Akşehir'de çöp konteynerleri dezenfekte ediliyor - Son Dakika
Güncel

Akşehir'de çöp konteynerleri dezenfekte ediliyor

Akşehir\'de çöp konteynerleri dezenfekte ediliyor

Akşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı sonrası çöp konteynerlerinde oluşan kötü koku ve atıkların giderilmesi için başlattığı yıkama ve dezenfekte çalışmalarını sürdürüyor.

05.08.2020 14:41  Güncelleme: 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı sonrası çöp konteynerlerinde oluşan kötü koku ve atıkların giderilmesi için başlattığı yıkama ve dezenfekte çalışmalarını sürdürüyor.

Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Akşehir'in daha temiz bir ilçe olması ve vatandaşların nezih bir ortamda yaşamaları için çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini bildirdi.

Bu çalışmalar kapsamında çöp konteynerlerinin yıkandığını ve dezenfekte edildiğini anımsatan Akkaya, şunları kyadetti:

"Bu sayede çöp konteynerlerinin yerinde, hızlı, ekonomik ve etkin bir şekilde temizliği yapılarak, görüntü kirliliği ve koku oluşumu engellenirken, aynı zamanda larva ve sinek oluşumunun da önüne geçilmiş olunacak. Bu aracımız ile bulunduğu yerde yıkama aracının içine alınan çöp konteyneri, basınçlı ve sıcak su ile içi ve dışı yıkanıp dezenfekte edildikten sonra tekrar yerine bırakılmaktadır. Bu işlem sayesinde şehrimiz sokak ve caddelerindeki çöp konteynerleri, temiz ve steril hale getirilirken şehrimiz de layık olduğu temiz çevreye kavuşmuş olacaktır. Değerli hemşehrilerimizden isteğimiz çöp konteynerlerine poşetsiz çöp atmamaları ve çöp konteynerlerinin yanına poşetli çöp bırakmamalarıdır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Akşehir'de çöp konteynerleri dezenfekte ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yurdun İç ve Batı Kesimlerinde Kuvvetli Fırtına Uyarısı
    15:26 Yurdun İç ve Batı Kesimlerinde Kuvvetli Fırtına Uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu gece yurdun iç ve batı kesimlerinde kuvvetli fırtına, Marmara ile Kıyı ve Güney Ege'de yerel kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Ankara Valiliği de kuvvetli fırtına uyarısında bulunarak vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

  • Karaman'da Kayalıklarda Mahsur Kalan Oğlak Kurtarıldı
    15:25 Karaman'da Kayalıklarda Mahsur Kalan Oğlak Kurtarıldı

    Karaman'ın Bozkandak köyünde bir çiftçiye ait oğlak, kayalıklar arasında mahsur kaldı. Köylülerin kendi çabalarıyla oğlağı kurtaramaması üzerine AFAD ekiplerinden yardım istendi. AFAD ekipleri, oğlağı bulunduğu yerden kurtararak sahibine teslim etti.

  • Bursa'da Osmangazi Tarihi Kent Koşusu Sebebiyle Yollar Kapatılacak
    15:24 Bursa'da Osmangazi Tarihi Kent Koşusu Sebebiyle Yollar Kapatılacak

    Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, 21 Nisan Pazar günü gerçekleşecek olan Osmangazi Tarihi Kent koşusu nedeniyle kapatılacak yollar hakkında açıklama yaptı. Koşu, iki farklı güzergahta gerçekleşecek ve etkinlik süresince belirtilen yollar trafiğe kapatılacak.

  • Adıyaman'da motosiklet kazası: Anne ve oğlu yaralandı
    15:24 Adıyaman'da motosiklet kazası: Anne ve oğlu yaralandı

    Adıyaman'da, yolun karşı tarafına geçmeye çalışan anne ve oğlu, motosikletin çarpması sonucu yaralandı. Kazada yaralanan anne ve oğlu hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Yalova'da organ bağışı taahhüdünde bulunan genç kızın cenazesi toprağa verildi
    15:24 Yalova'da organ bağışı taahhüdünde bulunan genç kızın cenazesi toprağa verildi

    Yalova'da organ bağışı taahhüdünde bulunduktan 3 gün sonra geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Melek Karakaş'ın cenazesi toprağa verildi. Karakaş'ın organları ise 4 hastaya nakledildi.

  • Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin 2023 Yılı Faaliyet Raporu Kabul Edildi
    15:23 Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin 2023 Yılı Faaliyet Raporu Kabul Edildi

    Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin 2023 yılı mali genel kurul toplantısında, 2023 yılı faaliyet raporu oybirliği ile kabul edildi. Birliğin 2023 yılında gerçekleştirdiği kuru meyve ve mamulleri ihracatının detayları da açıklandı. Rapora göre, Birliğin kuru meyve ve mamulleri ihracatının Türkiye genelindeki payı yüzde 18,6 olarak gerçekleşti ve en fazla ihracat yapılan ülkeler arasında Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, İtalya ve Irak yer aldı.

  • Midyat'ta Kaldırım İşgali Denetimi Yapıldı
    15:23 Midyat'ta Kaldırım İşgali Denetimi Yapıldı

    Midyat Belediyesi zabıta ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği ekipleri, araçlarını kaldırıma park eden sürücüleri uyardı. Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, kaldırımların yayalara ait olduğunu ve vatandaşlardan duyarlılık beklediklerini belirtti.

  • Denizlispor Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı Düzenliyor
    15:19 Denizlispor Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı Düzenliyor

    TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Denizlispor, 6 Mayıs Pazartesi günü saat 18.30'da EGS Kongre ve Kültür Merkezi Toplantı Salonu'nda Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı düzenleyecek. Toplantının ertelenmesi durumunda ise 14 Mayıs Salı günü aynı yer ve saatte gerçekleştirilecektir.

  • Muğla Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşlara maddi destek miktarını arttırdı
    15:19 Muğla Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşlara maddi destek miktarını arttırdı

    Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, ülkenin içinde bulunduğu olumsuz ekonomik şartlarda ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağlanan maddi destek miktarını yüzde 110 arttırdıklarını söyledi. Halk Kart desteği ile ihtiyaç sahibi ailelerin banka kartına aylık yüklenen miktar ile temel ihtiyaçlarının karşılaması sağlanıyor.


Advertisement