Akşehir'de 3 Boyutlu Fotoğraf Sergisi - Son Dakika
Yerel

Akşehir'de 3 Boyutlu Fotoğraf Sergisi

Akşehir\'de 3 Boyutlu Fotoğraf Sergisi

Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi'nin katkılarıyla 'Anadolu'nun 3.Boyutu' isimli fotoğraf sergisi açıldı.

22.08.2013 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi'nin katkılarıyla 'Anadolu'nun 3. Boyutu' isimli fotoğraf sergisi açıldı.

Akşehir Kültür Merkezi'nde açılışı gerçekleştirilen sergiye Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Gölçayır Belde Belediye Başkanı H. Cavit Kılınç, Fotoğraf Sanatçısı Ergun Nuhut ile fotoğraf severler katıldı. Açılan sergide Türkiye'nin çeşitli tarihi ve turistik mekanları 3 boyutlu fotoğraflar halinde sunuldu. Özel gözlüklerle gezilen sergi fotoğraf severlerin ilgisini çekti.

Sergi hakkında bilgi veren Fotoğraf Sanatçısı Ergun Nuhut, " Nasreddin Hoca'nın memleketi olan Akşehir'de 3 boyutlu bir sergi açalım istedik. Bu sergiyi açmamızdaki amaç her şeye tersten bakan ama aslında doğrusunu gösteren Nasreddin Hoca'ya bir gönderme yapmaktı. Çünkü burada bir ilizyon var. Nasreddin Hoca'nın tüm yaşam felsefesinde olduğu gibi bizi çok güldürdüğü sanılır ama aksine yaşamında derinlemesine felsefe vardır. Bizim bu fotoğraflarımızda da öyle" dedi.

3 boyutlu fotoğraf çalışması yapmasının nedenini de açıklayan Nuhut, "3 boyut fotoğrafı göstermek için gözlük taktırıyorsunuz. Gözlük taktığınız zaman görme ile bakma arasındaki farkı sıfıra indiriyorsunuz. Bir farkındalık yaratıyorsunuz. Dolayısıyla boyut olmasaydı fotoğraflarda bakıp geçebilirdik. Ama gözlük taktığınız zaman karşınızdaki objeyi görmeye çalışıyorsunuz ve daha çok akılda kalıcılık sağlıyorsunuz. Bizim ülkemiz tarih açısından dünyadaki en zengin ülke. Dünya da 23 uygarlığın yaşadığı tek coğrafyada yaşıyoruz ve maalesef bunu tanıtamıyoruz. Bir gün petrol kaynakları bitecek ama bizim bu tarihi eserlerimiz ve güzelliklerimiz sonsuza kadar kalacaktır. Bu nedenle bu tarihi eserlere ve güzelliklere sahip çıkmalıyız" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akşehir'de 3 Boyutlu Fotoğraf Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement