Akşehir Gölü Su Tutuyor - Son Dakika
Güncel

Akşehir Gölü Su Tutuyor

Akşehir Gölü Su Tutuyor

Konya'nın Akşehir ilçesinde, Nasreddin Hoca'nın 'Ya tutarsa' diyerek yoğurt mayaladığı Akşehir Gölü, eriyen kar suları ve derelerden gelen su ile tekrar su tutmaya başladı.

08.05.2012 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Akşehir ilçesinde, Nasreddin Hoca'nın 'Ya tutarsa' diyerek yoğurt mayaladığı Akşehir Gölü, eriyen kar suları ve derelerden gelen su ile tekrar su tutmaya başladı.

Kuraklık ve bilinçsizce kuyuların açılmasıyla son yıllarda adeta yok olmak üzere olan Akşehir Gölü, yöredeki Akşehir Kirazı adıyla bilinen aromalı kirazında lezzetini veren doğal etkenlerin başında geliyor. 1990'lı yılların başında 350 kilometrekare alana sahip olan ancak kuraklık ve bilinçsiz su kullanımı nedeniyle şu anda 70 kilometrekarelik bir alana düşen Akşehir Gölü'nü kurtarmak amacıyla Akşehir- Eber Gölleri Sulak Alan Yönetim Planı adı altında çalışmalar başlatılmıştı.

Son 3 yılda bölgede mevsim normallerinin üzerinde seyreden yağışlarla su tutmaya başlayan Akşehir Gölü, karların erimesiyle ve derelerden gelen sularla su seviyesini arttırdı. Akşehir Gölü çevresindeki yerleşim birimlerinden olan Konya'nın Akşehir ilçesine bağlı Gölçayır Kasabası Belediye Başkanı Hüseyin Cavit Kılınç'ta Akşehir Gölü'nde kayıkla bir inceleme yaparak gölün son durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Kılınç "Akşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkileri ile birlikte bugün gölde incelemelerde bulunduk. Göldeki su kapasitesinde geçmiş yıllara oranla bir artış var. Nisan ayında beklediğimiz yağış olmadı ama Mayıs ve haziran aylarında olacak yağışlarla gölün biraz daha iyi konuma geleceğini ümit ediyorum. Yapılan projeler eğer hayata geçirilebilirse göl gerçekten eski güzelliğine kavuşacak hale gelecek. Kayıkla ilerlediğimiz alanda kamışları geçince göl adeta bir denizi andırıyor. İnşallah

daha iyi konuma gelir" dedi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Akşehir Gölü Su Tutuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement