Akşehir'de "Ab'yi Öğreniyorum" Yarışmasının Galibi Fen Lisesi - Son Dakika
Yerel

Akşehir'de "Ab'yi Öğreniyorum" Yarışmasının Galibi Fen Lisesi

Akşehir\'de "Ab\'yi Öğreniyorum" Yarışmasının Galibi Fen Lisesi

Öğrencilerin, Avrupa Birliği (AB) hakkındaki bilgileri ve farkındalık düzeylerini artırmak amacıyla yapılan “AB’yi Öğreniyorum” isimli bilgi yarışmasının Konya’nın Akşehir ilçesindeki etabı tamamlandı.

16.03.2016 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öğrencilerin, Avrupa Birliği (AB) hakkındaki bilgileri ve farkındalık düzeylerini artırmak amacıyla yapılan "AB'yi Öğreniyorum" isimli bilgi yarışmasının Konya'nın Akşehir ilçesindeki etabı tamamlandı.

Akşehir Kültür Merkezi'ndeki yarışmayı Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Belediye Başkanı Salih Akkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Şube Müdürü Mahmut İşcan, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler izledi. Lise 10. sınıf öğrencilerini AB hakkındaki bilgilerini ve farkındalıklarını artırmak üzere motive etmek ve onları araştırmaya yöneltmek amacıyla yapılan bilgi yarışmasına Akşehir okullarından 8 lise katıldı. Üç öğrenciyle temsil edilen okullar kendilerine sorulan AB ile ilgili 15 soruyu doğru yanıtlamaya çalıştılar. Sorular; AB Ortak Değerleri, Temel Haklar, AB Kurumları, AB Politikaları, AB Programları, AB Tarihi, AB'nin Genişlemesi, Türkiye'nin Katılım Süreci, Aday Ülkeler, Kültür ve Coğrafya alanlarından soruldu.

İki gurup halinde düzenlenen yarışma sonunda, birinci gurubun birincisi Hacı Sıddıka Baysal Fen Lisesi olurken, ikinci gurubun birincisi Akşehir Anadolu Lisesi oldu. Koordinatörlüğünü Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan'ın, jüri üyeliklerini; Cafer Barış, Emine Kaçar, Yavuz Şenyiğit, Tuğba Tulum ve Burcu Yıldırım'ın yaptığı yarışmanın finalinde karşı karşıya gelen Hacı Sıddıka Baysal Fen Lisesi, Akşehir Anadolu Lisesini bir soruyla geçerek ilçe birincisi oldu. "AB'yi Öğreniyorum" Bilgi Yarışmasında birinci olan Hacı Sıddıka Baysal Fen Lisesi 10. Sınıf öğrencileri; Selcan Nur Ekinci, Hatice Ceren Yıldız ve Selin Topaloğlu, 4-8 Nisan 2016 tarihlerinde Konya'da yapılacak olan il elemelerinde Akşehir'i temsil edecekler.

Program sonunda, birinci olan öğrencilere protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akşehir'de 'Ab'yi Öğreniyorum' Yarışmasının Galibi Fen Lisesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement