında gurbetçilerle bir araya geldi. Erbaş, konuşmasında ibadetin önemini vurgulayarak, dürüstlüğün ve hümanizmin İslam'da aranması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Gazze'deki zulme dikkat çekerek, İslam'ın barış dini olduğunu vurguladı ve Müslümanların İslam'ı güzel bir şekilde temsil etmeleri gerektiğini söyledi.

  • 1 Mayıs'ta Türkiye'nin ve dünyanın meydanlarında buluşan milyonların gözü kulağı İstanbul Taksim 1 Mayıs alanında olacak
    13:36 1 Mayıs'ta Türkiye'nin ve dünyanın meydanlarında buluşan milyonların gözü kulağı İstanbul Taksim 1 Mayıs alanında olacak

    Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) tarafından 1 Mayıs programına ilişkin Beşiktaş'ta basın açıklaması düzenlendi. Açıklamada, '1 Mayıs'ta Türkiye'nin ve dünyanın meydanlarında buluşan milyonların gözü kulağı İstanbul Taksim 1 Mayıs alanında olacak, milyonlarca kalp Taksim 1 Mayıs alanında atacak' denildi.

  • Kadirli'de asayiş uygulamalarında 14 şüpheli tutuklandı
    13:35 Kadirli'de asayiş uygulamalarında 14 şüpheli tutuklandı

    Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde gerçekleştirilen asayiş uygulamalarında yakalanan 32 şüpheliden 14'ü tutuklandı. Emniyet ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 6 tabanca, 2 tüfek ve bir miktar uyuşturucu ele geçirildi.

  • Serdivan Belediye Başkanı Osman Çelik, Ziyaretçilerini Ağırlıyor
    13:34 Serdivan Belediye Başkanı Osman Çelik, Ziyaretçilerini Ağırlıyor

    Serdivan Belediye Başkanı Osman Çelik, seçildikten sonra ziyaretçilerini kabul etmeye devam ediyor. AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Yusuf Haldızoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, RATED Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Adıyaman ve diğer isimler Çelik'i ziyaret ederek tebriklerini iletti. Çelik, ziyaretçilerine teşekkür ederek, projelerini hayata geçirmek için çalışacaklarını belirtti.

  • Torbalı Belediyesi'nde Müdürlüklerde Değişiklik
    13:34 Torbalı Belediyesi'nde Müdürlüklerde Değişiklik

    Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, belediyedeki birim ve müdürlüklerde değişikliklere gitti. Belediye bünyesindeki 29 müdürlüğün 19'una yeni isimler atayan Demir, belediye yönetiminde de kendi ekibini kurarak; değişime belediye birimlerinden başladı. Öte yandan, yapılan atamalarda yeni atanan müdürlerin yarısının 40 yaş altında olması dikkat çekti.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Türkiye Barış ve İstikrara Önemli Katkılar Sağlamaktadır
    13:30 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Türkiye Barış ve İstikrara Önemli Katkılar Sağlamaktadır

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak devletin ilgili kurumları ile koordineli ve eş güdümlü olarak komşular ve müttefiklerle iyi niyet çerçevesinde küresel güvenlik, barış ve huzurun tesisine yönelik çabalarını artan bir gayretle sürdüreceklerini belirtti. Türkiye'nin stratejik yaklaşımıyla uluslararası güvenlik, barış ve istikrara önemli katkılar sağladığını vurgulayan Bakan Güler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin çevredeki kritik gelişmelere profesyonel, teknik ve kontrollü bir duruş sergileyerek sorunların kalıcı çözümüne yönelik adımlar attığını ifade etti.


Advertisement