Akşener'den MHP'ye Terörle aranıza mesafe koyun - Son Dakika
Güncel

Akşener'den MHP'ye Terörle aranıza mesafe koyun

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "'Teröristin mektubuna güzelleme yapılmaz, terörist mektubuna pul olunmaz' dedik.

09.07.2019 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "'Teröristin mektubuna güzelleme yapılmaz, terörist mektubuna pul olunmaz' dedik. İki yerden ses geldi; biri MHP yöneticileri diğeri HDP yöneticileri. Buradan MHP yöneticilerine seslenmek istiyorum. Terörle aranıza mesafe koyun" dedi.
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, TBMM'de partisince düzenlenen grup toplantısında konuştu. Akşener, Meclis çatısı altında yapılan konuşmanın, millete verilen mesajın anlamına dikkat çekti. Akşener, "Burada milletin derdi, acısı dile getirilir. Burada çözüm üretilir, yol gösterilir. Burada doğru işe destek verilir, eğrinin ve yanlışın karşısında durulur; ama şunlar olmaz. Burada yalan söylenmez, iftira atılmaz, hakaret edilmez. Bizim siyaset anlayışımız budur. Küçük hesap yapmıyorsak ucuz siyasete tenezzül etmiyorsak bilmediğimizden değil. Allah'tan korkuyoruz, milletten utanıyoruz. Biz düz yürüyeceğiz, doğru söyleyeceğiz. Milletimiz de bu yüzden yanımızda olacak" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, geçen hafta Japonya'nın Osaka kentinde katıldığı G20 Liderler Zirvesi'nin ardından Çin'e yaptığı ziyareti değerlendiren Akşener, "Ziyaret öncesinde Sayın Erdoğan'a bir çağrıda bulunmuştum. Doğu Türkistan'daki kardeşlerimize yönelik zulmü gündeme getirmesini istemiştim. Sessiz kaldı" dedi.
'ÖZGÜVEN PATLAMASI YAŞAYANLAR OLDU'
Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan'ın TRT'de yayınlanan röportajına değinen Akşener, geçen hafta, TBMM Genel Kurulu'nda, İYİ Parti'li milletvekilleri ile HDP Grup Başkan Vekili Fatma Kurtulan arasında çıkan tartışmayı hatırlattı. Akşener,  "AK Parti ve MHP yönetimi, teröristbaşından medet umunca Meclis'te özgüven patlaması yaşayanlar oldu. Teröristbaşıyla mektup arkadaşı olanların, şimdi HDP ile ağız birliği edip, partimize saldırmaları, çok manidar. Biz 'Teröristin mektubuna güzelleme yapılmaz, terörist mektubuna pul olunmaz' dedik. İki yerden ses geldi; biri MHP yöneticileri diğeri HDP yöneticileri. Mektup arkadaşlığı ile başlayan sürecin geldiği noktaya bakar mısınız? Buradan MHP yöneticilerine seslenmek istiyorum. Terörle aranıza mesafe koyun. HDP Grup Başkan Vekili diyor ki 'İYİ Parti'yi HDP oyları Meclis'e sokmuş'. Fatma Hanım'ın hesabı da böyle. Madem 24 Haziran'da HDP seçmeni bize oy verdi, HDP'ye kim oy verdi?" diye konuştu.
'ODTÜ' TEPKİSİ
İYİ Parti lideri Akşener, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ndeki (ODTÜ) 'yurt' gerginliğiyle ilgili ise "Şuursuz bir yönetim anlayışı, doğal kaynaklarımızı tüketmeye devam ediyor. Ben ilkokuldaydım, en büyük tehlike erozyondu. Babaanne oldum, hala en büyük tehlike erozyon. Buna rağmen hala ormanları söküp, bina dikiyorlar. Dünya üzerinde bu kadar doğaya düşmen bir iktidar görülmemiştir. ODTÜ'de olanları görüyorsunuz. Öğrencilerin elleriyle büyüttükleri ağaçları kesip, yurt yapıyorlar. O yurdu oraya yapmazsanız müteahhidiniz daha mı az kazanacak?" dedi.
HAM GÖRÜNTÜLER FTP ADRESİMİZE GEÇİLDİ

Besti KARALAR/ANKARA, -


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akşener'den MHP'ye Terörle aranıza mesafe koyun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement